TÜİK tarafından bugün yayımlanan "Gelir ve Yaşam Koşulu Araştırması" 2017 yılında toplam nüfusun en önemli sorununun konut ve konutla ilişkili olduğunu ortaya koydu. Nüfusun yüzde 13.4'ü 'konut masraflarının' hane gelirine büyük bir yük getirdiğini belirt
Türkiye genelinde alt gelir grubuna ait vatandaşların 'konut sorunu' istatistiklerdeki yerini korumaya devam ediyor. Türkiye İStatistik Kurumu tarafından yayımlanan 2017 yılı geneline ait Gelir ve Yaşam Koşulu Araştırması'na göre nüfusun 13.4'lük kesimi, konut masraflarının hanelerine çok yük getirdiğini açıkladı.
TÜİK verileri nüfusun yüzde 40'ından fazlasının başkasına ait bir konutta yaşadığını gösterirken, konut ve konutla ilişkili problemlerin 2017 yılında da ön plana çıktığı görüldü. Yapılan analizde şu çarpıcı sonuçlara ulaşıldı:
- Konutunda izolasyondan dolayı ısınma sorunu yaşayan kesim yüzde 40.8 olarak ölçüldü
- Sızdıran çatı, nemli duvarlar, çürümüş pencere çerçevesi şikayeti yüzde 36.6 seviyesinde belirlendi
- Konut alımı ya da konut masrafları dışında taksit ödemesi ya da borçları olduğunu belirten kesimin oranı: Yüzde 69.2
- Evinden uzakta bir haftalık tatil masraflarını karşılayamadığını belirten kesim yüzde 60.8
- Konut masraflarının hanelerine çok yük getirdiğini beyan edenlerin oranı yüzde 13.4
Bölgelere göre gelir dağılımı uçurumu için Bölgeler Bazında Gelir Dağılımı Uçurumu konulu haberimizi inceleyebilirsiniz
. Türkiye İstatistik Kurumu tarafından yayımlanan 2016 yılına ilişkin "Gelir ve Yaşam Koşulu Araştırması" göre yoksul toplumsal sınıfların konut problemine dikkat çekmişti.. Yayınlanan veriler bu gelir grubundaki kişilerin en önemli sorununun, konut ve konutla ilişkili harcamalar olduğunu ortaya koyuyor. Türkiye genelinde ortalama yıllık eşdeğer hanehalkı kullanılabilir fert gelirinin 16 bin 515 TL'den 19 bin 139 TL'ye yükseldiği bu dönemde, nüfusun yüzde 14.3'ünün yoksulluk sınırının altında kaldığına işaret edildi.
Diğer taraftan TÜİK verilerine göre Ciddi Maddi Yoksulluk Oranı'nda geçen yıla kıyasla iyileşmeler saptandı. Türkiye İstatistik Kurumu Analizinde Maddi Yoksulluğun 9 kriterinden en az dördünü karşılayamayanları oranı olarak gösterilen bu aşamada 4.2 puanlık bir düşüş saptandı ve 2016 yılında yüzde 32.9 olan düzey yüzde 28.7'ye düştü.
TÜİK verilerine göre 2016 yılında nüfusun yüzde 42.2'si konutun izolasyonundan dolayı ısınma sorunları yaşadığını beyan etti. Aynı dönemde nüfusun yüzde 38.1'lik kesimi sızdıran çatı, çürümüş pencere çevresi ve nemli duvarlardan dolayı sorun yaşadığı açıkladı. Konut alımı ve konut masrafları dışında taksit ödemeleri veya borcu bulunan kişiler nüfusun yüzde 68'ini meydana getirirken, yüzde 65.4'lük kesim ise yıpranmış ve eskimiş mobilyalarını, ekonomik nedenlerle karşılayamadığını söyledi. 2016 yılı içinde konut masraflarının hanelerine çok yük getirdiğini beyan eden nüfus oranı, yüzde 17.4 seviyesine ulaştı.
Türkiye İstatistik Kurumu tarafından bugün yayımlanan verilere göre, en yüksek gelire sahip yüzde 20'lik nüfus kesiminin toplam gelirden aldığı pay yüzde 47.2 seviyesine ulaşırken, en düşük gelire sahip yüzde 20'lik kesimin toplam gelirden aldığı pay yüzde 6.2 oldu. Bu veriler gelir dağılım eşitsizliğinin bir önceki yıla kıyasla 0.007 puan arttığına işaret etti.
Yapılan ölçümler yoksulluk oranının bir önceki seneye kıyasla 0.4 puanlık bir düşüş yaşadığını ve toplamda yüzde 14.3 seviyesini gösterdiğini ortaya koydu. TÜİK tarafından yapılan değerledirmede medyan gelirin yüzde 60'ının dikkate alınarak belirlenen yoksulluk sınırına göre, yoksulluk oranının bir önceki yıla kıyasla 0.7 puan düşüşle yüzde 21.2 seviyesine ulaştığına dikkat çekildi. TÜİK açıklamasında: "Hanehalkı tiplerine göre eşdeğer hanehalkı kullanılabilir fert medyan gelirinin %50’si dikkate alınarak hesaplanan yoksulluk oranlarına bakıldığında; tek kişilik hanehalklarının yoksulluk oranının bir önceki yıla göre 0,8 puan artışla %8,9, bağımlı çocuğu olmayan hanehalklarının yoksulluk oranının 0,8 puan düşüşle %4, bağımlı çocuğu olan hanehalklarının yoksulluk oranının ise 0,2 puan düşüşle %17,9 olduğu görüldü." ifadelerine yer verildi.
Kargir ne demek? Kargir ev nedir?
Kargir ev terimi tapu kaydında, imar barışı kentsel dönüşümde ve belediyelerde, çok eski binalarda kullanılan avlulu yığma yapı Kagir ev ne demek detaylarıyla bu yazıda!
Metrobüs Hatları
Metrobüs hatları İstanbul'da 2007'de Topkapı-Küçükçekmece arasında hizmete başladı, bugün ise 45 durak arasında günlük 800 bin yolcu taşıyor.
Kartal metro durakları
26,5 kilometre hat üzerinde toplam 19 istasyondan meydana gelen Kartal metro hattı günde 18 saat hizmet veriyor. Kartal metro durakları, istasyonları, kartal metro saatleri ve daha fazlası bu yazımızda!
İZBAN durakları
İZBAN durakları, sefer saatleri, İZBAN durakları haritası ve İZBAN özelliklerine haberimiz detayından ulaşabilirsiniz
4. Levent nereye bağlı
İstanbul'un yoğun ve ana noktalarından birisi olan 4. Levent nereye bağlı? işte yanıtı
Eskihisar Topçular feribot saatleri ve ücretleri
Eskihisar Topçular feribotlarında 24 saat aralıksız olarak en fazla 20 dakika aralıklarla seferler yapılıyor. İşte Eskihisar Topçular feribot saatleri ve ücretleri...
Decathlon nerelerde var?
Türkiye'de her sene yeni mağaza açmaya devam eden Decathlon, 5 bölgede toplam 29 mağazaya sahip. Peki, Decathlon nerelerde var? Tüm detaylarıyla bu yazımızda!
Bershka Türkiye Mağazaları
Bershka Türkiye Mağazaları İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Eskişehir ve Mersin'de bulunuyor. Bershka Türkiye Mağazaları adres ve telefon numaraları haberimizde
Kelebekler Vadisi Konya Nerede, Nasıl Gidilir?
Konya Selçuklu Belediyesi tarafından hayata geçirilen Kelebekler Vadisi Konya nerede, nasıl gidilir? Giriş ücreti ne kadar? detaylar bu yazımızda!
Eminevim taksit hesaplama!
Eminevim ev sahibi yapıyor. Peki Eminevim taksitleri nasıl hesaplanıyor? Eminevim taksit hesaplama haberimizde