Kentsel dönüşümle birlikte riskli yapıların yıkımlarının hızlanması bekleniyor. Yıkım çalışmalarının başlayabilmesi için ise yıkım ruhsatı gerekiyor. Peki yıkım ruhsatı nedir? İşte yanıtı...
Kentsel dönüşümle birlikte riskli yapıların yıkımlarının hızlanması bekleniyor. Yıkım çalışmalarının başlayabilmesi için ise yıkım ruhsatı gerekiyor. Peki yıkım ruhsatı nedir? İşte yanıtı...
Bir arsa üzerindeki eski yapının yıkılıp yerine yeni yapı yapılması durumlarında yıkım işleminin başlayabilmesi için yıkım ruhsatının olması gerekiyor. Yıkım ruhsatı, yıkım işlemi için alınan belgedir. Yıkım ruhsatının alınabilmesi için bazı belgelerin hazırlanması ve istenen prosedürlerin yerine getirilmesi gerekiyor. Türkiye'deki hızlanan kentsel dönüşüm çalışmalarında sık sık duyduğumuz yıkım ruhsatı, ruhsat alınacak binanın bağlı olduğu belediyeden alınabiliyor.
Yıkım ruhsatı nedir?
Bir yapının yıkılabilmesi için alınması gereken belgedir. Yıkım ruhsatı, yıkılacak yapının bağlı olduğu belediyeden alınır. Yıkım ruhsatının alınabilmesi için de binanın bağlı olduğu belediyeye başvurulur.
Yıkım ruhsatı için gerekli belgeler
Kentsel dönüşüm çalışmalarının hız kazanabilmesi için riskli binaların yıkılıp yeniden inşa edilmesi gerekiyor. Riskli binaların yıkımı için ise yıkım ruhsatı almak gerekiyor. Binanın bulunduğu belediyeden alınabilen yıkım ruhsatı için gerekli belgeler şöyle;
- Tapu
- İmar durumu
- Varsa bütün hissedarları muvaffakatnamesi (Noter onaylı)
- Tahliye edildiğine daire muhtarlıktan yazı
- Binanın elektrik, su ve doğalgaz aboneliklerinin iptal edildiğine dair belgeler
Yıkım ruhsatı alabilmek için bina maliklerinden biri veya birkaçının müracaat etmesi gerekiyor. Müracaattan sonra yıkılacak yapı tahliye ediliyor. Yukarıda yer alan belgelerle birlikte bedeliyeye başvuruluyor. Gerekli incelemeler belediye tarafından yapıldıkan sonra yıkım ruhsatı hazırlanıyor.
Kargir ne demek? Kargir ev nedir?
Kargir ev terimi tapu kaydında, imar barışı kentsel dönüşümde ve belediyelerde, çok eski binalarda kullanılan avlulu yığma yapı Kagir ev ne demek detaylarıyla bu yazıda!
Metrobüs Hatları
Metrobüs hatları İstanbul'da 2007'de Topkapı-Küçükçekmece arasında hizmete başladı, bugün ise 45 durak arasında günlük 800 bin yolcu taşıyor.
Kartal metro durakları
26,5 kilometre hat üzerinde toplam 19 istasyondan meydana gelen Kartal metro hattı günde 18 saat hizmet veriyor. Kartal metro durakları, istasyonları, kartal metro saatleri ve daha fazlası bu yazımızda!
İZBAN durakları
İZBAN durakları, sefer saatleri, İZBAN durakları haritası ve İZBAN özelliklerine haberimiz detayından ulaşabilirsiniz
4. Levent nereye bağlı
İstanbul'un yoğun ve ana noktalarından birisi olan 4. Levent nereye bağlı? işte yanıtı
Eskihisar Topçular feribot saatleri ve ücretleri
Eskihisar Topçular feribotlarında 24 saat aralıksız olarak en fazla 20 dakika aralıklarla seferler yapılıyor. İşte Eskihisar Topçular feribot saatleri ve ücretleri...
Decathlon nerelerde var?
Türkiye'de her sene yeni mağaza açmaya devam eden Decathlon, 5 bölgede toplam 29 mağazaya sahip. Peki, Decathlon nerelerde var? Tüm detaylarıyla bu yazımızda!
Bershka Türkiye Mağazaları
Bershka Türkiye Mağazaları İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Eskişehir ve Mersin'de bulunuyor. Bershka Türkiye Mağazaları adres ve telefon numaraları haberimizde
Kelebekler Vadisi Konya Nerede, Nasıl Gidilir?
Konya Selçuklu Belediyesi tarafından hayata geçirilen Kelebekler Vadisi Konya nerede, nasıl gidilir? Giriş ücreti ne kadar? detaylar bu yazımızda!
Eminevim taksit hesaplama!
Eminevim ev sahibi yapıyor. Peki Eminevim taksitleri nasıl hesaplanıyor? Eminevim taksit hesaplama haberimizde