Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan 135 bin geçiş garantisinin sunulduğu 3. Köprü'den günde 110 bin, 40 bin araçlık geçiş garantisi sunulan Osman Gazi Köprüsü'nden ise günde 20 bin ortalama aracın geçtiğini açıkladı. Peki devlet 45 bin araçlık açığı kapatmak iç
Yap İşlet Devret modeliyle hizmete açılan iki mega proje Yavuz Sultan Selim ve Osmangazi Köprü'sünün, Hazine'ye yükü, yetkililerin konuyla ilgili her açıklamasında tartışmalara konu olmayı sürdürüyor. Son olarak özel bir televizyon kanalına açıklamalarda bulunan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nden geçen araç sayısının günde 110 bin, Osman Gazi Köprüsü'nden geçen araç sayısının ise 20 bin olduğunu söyledi.
Günde 45 bin aracın parasını devlet ödüyor
Kuşkusuz Bakan Arslan'ın açıklamaları şu anlama da geliyor: Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nden günlük geçecek araç garantisinin 135 bin, Osman Gazi Köprüsü'nden ise günlük geçecek araç garantisinin 40 bin olduğunu düşünürsek, Hazine, iki proje için toplam 45 bin aracın ücretinin ödemesini gerçekleştiriyor.
Devlet günde kaç TL ödüyor?
Karayolları Genel Müdürlüğü'nün Otoyol ve Köprü Geçiş Ücretleri'ni aktardığı sayfadan açıkladığı kadarıyla Osmangazi Köprüsü'nden geçen en ucuz aracın ödediği bedel 88.75 TL. Tüm araçların en ucuz tarifeden geçtiğini varsaydığımızda dahi, 20 bin aracın geçiş ücreti için Devlet:
20.000x88.75=1.775.000 (1 milyon 775 bin TL) günlük ödeme yapıyor.
Yavuz Sultan Selim Köprüsü ise, otoyolları kullanma zorunluluğu sunan sistem 9.90 TL'lik minimum bedel sunuyor. 25 bin araçlık açık olduğunu kabul edersek devletin Yavuz Sultan Selim için ödediği günlük bedel ise şu şekilde ortaya çıkıyor:
25.000x9.90=247.500 (247 bin 500 TL)
Bakan Arslan tarafından verilen rakamlara göre mega projelerin hazineye yükü
Bu durumda da Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'ın verdiği rakamlar uyarınca ortaya çıkan açığı karşılamak için devletin ödediği günlük para:
1.775.000+247.000=2.022.000 TL(2 milyon 22 bin TL)
Kargir ne demek? Kargir ev nedir?
Kargir ev terimi tapu kaydında, imar barışı kentsel dönüşümde ve belediyelerde, çok eski binalarda kullanılan avlulu yığma yapı Kagir ev ne demek detaylarıyla bu yazıda!
Metrobüs Hatları
Metrobüs hatları İstanbul'da 2007'de Topkapı-Küçükçekmece arasında hizmete başladı, bugün ise 45 durak arasında günlük 800 bin yolcu taşıyor.
Kartal metro durakları
26,5 kilometre hat üzerinde toplam 19 istasyondan meydana gelen Kartal metro hattı günde 18 saat hizmet veriyor. Kartal metro durakları, istasyonları, kartal metro saatleri ve daha fazlası bu yazımızda!
İZBAN durakları
İZBAN durakları, sefer saatleri, İZBAN durakları haritası ve İZBAN özelliklerine haberimiz detayından ulaşabilirsiniz
4. Levent nereye bağlı
İstanbul'un yoğun ve ana noktalarından birisi olan 4. Levent nereye bağlı? işte yanıtı
Eskihisar Topçular feribot saatleri ve ücretleri
Eskihisar Topçular feribotlarında 24 saat aralıksız olarak en fazla 20 dakika aralıklarla seferler yapılıyor. İşte Eskihisar Topçular feribot saatleri ve ücretleri...
Decathlon nerelerde var?
Türkiye'de her sene yeni mağaza açmaya devam eden Decathlon, 5 bölgede toplam 29 mağazaya sahip. Peki, Decathlon nerelerde var? Tüm detaylarıyla bu yazımızda!
Kelebekler Vadisi Konya Nerede, Nasıl Gidilir?
Konya Selçuklu Belediyesi tarafından hayata geçirilen Kelebekler Vadisi Konya nerede, nasıl gidilir? Giriş ücreti ne kadar? detaylar bu yazımızda!
Bershka Türkiye Mağazaları
Bershka Türkiye Mağazaları İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Eskişehir ve Mersin'de bulunuyor. Bershka Türkiye Mağazaları adres ve telefon numaraları haberimizde
Eminevim taksit hesaplama!
Eminevim ev sahibi yapıyor. Peki Eminevim taksitleri nasıl hesaplanıyor? Eminevim taksit hesaplama haberimizde