Yatırım yoluyla vatandaşlık veren ülkeler

Bir ülkenin vatandaşı olmak hiç kolay değil ama bazı ülkelerde yatırım yoluyla vatandaşlık alabilirsiniz. Yatırım yoluyla vatandaşlık veren ülkeleri sizler için derledik...


Bir ülkenin vatandaşı olmak hiç kolay değil ama bazı ülkelerde yatırım yoluyla vatandaşlık alabilirsiniz. Yatırım yoluyla vatandaşlık veren ülkeleri sizler için derledik... Hangi ülkeler vatandaşlık veriyor, şartları nelerdir? İşte yanıtı...

 

İngiltere


Yatırım yoluyla vatandaşlık veren ülkelerden ilki İngiltere. Avrupa Birliği'nin temelini atan ülkelerden olan İngiltere'de sadece Türk vatandaşlar 1963 Ankara Antlaşması kapsamında vatandaşlık alabiliyor. Vatandaşlık alabilmek için İngiltere'de tek kişilik bile olsa bir iş kurmak gerekiyor. Günlük hayatınızı devam ettirebilecek kadar ingilizce bilmek şart. Aynı zamanda başka bir yol olarak ''UK Investor Visa'' denen yatırımcı vizesi de alabilirsiniz. Bunun için 2 milyon sterlinlik bir sermaye girişimi sağlamanız gerekiyor. 

 

Malta


İngiltere'nin yatırımcı vizesine benzeyen ''Individual Investor Programme'' adlı bir sistemle vatandaşlık veren Malta'da Yerel Kalkınma ve Sosyal Fonu'na 650 bin eurodan başlayan miktarlarla bağış yapılarak vatandaşlı yolu açılabiliyor. 

 

İspanya


AB üyesi olan İspanya'dan vatandaşlık alabilmek için 500 bin euroluk gayrimenkul alınması gerekiyor. Daha sonra önce 1 yıllık, sonra 2 yıllık geçici oturum izni veriliyor. Yatırımla vatandaşlık veren ülkelerden olan İspanya'da bu süreç tamamlandıktan sonra kalıcı oturma izni, arkasından da vatandaşlık alınabiliyor. 

 

Portekiz


AB ülkesi olan Portekiz'den de 500 milyon euroluk gayrimenkul alımı ya da 1 milyon euroluk sermaye girişimi ile vatandaşlık alabilirsiniz. Portekiz vatandaşı olabilmek için başvuru sürecinde toplam 35 gün Portekiz'de ikamet etmeniz gerekiyor. 

 

Bulgaristan


AB'nin en yeni üyelerinden biri olan Bulgaristan'da yatırım ile ikinci vatandaşlık işleri hükümete bağlı Yatırım Destekleme Birimi tarafından yürütülüyor. 1 milyon Leva'lık devlet tahvili alınarak 5 yıllık bir süre içerisinde vatandaşlık alınabiliyor. Yatırım miktarı arttıkça da süre kısalıyor. Üstelik oturma zorunluluğu da yok. 

Vizesiz gidilebilen Asya ülkeleri hangileri? detaylar için 'Vizesiz Gidilen Asya Ülkeleri' konulu yazımızı inceleyebilirsiniz. 

Güney Kıbrıs


Gayrimenkul satın alarak vatandaşlık elde edilen bir diğer ülke ise Güney Kıbrıs. Güney Kıbrıs'tan 2 buçuk milyon euroluk gayrimenkul satın almanız durumunda ikinci vatandaşlık süreci başlatılabiliyor. Schengen ülkelerinde serbest dolaşım sağlayan Güney Kıbrıs'tan vatandaşlık almanın tek olumsuz tarafı, Türkiye tarafından tanınmıyor olması.

Vizesiz gidilebilen Balkan ülkeleri hangileri? detaylar için 'Vize İstemeyen Balkan Ülkeleri' konulu yazımızı inceleyebilirsiniz. 

Macaristan


Macaristan vatandaşı olabilmek için 300 bin euroluk yatırım yapmak gerekiyor. Yatırım yoluyla vatandaşlık veren ülkelerden olan Macaristan'da yapılan yatırım 6 aylık oturma izni olarak dönüyor. Arkasından daimi oturum izni ve vatandaşlık süreci başlıyor. İkamet etme sorunluluğu ise bulunmuyor. 

 

Kanada


Nitelikli göçmen olarak Kanada'ya gidip 3 yıl kalanlar vatandaşlık için başvuru yapabiliyorlar. ''Self Employed Program'' adı verilen uygulamada ise sanat ve spor alanında faaliyet gösterenlere öncelik veriliyor. Ama en az 2 yıl belgelenebilir tecrübe istenen bu kanaldan yapılan başvuruların geri dönüşü uzun sürüyor. 

 

ABD


Amerika'dan vatandaşlık almak esnek şartlara bağlı. E1 ve E2 adı verilen girişimci programlarında Amerika'da iş kurma zorunluluğu bulunuyor. Her iki program da geçici çalışma izni veriyor ve bu izinler belli zaman dilimlerinde yenileniyor. Ayrıca EB5 denilen yatırımcı programlarında öncelikle iki yıllık Green Card, sonrasında kalıcı Green Card alınabiliyor. 5 yıllık süre içinde en az 2,5 yıl Amerika'da kalınması durumunda Amerikan vatandaşlığı için başvuru hakkı kazanılıyor. 


Yazar: emlakwebtv
Yorum

Benzer Haberler

Noter Vekalet Ücreti 2021 Vekaletname Tasdik Ücretleri

Güncel Nisan 2019 Kira Artış Oranı/Zammı

İstanbul’da kaç tane belediye var? Belediye başkanları kim?

Asgari ücretli konut kredisi alabilir mi?

Tahincioğlu’ndan Yeni Yüzyıla 5 yeni Yıldız

Yeni Levent, yeni dünyanın örnek yaşam alanı oluyor!

Maslak Dream by NEW INN ile gayrimenkulde yeni nesi yatırım modeli

Türkiye’nin ilk bungalov Mahallesi: Yeşil Mahalle

Konutder 10 yıllık strateji planını Ekim’de açıklayacak

Polat Gayrimenkul’den Akatlar’a yeni proje: Polat Akatlar

Kızılbük GYO’dan otel konforunda, lüks tatil evleri: Marmaris Reserve By Kızılbük

Akyapı’dan 21 bin kişiyi istihdam edecek 25 milyarlık 4 Ticarethane projesi

GYODER 2023 Vizyonu: 4T - Teknoloji, Tasarım, Tabiat ve Toplum

Sektörün iki büyük şirketi İş GYO ve Artaş’tan işbirliği: Mecidiyeköy’deki Profilo AVM konut projesine dönüşecek

İNDER Başkanı Nazmi Durbakayım: “Yeni Evim kampanyası konut edinmeyi ve üretmeyi teşvik edecek”

GYODER Başkanı Mehmet Kalyoncu: Yeni Evim Kampanyası tüketiciyi de üreticiyi de rahatlattı

KONUTDER Başkanı Altan Elmas: Yeni Evim Finansman Modeli ile her yıl 500 bin insamız ev sahibi olacak

Bakan Murat Kurum cevapladı: 15 Soru ve Cevapla Yeni Evim Kampanyası

Bakan Kurum ve Nebati Orta Gelirliye Konut Kampanyası’nın detaylarını açıkladı

Psikoteknik Belgesi Nedir, Neden İhtiyaç Duyulur?

EN ÇOK OKUNANLAR