Bir ülkenin vatandaşı olmak hiç kolay değil ama bazı ülkelerde yatırım yoluyla vatandaşlık alabilirsiniz. Yatırım yoluyla vatandaşlık veren ülkeleri sizler için derledik...
Bir ülkenin vatandaşı olmak hiç kolay değil ama bazı ülkelerde yatırım yoluyla vatandaşlık alabilirsiniz. Yatırım yoluyla vatandaşlık veren ülkeleri sizler için derledik... Hangi ülkeler vatandaşlık veriyor, şartları nelerdir? İşte yanıtı...
Yatırım yoluyla vatandaşlık veren ülkelerden ilki İngiltere. Avrupa Birliği'nin temelini atan ülkelerden olan İngiltere'de sadece Türk vatandaşlar 1963 Ankara Antlaşması kapsamında vatandaşlık alabiliyor. Vatandaşlık alabilmek için İngiltere'de tek kişilik bile olsa bir iş kurmak gerekiyor. Günlük hayatınızı devam ettirebilecek kadar ingilizce bilmek şart. Aynı zamanda başka bir yol olarak ''UK Investor Visa'' denen yatırımcı vizesi de alabilirsiniz. Bunun için 2 milyon sterlinlik bir sermaye girişimi sağlamanız gerekiyor.
İngiltere'nin yatırımcı vizesine benzeyen ''Individual Investor Programme'' adlı bir sistemle vatandaşlık veren Malta'da Yerel Kalkınma ve Sosyal Fonu'na 650 bin eurodan başlayan miktarlarla bağış yapılarak vatandaşlı yolu açılabiliyor.
AB üyesi olan İspanya'dan vatandaşlık alabilmek için 500 bin euroluk gayrimenkul alınması gerekiyor. Daha sonra önce 1 yıllık, sonra 2 yıllık geçici oturum izni veriliyor. Yatırımla vatandaşlık veren ülkelerden olan İspanya'da bu süreç tamamlandıktan sonra kalıcı oturma izni, arkasından da vatandaşlık alınabiliyor.
AB ülkesi olan Portekiz'den de 500 milyon euroluk gayrimenkul alımı ya da 1 milyon euroluk sermaye girişimi ile vatandaşlık alabilirsiniz. Portekiz vatandaşı olabilmek için başvuru sürecinde toplam 35 gün Portekiz'de ikamet etmeniz gerekiyor.
AB'nin en yeni üyelerinden biri olan Bulgaristan'da yatırım ile ikinci vatandaşlık işleri hükümete bağlı Yatırım Destekleme Birimi tarafından yürütülüyor. 1 milyon Leva'lık devlet tahvili alınarak 5 yıllık bir süre içerisinde vatandaşlık alınabiliyor. Yatırım miktarı arttıkça da süre kısalıyor. Üstelik oturma zorunluluğu da yok.
Vizesiz gidilebilen Asya ülkeleri hangileri? detaylar için 'Vizesiz Gidilen Asya Ülkeleri' konulu yazımızı inceleyebilirsiniz.
Gayrimenkul satın alarak vatandaşlık elde edilen bir diğer ülke ise Güney Kıbrıs. Güney Kıbrıs'tan 2 buçuk milyon euroluk gayrimenkul satın almanız durumunda ikinci vatandaşlık süreci başlatılabiliyor. Schengen ülkelerinde serbest dolaşım sağlayan Güney Kıbrıs'tan vatandaşlık almanın tek olumsuz tarafı, Türkiye tarafından tanınmıyor olması.
Vizesiz gidilebilen Balkan ülkeleri hangileri? detaylar için 'Vize İstemeyen Balkan Ülkeleri' konulu yazımızı inceleyebilirsiniz.
Macaristan vatandaşı olabilmek için 300 bin euroluk yatırım yapmak gerekiyor. Yatırım yoluyla vatandaşlık veren ülkelerden olan Macaristan'da yapılan yatırım 6 aylık oturma izni olarak dönüyor. Arkasından daimi oturum izni ve vatandaşlık süreci başlıyor. İkamet etme sorunluluğu ise bulunmuyor.
Nitelikli göçmen olarak Kanada'ya gidip 3 yıl kalanlar vatandaşlık için başvuru yapabiliyorlar. ''Self Employed Program'' adı verilen uygulamada ise sanat ve spor alanında faaliyet gösterenlere öncelik veriliyor. Ama en az 2 yıl belgelenebilir tecrübe istenen bu kanaldan yapılan başvuruların geri dönüşü uzun sürüyor.
Amerika'dan vatandaşlık almak esnek şartlara bağlı. E1 ve E2 adı verilen girişimci programlarında Amerika'da iş kurma zorunluluğu bulunuyor. Her iki program da geçici çalışma izni veriyor ve bu izinler belli zaman dilimlerinde yenileniyor. Ayrıca EB5 denilen yatırımcı programlarında öncelikle iki yıllık Green Card, sonrasında kalıcı Green Card alınabiliyor. 5 yıllık süre içinde en az 2,5 yıl Amerika'da kalınması durumunda Amerikan vatandaşlığı için başvuru hakkı kazanılıyor.
Kargir ne demek? Kargir ev nedir?
Kargir ev terimi tapu kaydında, imar barışı kentsel dönüşümde ve belediyelerde, çok eski binalarda kullanılan avlulu yığma yapı Kagir ev ne demek detaylarıyla bu yazıda!
Metrobüs Hatları
Metrobüs hatları İstanbul'da 2007'de Topkapı-Küçükçekmece arasında hizmete başladı, bugün ise 45 durak arasında günlük 800 bin yolcu taşıyor.
Kartal metro durakları
26,5 kilometre hat üzerinde toplam 19 istasyondan meydana gelen Kartal metro hattı günde 18 saat hizmet veriyor. Kartal metro durakları, istasyonları, kartal metro saatleri ve daha fazlası bu yazımızda!
İZBAN durakları
İZBAN durakları, sefer saatleri, İZBAN durakları haritası ve İZBAN özelliklerine haberimiz detayından ulaşabilirsiniz
4. Levent nereye bağlı
İstanbul'un yoğun ve ana noktalarından birisi olan 4. Levent nereye bağlı? işte yanıtı
Eskihisar Topçular feribot saatleri ve ücretleri
Eskihisar Topçular feribotlarında 24 saat aralıksız olarak en fazla 20 dakika aralıklarla seferler yapılıyor. İşte Eskihisar Topçular feribot saatleri ve ücretleri...
Decathlon nerelerde var?
Türkiye'de her sene yeni mağaza açmaya devam eden Decathlon, 5 bölgede toplam 29 mağazaya sahip. Peki, Decathlon nerelerde var? Tüm detaylarıyla bu yazımızda!
Bershka Türkiye Mağazaları
Bershka Türkiye Mağazaları İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Eskişehir ve Mersin'de bulunuyor. Bershka Türkiye Mağazaları adres ve telefon numaraları haberimizde
Kelebekler Vadisi Konya Nerede, Nasıl Gidilir?
Konya Selçuklu Belediyesi tarafından hayata geçirilen Kelebekler Vadisi Konya nerede, nasıl gidilir? Giriş ücreti ne kadar? detaylar bu yazımızda!
Eminevim taksit hesaplama!
Eminevim ev sahibi yapıyor. Peki Eminevim taksitleri nasıl hesaplanıyor? Eminevim taksit hesaplama haberimizde