Yatırım yapana vatandaşlık hakkı uygulamasında Türkiye'nin rakipleri

Geçtiğimiz hafta içinde Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren uygulama ile birlikte Türkiye, yatırım yapan yabancı ülke mensuplarına vatandaşlık hakkı tanıyan ülkeler arasına girdi

Geçtiğimiz hafta içinde Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren uygulama ile birlikte, Türkiye'den 1 milyon ABD doları değerinde gayrimenkul alımı yapan yabancılara vatandaşlık hakkının tanınmasına karar verildi. Yalnızca gayrimenkul alımı değil, istihdam ve ülke bankalarından mevduat bulundurma kriterlerini taşıyan kişilere de tanınan bu hak aynı zamanda Türkiye'yi benzer uygulamaları uzun süredir uygulamakta olan ülkeler arasına soktu. 

Türkiye'nin vatandaşlık hakkı imtiyazındaki rakipleri
Tüm dünyada belli bir sınırın üzerinde bağış, yatırım ya da alım yapan yabancı ülke vatandaşlarına, başta oturma izni ve vatandaşlık hakkı olmak üzere imtiyazlar tanıyan ülkelerden bazıları şöyle:

- Amerika Birleşik Devletleri: Amerika Birleşik Devletleri'nin yabancı ülke yatırımcısına oturma hakkı için koyduğu yatırım sınır, 500 bin dolar düzeyinde. Diğer taraftan 1 milyon dolarlık bir sermaye kuran kişilere de süresiz oturum hakkı tanınırken, bu kişiler 5. yılın sonunda isterlerse ABD vatandaşı olabiliyor.

- İngiltere: İngiltere'de oturma izni, yatırım ve ortaklık şartına bağlı. Sınır ise 1 milyon sterlin.

- İspanya: İspanya'da da oturma izni belli bir düzeyde konut yatırımına bağlı olarak şekilleniyor. İspanya Hükümeti'nin belirlediği rakam 160 bin Euro. Bu hakkı alanlara aynı zamanda vizesiz seyahat hakkı da tanınıyor. 

 

 

- İrlanda: Kuzey Avrupa'nın güçlü gayrimenkul pazarına sahip ülkesi İrlanda'da oturum izni için 400 bin Euro değerinde gayrimenkul alımı yapılması gerekiyor. 

- Kanada: Kanada hükümetinin vatandaşlık imtiyazı ise 400 bin dolarlık yatırım ya da 800 bin dolarlık banka hesabından geçiyor. 

- Avusturya: Avusturya ise başta bağışlar ve ekonomik döngü içine girecek sermaye girişine vatandaşlık imtiyazı tanıyor. 6-10 milyon Euro tutarındaki risk sermayesini ekonomiye sokan kimselere tanınan bu hak, aynı zamanda vakıflara 2 milyon Euro'luk bağış yapanları da kapbıyor. 

- Almanya: Avrupa'nın dev ekonomisi Almanya'nın vatandaşlık imtiyazındaki öncelikli kriteri istihdam... Bu doğrultuda 250 bin EURO tutarında yatırım yapan ve iş kuran kimselere vatandaşlık hakkı sunuluyor. 

 

 

- Yunanistan: Yunanistan'da 250 bin Euro'nun üzerinde konut yatırımı yapanlara oturma izni tanınıyor. Ancak bu izin 5 yıl ile sınırlı ve çalışma iznini de kapsamıyor. İstihdam amaçlı 300 bin Euro'luk sermaye kazandıran kimselere ise 3 senelik oturma izni tanınıyor. 


Yazar: emlakwebtv
Yorum

Benzer Haberler

Konutder 10 yıllık strateji planını Ekim’de açıklayacak

GYODER 2023 Vizyonu: 4T - Teknoloji, Tasarım, Tabiat ve Toplum

İNDER Başkanı Nazmi Durbakayım: “Yeni Evim kampanyası konut edinmeyi ve üretmeyi teşvik edecek”

KONUTDER Başkanı Altan Elmas: Yeni Evim Finansman Modeli ile her yıl 500 bin insamız ev sahibi olacak

Tahincioğlu’ndan Yeni Yüzyıla 5 yeni Yıldız

Yeni Levent, yeni dünyanın örnek yaşam alanı oluyor!

Maslak Dream by NEW INN ile gayrimenkulde yeni nesi yatırım modeli

Türkiye’nin ilk bungalov Mahallesi: Yeşil Mahalle

Polat Gayrimenkul’den Akatlar’a yeni proje: Polat Akatlar

Kızılbük GYO’dan otel konforunda, lüks tatil evleri: Marmaris Reserve By Kızılbük

Akyapı’dan 21 bin kişiyi istihdam edecek 25 milyarlık 4 Ticarethane projesi

Sektörün iki büyük şirketi İş GYO ve Artaş’tan işbirliği: Mecidiyeköy’deki Profilo AVM konut projesine dönüşecek

GYODER Başkanı Mehmet Kalyoncu: Yeni Evim Kampanyası tüketiciyi de üreticiyi de rahatlattı

Bakan Murat Kurum cevapladı: 15 Soru ve Cevapla Yeni Evim Kampanyası

Bakan Kurum ve Nebati Orta Gelirliye Konut Kampanyası’nın detaylarını açıkladı

Psikoteknik Belgesi Nedir, Neden İhtiyaç Duyulur?

EN ÇOK OKUNANLAR