Yapı sektörüne 'doğa dostu' alternatif

Şehir, tarım ve orman atıklarının geri dönüşümüyle elde edilen ve dünya mimarisinin hemen her alanında kullanılan ECOR Panelleri Türkiye pazarına giriyor

Şehir, tarım ve orman atıklarının geri dönüşümüyle elde edilen ve dünya mimarisinin hemen her alanında kullanılan ECOR Panelleri Türkiye pazarına giriyor.

Mimar Robert Noble tarafından geliştirildi
Ürünü geliştiren Mimar Robert Noble, Türkiye'nin inşaat sektöründeki büyük potansiyeline dikkat çekerek, ECOR'un sektöre sağlayacağı 'çevresel' katkılara dikkat çekti. 1999 yılında Marmara Depremi'nde tanık olduğu çadır kentlerden etkilenen Robert Noble, sürdürülebilir, çevreci ve yenilikçi bir geri dönüşüm teknolojisi ile üretilen ECOR'u tanıtmak üzere Türkiye'ye geldi.

Türkiye yapı sektörünün gelişimi heyecan verici
Ürünün tanıtım toplantısında konuşan Robet Noble, Türkiye pazarına girmekten dolayı heyecan duyduğunu söyleyerek, pazara girme kararını almakta en büyük itici gücün Türkiye'deki inşaat sektöründeki hızlı büyüme ve giderek artan çevre bilinci olduğunu vurguladı. Ürün satışlarının özellikle son iki yılda, dünyanın değişik coğrafyalarında büyük bir ivme kazandığına da değinen Noble: 'Avrupa, Türkiye, Ortadoğu, Rusya ve Afrika'da büyüyebilmek için sermaye artırımı yapacağız. Türk yatırımcıları da aramızda görmek istiyoruz' şeklinde konuştu.

ECOR nedir?
ECOR, Noble Environmental Technologies (NET, Noble Çevreci Teknolojiler Şirketi) ve ABD Tarım Bakanlığı (USDA) Orman Ürünleri Laboratuarı işbirliği ile geliştirildi.

Dünya yapı sektöründe çığır açan ECOR, orman, tarım ve şehir atıklarından elde edilen her çeşit doğal selülozun; entegre tesislerde yüksek teknoloji ve özel bir formül ile çeşitli aşamalardan geçerek, sadece su, ısı ve basınç uygulanması ile üretiliyor. %100 biyolojik bazlı olan ECOR, zehirsiz olmasının yanı sıra muadillerine göre daha sağlam, daha esnek, 4'te 1'e kadar daha hafif, daha kolay işlenebilir olmasıyla öne çıkıyor.

ECOR'un üretiminde hiçbir ağaç kesilmediği gibi; atık karton, gazete, ofis kâğıtları, orman atıkları, talaş, ekin sapları ve hatta yumurta kabuğu, kahve telvesi, ceviz, fındık, fıstık gibi kuruyemiş kabukları, kot kumaşı gibi her tür tarımsal ve kent atıkları, hammadde olarak kullanılabiliyor.

Hangi sektörlerde kullanılabiliyor?
ECOR aynı zamanda, yapı sektöründe kullanılan ahşap, MDF, yonga levha, alçıpan ve plastik gibi ürünlere de çevreci bir alternatif oluşturuyor. Eşsiz özellikleri ve muadillerine göre yüksek dayanıklılığı ile kimi zaman çelik ve alüminyum gibi metallere dahi alternatif olabilen ECOR panellerinin, başta her tür mobilya, stand, iç duvar, dekorasyon gibi alanlar olmak üzere hemen hemen tüm sektörlerde kullanımı çeşitli ve önemli avantajlar sağlıyor. Benzersiz özellikleri ve doğa dostu yapısı ile sunduğu önemli avantajlarla birlikte ECOR'un; öncelikle yapı, mobilya ve dekorasyon başta olmak üzere, hemen hemen tüm sektörlerde ve küresel bazda çok yaygın bir kullanım alanına ulaşacağı öngörülüyor.

Otomotiv sektörü için de en ideal malzeme
Ayrıca dünyanın önde gelen otomotiv devleri tarafından da ilgiyle karşılanan ECOR'un bagaj, ön konsol ve kapı içlerine kadar birçok bölümlerinde kullanımı geliştiriliyor. Gerek çevreci özellikleri gerek hafif yapısı ile enerji tasarrufuna yol açması ve gerekse dayanıklı, kolay işlenebilir yapısı ile ECOR, otomotiv sektörü için de alanındaki en ideal malzeme olarak öne çıkıyor.

ECOR çevrecilikte sınıf atlatıyor
Uluslararası alanda sayısız ödüle layık görülen ECOR'un eşsiz çevreci özellikleri Cradle to Cradle Sertifikası ile de tescil edildi.
Doğa dostu ECOR panelleri, kullanıldığı binaların da LEED sertifikası almasında da önemli, belirleyici ve sınıf atlatıcı bir rol oynuyor. Bir binada ECOR ürünlerinin kullanılması "Yeşil Bina" değerlendirmelerinde 16 puana kadar katkı sağlıyor.


Yazar: emlakwebtv
Yorum

Benzer Haberler

Anadolu Yakası’nın En Büyük Parke ve Kapı Showroom'u Cesa Yapı Tarafından Açıldı

DYO işbirliği ile gerçekleşen AURA Crea: “İzmir: Tarihin Renkleri” yarışmasının kazananları belli oldu

Silverline ile yılın son günlerinde mutfaklar yenileniyor

Kaleseramik ‘Atık Yönetimi’ ile ‘Sürdürülebilirlik İş Ödülü’nü kazandı

Tahincioğlu’ndan Yeni Yüzyıla 5 yeni Yıldız

Yeni Levent, yeni dünyanın örnek yaşam alanı oluyor!

Maslak Dream by NEW INN ile gayrimenkulde yeni nesi yatırım modeli

Türkiye’nin ilk bungalov Mahallesi: Yeşil Mahalle

Konutder 10 yıllık strateji planını Ekim’de açıklayacak

Polat Gayrimenkul’den Akatlar’a yeni proje: Polat Akatlar

Kızılbük GYO’dan otel konforunda, lüks tatil evleri: Marmaris Reserve By Kızılbük

Akyapı’dan 21 bin kişiyi istihdam edecek 25 milyarlık 4 Ticarethane projesi

GYODER 2023 Vizyonu: 4T - Teknoloji, Tasarım, Tabiat ve Toplum

Sektörün iki büyük şirketi İş GYO ve Artaş’tan işbirliği: Mecidiyeköy’deki Profilo AVM konut projesine dönüşecek

İNDER Başkanı Nazmi Durbakayım: “Yeni Evim kampanyası konut edinmeyi ve üretmeyi teşvik edecek”

GYODER Başkanı Mehmet Kalyoncu: Yeni Evim Kampanyası tüketiciyi de üreticiyi de rahatlattı

KONUTDER Başkanı Altan Elmas: Yeni Evim Finansman Modeli ile her yıl 500 bin insamız ev sahibi olacak

Bakan Murat Kurum cevapladı: 15 Soru ve Cevapla Yeni Evim Kampanyası

Bakan Kurum ve Nebati Orta Gelirliye Konut Kampanyası’nın detaylarını açıkladı

Psikoteknik Belgesi Nedir, Neden İhtiyaç Duyulur?

EN ÇOK OKUNANLAR