Şehir, tarım ve orman atıklarının geri dönüşümüyle elde edilen ve dünya mimarisinin hemen her alanında kullanılan ECOR Panelleri Türkiye pazarına giriyor
Şehir, tarım ve orman atıklarının geri dönüşümüyle elde edilen ve dünya mimarisinin hemen her alanında kullanılan ECOR Panelleri Türkiye pazarına giriyor.
Mimar Robert Noble tarafından geliştirildi
Ürünü geliştiren Mimar Robert Noble, Türkiye'nin inşaat sektöründeki büyük potansiyeline dikkat çekerek, ECOR'un sektöre sağlayacağı 'çevresel' katkılara dikkat çekti. 1999 yılında Marmara Depremi'nde tanık olduğu çadır kentlerden etkilenen Robert Noble, sürdürülebilir, çevreci ve yenilikçi bir geri dönüşüm teknolojisi ile üretilen ECOR'u tanıtmak üzere Türkiye'ye geldi.
Türkiye yapı sektörünün gelişimi heyecan verici
Ürünün tanıtım toplantısında konuşan Robet Noble, Türkiye pazarına girmekten dolayı heyecan duyduğunu söyleyerek, pazara girme kararını almakta en büyük itici gücün Türkiye'deki inşaat sektöründeki hızlı büyüme ve giderek artan çevre bilinci olduğunu vurguladı. Ürün satışlarının özellikle son iki yılda, dünyanın değişik coğrafyalarında büyük bir ivme kazandığına da değinen Noble: 'Avrupa, Türkiye, Ortadoğu, Rusya ve Afrika'da büyüyebilmek için sermaye artırımı yapacağız. Türk yatırımcıları da aramızda görmek istiyoruz' şeklinde konuştu.
ECOR nedir?
ECOR, Noble Environmental Technologies (NET, Noble Çevreci Teknolojiler Şirketi) ve ABD Tarım Bakanlığı (USDA) Orman Ürünleri Laboratuarı işbirliği ile geliştirildi.
Dünya yapı sektöründe çığır açan ECOR, orman, tarım ve şehir atıklarından elde edilen her çeşit doğal selülozun; entegre tesislerde yüksek teknoloji ve özel bir formül ile çeşitli aşamalardan geçerek, sadece su, ısı ve basınç uygulanması ile üretiliyor. %100 biyolojik bazlı olan ECOR, zehirsiz olmasının yanı sıra muadillerine göre daha sağlam, daha esnek, 4'te 1'e kadar daha hafif, daha kolay işlenebilir olmasıyla öne çıkıyor.
ECOR'un üretiminde hiçbir ağaç kesilmediği gibi; atık karton, gazete, ofis kâğıtları, orman atıkları, talaş, ekin sapları ve hatta yumurta kabuğu, kahve telvesi, ceviz, fındık, fıstık gibi kuruyemiş kabukları, kot kumaşı gibi her tür tarımsal ve kent atıkları, hammadde olarak kullanılabiliyor.
Hangi sektörlerde kullanılabiliyor?
ECOR aynı zamanda, yapı sektöründe kullanılan ahşap, MDF, yonga levha, alçıpan ve plastik gibi ürünlere de çevreci bir alternatif oluşturuyor. Eşsiz özellikleri ve muadillerine göre yüksek dayanıklılığı ile kimi zaman çelik ve alüminyum gibi metallere dahi alternatif olabilen ECOR panellerinin, başta her tür mobilya, stand, iç duvar, dekorasyon gibi alanlar olmak üzere hemen hemen tüm sektörlerde kullanımı çeşitli ve önemli avantajlar sağlıyor. Benzersiz özellikleri ve doğa dostu yapısı ile sunduğu önemli avantajlarla birlikte ECOR'un; öncelikle yapı, mobilya ve dekorasyon başta olmak üzere, hemen hemen tüm sektörlerde ve küresel bazda çok yaygın bir kullanım alanına ulaşacağı öngörülüyor.
Otomotiv sektörü için de en ideal malzeme
Ayrıca dünyanın önde gelen otomotiv devleri tarafından da ilgiyle karşılanan ECOR'un bagaj, ön konsol ve kapı içlerine kadar birçok bölümlerinde kullanımı geliştiriliyor. Gerek çevreci özellikleri gerek hafif yapısı ile enerji tasarrufuna yol açması ve gerekse dayanıklı, kolay işlenebilir yapısı ile ECOR, otomotiv sektörü için de alanındaki en ideal malzeme olarak öne çıkıyor.
ECOR çevrecilikte sınıf atlatıyor
Uluslararası alanda sayısız ödüle layık görülen ECOR'un eşsiz çevreci özellikleri Cradle to Cradle Sertifikası ile de tescil edildi.
Doğa dostu ECOR panelleri, kullanıldığı binaların da LEED sertifikası almasında da önemli, belirleyici ve sınıf atlatıcı bir rol oynuyor. Bir binada ECOR ürünlerinin kullanılması "Yeşil Bina" değerlendirmelerinde 16 puana kadar katkı sağlıyor.
Kargir ne demek? Kargir ev nedir?
Kargir ev terimi tapu kaydında, imar barışı kentsel dönüşümde ve belediyelerde, çok eski binalarda kullanılan avlulu yığma yapı Kagir ev ne demek detaylarıyla bu yazıda!
Metrobüs Hatları
Metrobüs hatları İstanbul'da 2007'de Topkapı-Küçükçekmece arasında hizmete başladı, bugün ise 45 durak arasında günlük 800 bin yolcu taşıyor.
Kartal metro durakları
26,5 kilometre hat üzerinde toplam 19 istasyondan meydana gelen Kartal metro hattı günde 18 saat hizmet veriyor. Kartal metro durakları, istasyonları, kartal metro saatleri ve daha fazlası bu yazımızda!
İZBAN durakları
İZBAN durakları, sefer saatleri, İZBAN durakları haritası ve İZBAN özelliklerine haberimiz detayından ulaşabilirsiniz
4. Levent nereye bağlı
İstanbul'un yoğun ve ana noktalarından birisi olan 4. Levent nereye bağlı? işte yanıtı
Eskihisar Topçular feribot saatleri ve ücretleri
Eskihisar Topçular feribotlarında 24 saat aralıksız olarak en fazla 20 dakika aralıklarla seferler yapılıyor. İşte Eskihisar Topçular feribot saatleri ve ücretleri...
Decathlon nerelerde var?
Türkiye'de her sene yeni mağaza açmaya devam eden Decathlon, 5 bölgede toplam 29 mağazaya sahip. Peki, Decathlon nerelerde var? Tüm detaylarıyla bu yazımızda!
Bershka Türkiye Mağazaları
Bershka Türkiye Mağazaları İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Eskişehir ve Mersin'de bulunuyor. Bershka Türkiye Mağazaları adres ve telefon numaraları haberimizde
Kelebekler Vadisi Konya Nerede, Nasıl Gidilir?
Konya Selçuklu Belediyesi tarafından hayata geçirilen Kelebekler Vadisi Konya nerede, nasıl gidilir? Giriş ücreti ne kadar? detaylar bu yazımızda!
Eminevim taksit hesaplama!
Eminevim ev sahibi yapıyor. Peki Eminevim taksitleri nasıl hesaplanıyor? Eminevim taksit hesaplama haberimizde