Bir inşaata başlayabilmek için bazı izinlerin alınması gerekiyor. Bunların başında ise yapı ruhsatı geliyor. Peki, yapı ruhsatı nedir? İşte yanıtı...
Bir inşaata başlayabilmek için bazı izinlerin alınması gerekiyor. Bunların başında ise yapı ruhsatı geliyor. Peki, yapı ruhsatı nedir? İşte yanıtı...
Yapı ruhsatı nedir?
Bir binanın yapılabilmesi için gerekli inşaata başlama belgesidir. İnşa edilecek olan bütün yapılar için alınması zorunludur. Yapı ruhsatı belediyeden alınır. Ruhsat üzerinde numarası, tarihi, toplam inşaat alanı, veriliş amacı vb. gibi bilgiler bulunur. Yapı ruhsatı alınmayan binalar ise kaçak sayılarak bedeliye tarafından yıktırılır. Yapı ruhsatı, inşaatın başlama tarihinden itibaren 5 yıl geçerlidir. Ruhsat alındıktan sonra takip eden 2 yıl içerisinde inşaatın başlaması ve 5 yıl içerisinde tamamlanması gerekir.
Yapı ruhsatı nasıl alınır?
3194 Sayılı İmar Kanunu'nun 21. ve 22. maddesinde yer alan yapı ruhsatı ve yapı ruhsatı alma şartlarına göre, ilgili belediyeler inşaat yapacak arazi sahiplerine yapı ruhsatı düzenler. Bu belgeyi almak için yapı sahiplerinin dilekçe ile müracaat etmesi gerekir. Dilekçe ile verilmesi gereken belgeler ise şöyle; Tapu, mimari proje, statik proje, elektrik ve tesisat projeleri, resim ve hesapları röperli yoksa ebatlı kroki. Belediyelerce ruhsat ve ekleri incelenir ve eksik, yanlık bilgi bulunmuyorsa müracaat tarihinden itibaren en geç 30 gün içerisinde yapı ruhsatı verilir. Eksik ve yanlış bilgi olması durumlarında ise, müracaat tarihinden itibaren 15 gün içerisinde müracaat eden kişiye bütün eksik ve yanlış bilgiler bildirilir. Bu bilgiler müracaat eden kişi tarafından düzenlendikten sonra tekrar yapılan müracaatı takip eden 15 gün içerisinde yapı ruhsatı verilir.
Kargir ne demek? Kargir ev nedir?
Kargir ev terimi tapu kaydında, imar barışı kentsel dönüşümde ve belediyelerde, çok eski binalarda kullanılan avlulu yığma yapı Kagir ev ne demek detaylarıyla bu yazıda!
Metrobüs Hatları
Metrobüs hatları İstanbul'da 2007'de Topkapı-Küçükçekmece arasında hizmete başladı, bugün ise 45 durak arasında günlük 800 bin yolcu taşıyor.
Kartal metro durakları
26,5 kilometre hat üzerinde toplam 19 istasyondan meydana gelen Kartal metro hattı günde 18 saat hizmet veriyor. Kartal metro durakları, istasyonları, kartal metro saatleri ve daha fazlası bu yazımızda!
İZBAN durakları
İZBAN durakları, sefer saatleri, İZBAN durakları haritası ve İZBAN özelliklerine haberimiz detayından ulaşabilirsiniz
4. Levent nereye bağlı
İstanbul'un yoğun ve ana noktalarından birisi olan 4. Levent nereye bağlı? işte yanıtı
Eskihisar Topçular feribot saatleri ve ücretleri
Eskihisar Topçular feribotlarında 24 saat aralıksız olarak en fazla 20 dakika aralıklarla seferler yapılıyor. İşte Eskihisar Topçular feribot saatleri ve ücretleri...
Decathlon nerelerde var?
Türkiye'de her sene yeni mağaza açmaya devam eden Decathlon, 5 bölgede toplam 29 mağazaya sahip. Peki, Decathlon nerelerde var? Tüm detaylarıyla bu yazımızda!
Bershka Türkiye Mağazaları
Bershka Türkiye Mağazaları İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Eskişehir ve Mersin'de bulunuyor. Bershka Türkiye Mağazaları adres ve telefon numaraları haberimizde
Kelebekler Vadisi Konya Nerede, Nasıl Gidilir?
Konya Selçuklu Belediyesi tarafından hayata geçirilen Kelebekler Vadisi Konya nerede, nasıl gidilir? Giriş ücreti ne kadar? detaylar bu yazımızda!
Eminevim taksit hesaplama!
Eminevim ev sahibi yapıyor. Peki Eminevim taksitleri nasıl hesaplanıyor? Eminevim taksit hesaplama haberimizde