Yangın Haftası nedeniyle bir açıklama yapan Türk Ytong Genel Müdürü Gökhan Erel, son yıllarda meydana gelen yangınlarda asal nedenin malzeme ve hatalı uygulama olduğunu söyledi
Türkiye özellikle son yıllarda yaşanan yangın vakalarındaki artışla dikkat çekiyor. Yangından Korunma Haftası nedeniyle bir açıklamada bulunan Türk Ytong Genel Müdürü Gökhen Erel, yangınlardaki artışın iki temel sebebini malzeme ve hatalı uygulamalar olarak niteledi. Erel, kullanılan malzemelerin yangına dayanıklı olmamasının büyük bir risk taşıdığını beilrterek:
"Binalarda yanıcı malzemelerin yangına karşı önlem alınmadan kullanılması sebebiyle yangınlar hızla büyümekte. Yapılarda yangınla mücadele bilinç ve tercih meselesi" dedi.
Malzemenin önemi büyük
Yangınla mücadelenin bilinç ve tercih meselesi olduğunu da vurguladığı açıklamasında, yapıların tasarımlandığı andan itibaren yangınla ilgili önlemlerin göz önünde bulundurulması gerektiğini vurgulayan Erel, bu hassasiyetler sayesinde yangın sayısının büyük oranda azalabileceğine de dikkat çekti.
Yangına karşı Ytong Isı Plağı
Erel, Ytong'un yapı ve yaşam kalitesini bir bütün olarak gördüğünü ve yapılarda tıpkı enerji tasarrufu ve deprem güvenliği konularında olduğu gibi yangın güvenliğini de gözettiklerini belirterek:
"Ytong zaten A1 sınıfı - hiç yanmaz malzemeler sınıfında yer alan, yapılarda yangın güvenliği çözümlerinde öncelikle tercih edilen bir ürün olarak önemli bir yere sahip. Ytong Isı Yalıtım Plağı da yangın sırasında bile hiç yanmayan ve alev almayan bir yalıtım malzemesi olması, duman, zehirli gaz ve yangın damlalarının oluşmasını önlemesi sebebiyle yapılarda güvenle kullanılabilecek bir ürün" ifadelerini kullandı.
Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik'in Temmuz 2015 yılında yürürlüğe girdiğini hatırlatan Erel, binaya mantolama yaptıran müteahhidin ısı yalıtım malzemesi, yapıştırıcı, dübel, sıva filesi, sıva gibi malzemeleri temin etme döneminin sona erdiğini, bundan böyle denetim firması yetkililerinin şantiyeye geldiğinde mantolama için yangın deney raporunu görmek isteyebileceklerini belirtti.
Kargir ne demek? Kargir ev nedir?
Kargir ev terimi tapu kaydında, imar barışı kentsel dönüşümde ve belediyelerde, çok eski binalarda kullanılan avlulu yığma yapı Kagir ev ne demek detaylarıyla bu yazıda!
Metrobüs Hatları
Metrobüs hatları İstanbul'da 2007'de Topkapı-Küçükçekmece arasında hizmete başladı, bugün ise 45 durak arasında günlük 800 bin yolcu taşıyor.
Kartal metro durakları
26,5 kilometre hat üzerinde toplam 19 istasyondan meydana gelen Kartal metro hattı günde 18 saat hizmet veriyor. Kartal metro durakları, istasyonları, kartal metro saatleri ve daha fazlası bu yazımızda!
İZBAN durakları
İZBAN durakları, sefer saatleri, İZBAN durakları haritası ve İZBAN özelliklerine haberimiz detayından ulaşabilirsiniz
4. Levent nereye bağlı
İstanbul'un yoğun ve ana noktalarından birisi olan 4. Levent nereye bağlı? işte yanıtı
Eskihisar Topçular feribot saatleri ve ücretleri
Eskihisar Topçular feribotlarında 24 saat aralıksız olarak en fazla 20 dakika aralıklarla seferler yapılıyor. İşte Eskihisar Topçular feribot saatleri ve ücretleri...
Decathlon nerelerde var?
Türkiye'de her sene yeni mağaza açmaya devam eden Decathlon, 5 bölgede toplam 29 mağazaya sahip. Peki, Decathlon nerelerde var? Tüm detaylarıyla bu yazımızda!
Bershka Türkiye Mağazaları
Bershka Türkiye Mağazaları İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Eskişehir ve Mersin'de bulunuyor. Bershka Türkiye Mağazaları adres ve telefon numaraları haberimizde
Kelebekler Vadisi Konya Nerede, Nasıl Gidilir?
Konya Selçuklu Belediyesi tarafından hayata geçirilen Kelebekler Vadisi Konya nerede, nasıl gidilir? Giriş ücreti ne kadar? detaylar bu yazımızda!
Eminevim taksit hesaplama!
Eminevim ev sahibi yapıyor. Peki Eminevim taksitleri nasıl hesaplanıyor? Eminevim taksit hesaplama haberimizde