2012’de yüzde 15 büyüyen yalıtım sektörünün, 2013’de Enerji Kimlik Belgesi’nin önemi konusundaki bilincin yaygınlaşmasıyla yüzde 20 büyümesi bekleniyor
6 Şubat 2013 / emlakwebtv
Halen yapı stoğunun yüzde 85’i yalıtımsız olan ülkemizde yalıtım sektörü 2012 ‘de yüzde 15’lik bir büyüme göstererek 55 Milyon metrekarelik bir pazar büyüklüğüne ulaştı. Kentsel dönüşüm ve Binalarda Enerji Performansı Yönetmeliği konularının da ivmesiyle bu büyümenin önümüzdeki dönemlerde de devam edeceği öngörülüyor. Metrekare olarak büyük rakamlara ulaşılmış olsa da uygulanan kalınlıklarla ülke olarak ulaşmayı hedeflediğimiz verimlilik seviyesinin çok gerisinde kalınıyor.
Filli Boya Yalıtım Genel Müdür Yardımcısı ve İzoder İletişim Komisyonu Başkanı Gülay Dindoruk, bu büyüme içerisinde 55 milyon metrekarelik pazarın 15 milyon metrekareden fazlasını Betek Grubu Yalıtım markaları ile yaptıklarını belirtirken, büyüyen gelişen Türkiye’nin 2023, 2050 vizyonu ve programında, yalıtım sektörünün rolünün çok önemli olduğunun altını çizdi. Enerji kimlik belgesinin zorunlu hale gelmesiyle bunun ev sahipleri için konutlarını satarken ve kiralarken önemli bir kıstas olacağını belirten Dindoruk, bu yasa ile 2017’ye kadar tüm yapıların harcadığı enerji miktarının netleşerek bir künye oluşturulacağını ve evin değerine katkıda veya zararda bulunabilecek bir kriter halini alacağını söyledi.
Dindoruk sözlerine şöyle devam etti: “2013’te birçok yapının harcadığı enerji miktarları belirlenecek ve harcanan enerjiyi minimuma indirmek esas olacak. Konutunun değerlenmesini isteyen herkes A sınıfı belge almaya çalışacak. A sınıfı belge alabilmek için de ilk sırada ısı yalıtımı yaptırmak geliyor. Çünkü konutlarda kullanılan enerjinin yüzde 80’i ısıtma ve soğutma amaçlı kullanılıyor. Isı yalıtımıyla enerjiden yaklaşık yüzde 50 tasarruf edilirken evimiz de değerlenecek. “
Kargir ne demek? Kargir ev nedir?
Kargir ev terimi tapu kaydında, imar barışı kentsel dönüşümde ve belediyelerde, çok eski binalarda kullanılan avlulu yığma yapı Kagir ev ne demek detaylarıyla bu yazıda!
Metrobüs Hatları
Metrobüs hatları İstanbul'da 2007'de Topkapı-Küçükçekmece arasında hizmete başladı, bugün ise 45 durak arasında günlük 800 bin yolcu taşıyor.
Kartal metro durakları
26,5 kilometre hat üzerinde toplam 19 istasyondan meydana gelen Kartal metro hattı günde 18 saat hizmet veriyor. Kartal metro durakları, istasyonları, kartal metro saatleri ve daha fazlası bu yazımızda!
İZBAN durakları
İZBAN durakları, sefer saatleri, İZBAN durakları haritası ve İZBAN özelliklerine haberimiz detayından ulaşabilirsiniz
4. Levent nereye bağlı
İstanbul'un yoğun ve ana noktalarından birisi olan 4. Levent nereye bağlı? işte yanıtı
Eskihisar Topçular feribot saatleri ve ücretleri
Eskihisar Topçular feribotlarında 24 saat aralıksız olarak en fazla 20 dakika aralıklarla seferler yapılıyor. İşte Eskihisar Topçular feribot saatleri ve ücretleri...
Decathlon nerelerde var?
Türkiye'de her sene yeni mağaza açmaya devam eden Decathlon, 5 bölgede toplam 29 mağazaya sahip. Peki, Decathlon nerelerde var? Tüm detaylarıyla bu yazımızda!
Bershka Türkiye Mağazaları
Bershka Türkiye Mağazaları İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Eskişehir ve Mersin'de bulunuyor. Bershka Türkiye Mağazaları adres ve telefon numaraları haberimizde
Kelebekler Vadisi Konya Nerede, Nasıl Gidilir?
Konya Selçuklu Belediyesi tarafından hayata geçirilen Kelebekler Vadisi Konya nerede, nasıl gidilir? Giriş ücreti ne kadar? detaylar bu yazımızda!
Eminevim taksit hesaplama!
Eminevim ev sahibi yapıyor. Peki Eminevim taksitleri nasıl hesaplanıyor? Eminevim taksit hesaplama haberimizde