Limak Holding, İstanbul Havayolları'ndaki hisselerinin Türk Hava Yolları tarafından satın alınmak istendiği yönündeki haberlere ilişkin bir açıklama yaptı.
Limak Holding, İstanbul Havalimanı hisselerinin Türk Hava Yolları tarafından satın alınmak istendiğine yönelik haberlerin gerçeği yansıtmadığını duyurdu. Limak Şirketler Grubu tarafından yapılan açıklamada medyada çıkan THY'nin hizmete giren İstanbul Havalimanı'ndaki Limak'a ait yüzde 20 hisseyi satın almaya yönelik görüşmeler yürütüldüğü şeklindeki haberlere atfen "Hisselerin satılmasına yönelik herhangi bir görüşmenin" yapılmadığına dikkat çekildi.
Medyada yer alan haberin yazılmasının öncesinde şirkete ya da herhangi bir şirket yetkilisine herhangi bir soru iletilmediğine dikkat çekilen duyuruda: "İstanbul Havalimanı'nın yapımını ve işletmesini üstlenen İGA Havalimanları İşletmeleri AŞ'deki hisselerimizi satmak yönünde bugüne dek hiçbir şirket ile bir temas ya da görüşmemiz olmamıştır." ifadelerine yer verildi.
İstanbul Havalimanı'nı Türkiye açısından stratejik bir proje olarak niteleyen Limak'ın açıklamasında: "Türkiye açısından çok stratejik olduğuna inandığımız böyle önemli projede yer almaktan dolayı son derece memnun olduğumuzu ve gurur duyduğumuzu da özellikle vurgulamak isteriz." ifadelerine yer verildi.
İstanbul'un 3. Havalimanı'na yabancı şirketlerin ortaklık teklifleri kabul edilmeyecek. Kuveyt Havalimanı'nın yeni terminal binası inşaatıyla ilgili olarak Kuveyt'te gerçekleştirilen kredi anlaşması dönüşünde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, 3. Havalimanı projesinin Türkiye için stratejik bir önem taşıdığını ve yabancı firmalardan gelecek tekliflerin kabul edilmeyeceğini dile getirdi.
Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, yabancı firmaların 3. Havalimanı'na ortaklık tekliflerinin kabul edilmeyeceğini söyledi. Habertürk'ten Gökhan Artan imzalı habere göre, yabancı bir firmanın ortaklık için çok iyi bir teklifle gelmesi halinde nasıl bir karar verileceği yönündeki soruyu yanıtlayan Özdemir: "Yeni Havalimanı, Türkiye Cumhuriyeti'nin hem önemli stratejik yapısıdır hem de burada 5 ortaklı bir yapı var." ifadelerini kullandı.
Kosova ve Dakar gibi kendileri tarafından işletilen diğer havalimanlarına yönelik iyi teklifleri değerlendirebileceklerini ancak İstanbul Havalimanı'nın bu kapsamda değerlendirilemeceğini dile getiren Nihat Özdemir: "Enerjide ve ulaştırmada önem taşıyan ciddi stratejik yatırımlar bulunuyor. Ben gitsem, Almanya Lufthansa'ya sahip olsam, kolaylıkla satabilir miyim. İstanbul havalimanı da öyle bir şey." dedi. Özdemir, Türk Hava Yolları gibi değerli bir şirkete iki kat teklif verilmiş olsa dahi devletin bunun satışına izin vermeyeceğini belirterek: "Enerji santralleri ve bizim Hamitabat Termik Santrali gibi kuruluşlar da aynı konumda. Türkiye'nin enerji sigortası olan yerlerdir." ifadelerini kullandı.
Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, İstanbul'un 3. Havalimanı'nın altyapı işleri için tüm dünyadan önemli firmaların kapılarını çaldığını ve ABD, Çin ve Japonya'dan gelen firmaların ihtiyaç duyulan alanlarda iyi hizmet verme vaadiyle rekabet ettiklerini hatırlatarak: "Dünyadaki tüm ülkelerden büyük bir ilgiyle karşılaşıyoruz." dedi. İstanbul 3. Havalimanı'na çok büyük bir yakıt merkezi kurduklarını ve bu merkezde 10 tane yakıt tankının bulunacağını söyleyen Özdemir: "30'ar bin tondan 10 adet yakıt tankı var. Limandan gelecek yakıtlar bu boru hatları yardımıyla uçakların yanı başına gidecek. Bunun için de 300 bin metreküplük bir merkez dizayn ettik." dedi.
Türkiye'nin büyüme rakamları hakkında da değerlendirme yapan Nihat Özdemir, yüzde 7 oranında büyüme ivmesini "müthiş" olarak nitelendirdi. Özdemir, 2015 ve 2016 yıllarında yaşanan olumsuz gelişmelerin ardından Türkiye'nin büyüme performansını hiç ummadıklarını belirttiği açıklamasında: "Hiç tahmin etmediğimiz ve ummadığımız bir büyüme performansı. Bu büyümenin de önemli bir bölümü inşaat sektörü ve devletin altyapı yatırımlarından kaynaklanıyor. Büyümenin tüm sektörlerce paylaşılmasını arzu ederdik. Avrupa ve ABD'nin de büyümeye başlamasıyla bizim imalat sektörümüz de büyüyecektir." ifadelerini kullandı.
Kargir ne demek? Kargir ev nedir?
Kargir ev terimi tapu kaydında, imar barışı kentsel dönüşümde ve belediyelerde, çok eski binalarda kullanılan avlulu yığma yapı Kagir ev ne demek detaylarıyla bu yazıda!
Metrobüs Hatları
Metrobüs hatları İstanbul'da 2007'de Topkapı-Küçükçekmece arasında hizmete başladı, bugün ise 45 durak arasında günlük 800 bin yolcu taşıyor.
Kartal metro durakları
26,5 kilometre hat üzerinde toplam 19 istasyondan meydana gelen Kartal metro hattı günde 18 saat hizmet veriyor. Kartal metro durakları, istasyonları, kartal metro saatleri ve daha fazlası bu yazımızda!
İZBAN durakları
İZBAN durakları, sefer saatleri, İZBAN durakları haritası ve İZBAN özelliklerine haberimiz detayından ulaşabilirsiniz
4. Levent nereye bağlı
İstanbul'un yoğun ve ana noktalarından birisi olan 4. Levent nereye bağlı? işte yanıtı
Eskihisar Topçular feribot saatleri ve ücretleri
Eskihisar Topçular feribotlarında 24 saat aralıksız olarak en fazla 20 dakika aralıklarla seferler yapılıyor. İşte Eskihisar Topçular feribot saatleri ve ücretleri...
Decathlon nerelerde var?
Türkiye'de her sene yeni mağaza açmaya devam eden Decathlon, 5 bölgede toplam 29 mağazaya sahip. Peki, Decathlon nerelerde var? Tüm detaylarıyla bu yazımızda!
Kelebekler Vadisi Konya Nerede, Nasıl Gidilir?
Konya Selçuklu Belediyesi tarafından hayata geçirilen Kelebekler Vadisi Konya nerede, nasıl gidilir? Giriş ücreti ne kadar? detaylar bu yazımızda!
Bershka Türkiye Mağazaları
Bershka Türkiye Mağazaları İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Eskişehir ve Mersin'de bulunuyor. Bershka Türkiye Mağazaları adres ve telefon numaraları haberimizde
Eminevim taksit hesaplama!
Eminevim ev sahibi yapıyor. Peki Eminevim taksitleri nasıl hesaplanıyor? Eminevim taksit hesaplama haberimizde