Vodafone “yol trafik güvenliği sertifikası”nı aldı

Vodafone Türkiye, ülkemizin en büyük sorunlarından biri olan trafik güvenliğini etkin şekilde sağlamak yönünde önemli ve öncü bir adım attı

14 Eylül 2013 / emlakwebtv
Dünyanın en ileri iletişim teknolojilerini, her gün daha fazla birey ve kurum için erişilebilir kılarak, ülkemizi daha iyi bir geleceğe taşıma misyonuyla faaliyetlerini sürdüren Vodafone, “BS ISO 39001 Yol Trafik Güvenliği Sertifikası”nı Türkiye’de almaya hak kazanan ilk şirket oldu. Dünyanın en büyük sertifikasyon kuruluşlarından BSI (British Standards Institution-İngiliz Standartları Enstitüsü) tarafından verilen bu sertifikaya dünyada çok az sayıda şirket sahip. Vodafone Türkiye, dünyada bu sertifikayı almaya hak kazanan 7. şirket olarak dikkat çekiyor.

Karayollarında gerçekleşen kazaları azaltmak amacıyla yayınlanan sertifika, Karayolu Trafik Güvenliği Yönetim Sistemi’nin kurulmasını, uygulanmasını, bakımının sağlamasını ve performansının geliştirmesini uluslararası bir standartla belgeliyor. Sertifika gerekliliklerine göre, Vodafone Türkiye bünyesinde 15 çalışan 5 günlük ISO 39001 Yol Trafik Güvenliği Sistemi Bilgilendirme ve İç Denetçi Eğitimi aldı. Sistem kurulum çalışmalarının bir parçası olarak tüm operasyonları içeren 6 günlük bir Vodafone Türkiye ISO 39001 İç Denetimi yapıldı. ISO 39001 Yol Trafik Güvenliği Sistemi Standardı bakış açısıyla tüm operasyonları içeren bir Vodafone Türkiye Yol Trafik Güvenliği Risk Analizi hazırladı. Sistem kurulumu esnasında Vodafone Türkiye bünyesindeki 1.116 araç Vodafone Türkiye Sürüş Güvenliği Prosedürü’ne ve ilgili mevzuata göre gözden geçirildi. Ayrıca bir yıl boyunca 2.361 sürücüye Yol Trafik Güvenliği eğitimi verildi.

Kalay: “Trafik güvenliğini etkin şekilde sağlamak için çalışıyoruz”
Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Pınar Kalay, konuyla ilgili şunları söyledi: “Vodafone Türkiye olarak özellikle teknolojiyi hayatın hizmetinde kullanmayı misyon edindik. Trafik güvenliği konusunda üzerimize düşeni yapmak için gayret gösteriyoruz. Dünya Sağlık Örgütü raporuna göre, dünyada her yıl 1,3 milyon kayıtlı ölüm ve 50 milyon ağır yaralanma gerçekleşiyor. Trafik kazalarının 2030 yılında %65 büyüyerek dünyadaki ölüm nedenlerinde 5. basamağa yükselmesi öngörülüyor. Bu durum sadece hayatın kaybı ve yıkımlara işaret etmekle kalmıyor, aynı zamanda ülkeler için de gayri safi milli hâsılanın %1-3’ünü etkiliyor. Biz de, bu verilerin ciddiyetinin altını çizerek BSI tarafından yapılan detaylı ve uzun denetim sürecinin ardından, bu standardı almak için gereken tüm aşamaları başarıyla tamamladık. BSI tarafından bize iletilen bilgiye göre, Türkiye’de İngiliz Standartları Enstitüsü BSI tarafından belgelendirilen ilk ISO 39001 Yol Trafik Güvenliği Yönetim Sistemi Sertifikası’nı almaya hak kazanırken, dünyada da bu sertifikayı almaya hak kazanan 7. Şirket olduk. Bu sertifikayı başarıyla almış olmamız, uygulamakta olduğumuz Yol Trafik Güvenliği süreçlerimizin ve bu süreçlerin saha uygulamalarının uluslararası standartların üzerinde olduğunun en iyi göstergesi olmuştur. Trafik konusundaki sorumluluğumuzun bir yansıması olarak almaya hak kazandığımız bu sertifikanın, ülkemizin en büyük sorunlarından biri olan trafik güvenliğini etkin şekilde sağlamak yönünde önemli bir adım olduğunu düşünüyoruz.”

Vodafone, trafikte güvenlik için ‘6 mutlak kural’ı uyguluyor
Vodafone Türkiye ayrıca, “Trafikte Sorumluluk Hareketi” kapsamında geliştirilen “Kurumsal Trafik Güvenliği Deklarasyonu”na imza atan ilk ve tek telekomünikasyon şirketi. Aldığı ISO 39001 sertifikasıyla, bu konudaki titizliğini ve sorumluluğunu bir kez daha vurgulayan Vodafone Türkiye, iş güvenliği için ‘6 Mutlak Kural’ı uyguluyor. Vodafone’un trafik konusunda tüm dünyada belirlediği, şirketin ekosisteminde yer alan tüm kurum, kuruluş ve çalışanların kesinlikle uyması gereken 6 Mutlak Kural’ı bulunuyor. Bu kurallardan 4’ü doğrudan trafikte güvenlik ile ilgili:

• Her zaman güvenli ve yasalara uygun şekilde araç kullanırız: Her koltukta her zaman emniyet kemeri takarız.

• Her zaman hız sınırlarına uyarız.

• Asla elimizde bir mobil cihazla araç kullanmayız.

• Asla alkol veya uyuşturucu etkisi altında çalışmayız.

Vodafone Türkiye bir yandan trafikte güvenlik kapsamında, periyodik olarak araçların trafik güvenliği kontrollerini yaparken, diğer yandan servis sunduğu tüm araçlarda, mobil iletişim aparatları kullanılmasını sağlıyor ve araç takip sistemleri kullanılıyor. Vodafone çalışanlarının kullandığı araçlardaki makinelerarası iletişim teknolojisi altyapısıyla çalışan araç takip servisleri, hız aşımlarında uyarı veriyor.


Yazar: emlakwebtv
Yorum

Benzer Haberler

Konutder 10 yıllık strateji planını Ekim’de açıklayacak

GYODER 2023 Vizyonu: 4T - Teknoloji, Tasarım, Tabiat ve Toplum

İNDER Başkanı Nazmi Durbakayım: “Yeni Evim kampanyası konut edinmeyi ve üretmeyi teşvik edecek”

KONUTDER Başkanı Altan Elmas: Yeni Evim Finansman Modeli ile her yıl 500 bin insamız ev sahibi olacak

Tahincioğlu’ndan Yeni Yüzyıla 5 yeni Yıldız

Yeni Levent, yeni dünyanın örnek yaşam alanı oluyor!

Maslak Dream by NEW INN ile gayrimenkulde yeni nesi yatırım modeli

Türkiye’nin ilk bungalov Mahallesi: Yeşil Mahalle

Polat Gayrimenkul’den Akatlar’a yeni proje: Polat Akatlar

Kızılbük GYO’dan otel konforunda, lüks tatil evleri: Marmaris Reserve By Kızılbük

Akyapı’dan 21 bin kişiyi istihdam edecek 25 milyarlık 4 Ticarethane projesi

Sektörün iki büyük şirketi İş GYO ve Artaş’tan işbirliği: Mecidiyeköy’deki Profilo AVM konut projesine dönüşecek

GYODER Başkanı Mehmet Kalyoncu: Yeni Evim Kampanyası tüketiciyi de üreticiyi de rahatlattı

Bakan Murat Kurum cevapladı: 15 Soru ve Cevapla Yeni Evim Kampanyası

Bakan Kurum ve Nebati Orta Gelirliye Konut Kampanyası’nın detaylarını açıkladı

Psikoteknik Belgesi Nedir, Neden İhtiyaç Duyulur?

EN ÇOK OKUNANLAR