Vodafone Türkiye,ISO 22301 sosyal güvenlik iş sürekliliği yönetim sistemi standardı’na geçişi tamamladı
09 Mayıs 2013 / emlakwebtv
Vodafone, Türkiye’deki teknoloji ve telekomünikasyon sektöründe ISO 22301 belgesini alan ilk firma oldu. Kendi sektöründe, BS 25999 (İş Sürekliliği Yönetim Sistemi) belgesini alan ilk firma olmasıyla bu alanda lider olan Vodafone, söz konusu standardın yeni şekli olan ISO 22301 Sosyal Güvenlik İş Sürekliliği Yönetim Sistemi Standardı’na geçişi de tamamladı. Tüm standartların öncüsü olan dünyaca ünlü BSI firmasıyla tamamlanan geçiş süreci sonucunda Vodafone Türkiye, ISO 22301 Standardı belgesini alarak, abonelerine kesintisiz ve kaliteli iletişim hizmeti sunduğunu bir kez daha kanıtladı. Ayrıca Vodafone Türkiye, dünyada bu sertifikayı almaya hak kazanan sayılı firmaların arasına girmiş oldu.
Kesin bir güven sağlıyor
İş Sürekliliği Yönetimi (İSY) konusundaki temel noktaları tanımlayan ve işletmelere İş Sürekliliği Yönetimi temelleri konusunda rehber olan ISO 22301 belgesi, paydaşlar nezdinde işletmelerin iş yönetimi konusunda tam anlamıyla hazır olduğunu garanti etmesinin yanında, iç ve dış müşterilere karşı yönetim beklentilerinin karşılanması açısından kesin bir güven sağlıyor.
Selçuk Karaçay: “İş Sürekliliği Yönetim Sistemimizin temel odağı marka değerimizi ve müşteri memnuniyetini korumak”
İş sürekliliğini sağlamak için dünya standartlarını esas alıp uyguladıklarını ve tüm değişiklikleri kendi iş sürekliliği yönetim sistemlerine uygulayabilecek yetkinlikte olduklarını vurgulayan Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Selçuk Karaçay, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Vodafone Türkiye olarak, marka değerimizi ve müşteri memnuniyetini en üst seviyeye çıkarmayı İş Sürekliliği Yönetim Sistemi’nin temel odağı ve kapsamı olarak görüyoruz. Kritik ürün ve servislerde yaşanabilecek aksaklıkların önceden belirlenen minimum seviyede tutulması ve tüm bu çalışmaların bağımsız kuruluşlar tarafından denetlenerek güvence altına alınması, Vodafone Türkiye’nin stratejik hedeflerindendir. İş sürekliliği ise, sadece global ölçekte olan şirketimiz genelinde değil, tüm dünyadaki iş modellerinde geçerli bir uygulama. Tüm faaliyetlerini insan odaklı yürüten şirketimiz, kriz yönetim süreçlerini en iyi şekilde yöneten çalışanlardan oluşmaktadır. Teknoloji ve hizmet anlamında gelişmişliğimizin en önemli ölçüsü olarak gördüğümüz ISO 22301 standardına geçişi BSI ile gerçekleştirdik. Standartlar konusundaki değişiklikleri yakından takip eden şirketimiz, bu konuda da öncü olduğunu sektöre bir kez daha kanıtlamış oldu. Bu çalışmayı, kendi bünyemizde yetiştirdiğimiz tecrübeli ve kalifiye elemanlarımızla gerçekleştirmiş olmanın gururunu bir kez daha yaşadık. Bünyemizde bulunan 30’dan fazla ISO 22301 Baş Denetçi ve İç Denetçimizle sadece Vodafone Türkiye’ye değil, Vodafone Grubu’na bağlı diğer ülkelerdeki Vodafone şirketlerine de iş sürekliliği standartlarının kurulmasında, geliştirilmesinde ve denetiminde destek vermekteyiz.”
Sektörün öncüsü oldu
Vodafone, bu sertifikayı alma sürecinde gerçekleştirdiği çalışmalarla bu standartların Türkiye’de yerleşmesi konusunda da sektöründe öncü durumuna geldi. Standart öncesinde yapılan çalışmalarla iki yıl içinde, 50 kişilik ekiple, toplam 56 bin saatlik çalışma yapan Vodafone, ISO 22301 için üç aylık özel bir çalışma sürdürdü. İş sürekliliği çalışmaları, Vodafone Türkiye’nin kendi bünyesinde yetiştirmiş olduğu 30’dan fazla ISO 22301 Baş Denetçi ve İç Denetçileri, uzman ve yönetici kadrolarının tecrübe, birikim ve yetkinlikleriyle, dışarıdan danışmanlık hizmeti almadan, kendi bünyesinde yapılıyor.
BSI tarafından yapılan değerlendirmelerde, firma içindeki iş sürekliliği, yönetim sisteminin çalışmasını sağlayan kritik ürün ve servisler, üst seviye aktiviteler, acil durum planları, iş sürekliliği planları, iş etki analizleri, paydaşlar, hizmet alınan gruplar, santraller, veri merkezleri, teknik bölge müdürlükleri, satış ofisleri, müşteri hizmetleri, altyapı, enerji sistemleri, ses, veri ve mesaj servisleri, iş sürekliliği stratejisi, ilgili partiler, yasal ve regülasyona tâbi süreçler, yönetmelikler, iş sürekliliği kapsamı ile ilgili uygulamalar, prosedürler, politikalar, ISO 27001, SOX, PCI DSS gibi diğer en iyi uygulamalar, personel ve tedarikçilerle bire bir yapılan görüşmeler, iş sürekliliği farkındalığı, yetkinlik ölçümlemesi, eğitimler, üst yönetim desteği, liderlik, kriz yönetimi, acil durum yönetimi, iş sağlığı ve güvenliği, bilgi güvenliği, tatbikatlar, iş sürekliliği yönetimini sekteye uğratan olaylar sonrası alınan düzeltici ve önleyici faaliyetler, iş sürekliliği yönetim sisteminin etkinliği, kurtarma süreleri, maksimum kabul edilebilir kesinti süreleri, iç denetim süreci, risk değerlendirmeleri, tedarik yönetimi, çevresel değerlendirmeler, felaket kurtarma planları, olay yönetimi, izleme ve karar destek süreçleri, bilgi servisleri ve servis yönetimi gibi sayısız kriter göz önünde bulunduruldu.
Ayrıca ISO 22301 kapsamında BSI tarafından yapılan kapsam denetiminde aşağıda belirtilen standardın tüm bileşenleri denetlendi
• Madde 4: Kurumu anlamak
• Madde 5: Liderlik
• Madde 6: Planlama
• Madde 7: Destek
• Madde 8: Operasyonlar
• Madde 9: Performans Yönetimi
• Madde 10: Sürekli iyileşme
Kargir ne demek? Kargir ev nedir?
Kargir ev terimi tapu kaydında, imar barışı kentsel dönüşümde ve belediyelerde, çok eski binalarda kullanılan avlulu yığma yapı Kagir ev ne demek detaylarıyla bu yazıda!
Metrobüs Hatları
Metrobüs hatları İstanbul'da 2007'de Topkapı-Küçükçekmece arasında hizmete başladı, bugün ise 45 durak arasında günlük 800 bin yolcu taşıyor.
Kartal metro durakları
26,5 kilometre hat üzerinde toplam 19 istasyondan meydana gelen Kartal metro hattı günde 18 saat hizmet veriyor. Kartal metro durakları, istasyonları, kartal metro saatleri ve daha fazlası bu yazımızda!
İZBAN durakları
İZBAN durakları, sefer saatleri, İZBAN durakları haritası ve İZBAN özelliklerine haberimiz detayından ulaşabilirsiniz
4. Levent nereye bağlı
İstanbul'un yoğun ve ana noktalarından birisi olan 4. Levent nereye bağlı? işte yanıtı
Eskihisar Topçular feribot saatleri ve ücretleri
Eskihisar Topçular feribotlarında 24 saat aralıksız olarak en fazla 20 dakika aralıklarla seferler yapılıyor. İşte Eskihisar Topçular feribot saatleri ve ücretleri...
Decathlon nerelerde var?
Türkiye'de her sene yeni mağaza açmaya devam eden Decathlon, 5 bölgede toplam 29 mağazaya sahip. Peki, Decathlon nerelerde var? Tüm detaylarıyla bu yazımızda!
Kelebekler Vadisi Konya Nerede, Nasıl Gidilir?
Konya Selçuklu Belediyesi tarafından hayata geçirilen Kelebekler Vadisi Konya nerede, nasıl gidilir? Giriş ücreti ne kadar? detaylar bu yazımızda!
Bershka Türkiye Mağazaları
Bershka Türkiye Mağazaları İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Eskişehir ve Mersin'de bulunuyor. Bershka Türkiye Mağazaları adres ve telefon numaraları haberimizde
Eminevim taksit hesaplama!
Eminevim ev sahibi yapıyor. Peki Eminevim taksitleri nasıl hesaplanıyor? Eminevim taksit hesaplama haberimizde