Vizyon Atölyesi 81 ili planladı

Vizyon Atölyesi yaptığı çalışmalarla Türkiye şehirlerinin kimliklerini geri kazandırıyor ve kentleri daha yaşanır şekilde planlıyor.

Kentleşme elbette kaçınılmaz bir süreç, kaçınılmaz bir ihtiyaç. Peki, kentleşirken neleri yok ediyoruz, neleri geri dönülmez bir şekilde siliyoruz?  Kentleşme süreçlerinde öncelikle kentlerin kimliklerini ve karakterlerini yok ediyoruz. Her kent birbirine benzer hale geliyor, Doğu Anadolu’daki bir kentle Batı’daki bir kentin ayırt edilmesi güçleşiyor. Kentlerimizi kapasitelerinin çok üzerine çıkararak yaşanılmaz hale getiriyoruz. Kentsel dönüşüm projelerinin mekana ve insana getirdiği olumsuz etkileri azaltmaya çalışmıyoruz. En önemlisi de kentlerimizin olası bir depremde yaşayacağı olumsuz etkileri en aza indirmek için hala yeterli  bir çalışma yapmıypruz. İşte tüm bu sorunların çözülmesi adına Vizyon Atölyesi, Türkiye’nin 81 ili için planlama projeleri hazırlıyor. Türkiye’nin yeniden planlanmasında ve dönüşümünde vizyonun, sosyal etkinin, tasarım kavramlarının önemini her çalışmasında kullanıyor.
2013 yılında Nef ve Knetsel Strateji işbirliğiyle Kentsel Vizyon Platformu kuruldu. Vizyon Atölyesi de bu platformun bir yapılanması. Kentlerin yeniden kurgulanması kapsamında vizyonun, tasarımın ve sosyal etkinin önemini dikkate almak, bu konnuda farkındalık yaratmak amacıyla kuruldu. Vizyon Atölyesi, Türkiye kentleri için yeni kent modellerinin oluşturulması, yeni planlama yaklaşımlarının geliştirilmesi, kamu-özel-sivil işbirliğinden faydalanarak program ve projeler geliştiriyor. İlk program “81 kent 81 vizyon”; üç ayda 81 gönüllüyle bütün kentlerin vizyon planları hazırlandı. Bunlar belediye başkanlarıyla, valilerle ve üniversitelerle paylaşıldı. Adana, Antalya ve Urfa başta olmak üzere pek çok ilin belediyeleri daha detaylı planlar almak için Vizyon Atölyesi ile işbirliğine başladı. Atölyenin bir diğer çalışması olan “10 proje onlarca etki” programı İstanbul’da kentsel dönüşüm yapılan 10 proje alanını mercek altına aldı. O bölgelerde yaşayanlarla birebir görüşmeler yapılarak dönüşümün etkileri araştırıldı. Bu projede de amaç dönüşümlerin olumsuz etkilerini önceden belirleyerek en aza indirmek oldu. “39 kent bir İstanbul” programında ise, İstanbul’un 39 ilçesinin olası bir depremde olumsuz etkilenmesi önlemek için planlar hazırlandı.
Kentsel Strateji Kurucu Ortağı Faruk Göksu “Kentleri yeniden kurgulamamız için kimlikten başlamamız lazım. Kentlerdeki değerleri korumamız lazım. Türkiye yeniden dönüşürken, yeniden planlanırken vizyonun, sosyal etkinin ve tasarım kavramlarının önemini kullanmalı. Kentlerin üçüncü dönüşüm sürecinde bu kavramları ele alarak dönüşüm yapmalıyız”diye konuştu. 

Firma Bilgisi: Kentsel Strateji
Proje Bilgisi: Vizyon Atölyesi

Yazar: emlakwebtv
Etiketler:
Yorum

Benzer Haberler

DAP Yapı’dan ‘Hababam’ sıcaklığı’nda Validebağ Konakları

Bağımsız Bölüm Nedir? İmar Barışı Bağımsız Bölüm Sayısı

Haciz Nedir?

İzale-i Şuyu Nedir? İzale-i Şuyu Davası Nasıl Açılır?

Tahincioğlu’ndan Yeni Yüzyıla 5 yeni Yıldız

Yeni Levent, yeni dünyanın örnek yaşam alanı oluyor!

Maslak Dream by NEW INN ile gayrimenkulde yeni nesi yatırım modeli

Türkiye’nin ilk bungalov Mahallesi: Yeşil Mahalle

Konutder 10 yıllık strateji planını Ekim’de açıklayacak

Polat Gayrimenkul’den Akatlar’a yeni proje: Polat Akatlar

Kızılbük GYO’dan otel konforunda, lüks tatil evleri: Marmaris Reserve By Kızılbük

Akyapı’dan 21 bin kişiyi istihdam edecek 25 milyarlık 4 Ticarethane projesi

GYODER 2023 Vizyonu: 4T - Teknoloji, Tasarım, Tabiat ve Toplum

Sektörün iki büyük şirketi İş GYO ve Artaş’tan işbirliği: Mecidiyeköy’deki Profilo AVM konut projesine dönüşecek

İNDER Başkanı Nazmi Durbakayım: “Yeni Evim kampanyası konut edinmeyi ve üretmeyi teşvik edecek”

GYODER Başkanı Mehmet Kalyoncu: Yeni Evim Kampanyası tüketiciyi de üreticiyi de rahatlattı

KONUTDER Başkanı Altan Elmas: Yeni Evim Finansman Modeli ile her yıl 500 bin insamız ev sahibi olacak

Bakan Murat Kurum cevapladı: 15 Soru ve Cevapla Yeni Evim Kampanyası

Bakan Kurum ve Nebati Orta Gelirliye Konut Kampanyası’nın detaylarını açıkladı

Psikoteknik Belgesi Nedir, Neden İhtiyaç Duyulur?

EN ÇOK OKUNANLAR