Çoğu işletmelerde artık insanlar açık ofislerde bir arada çalışıyor
Çoğu işletmelerde artık insanlar açık ofislerde bir arada çalışıyor. Günün büyük bölümünü geçirdiğimiz ofis ortamında hemen herkesin ofis ortamı izin verdiği ölçüde farklı farklı alışkanlıkları olabiliyor. Bunlar çoğu zaman rutin haline gelen çoğu zaman ise farkında olmadan yaptığımız alışkanlıklar.
Peki herkesin bir arada çalıştığı ofis ortamında çalışma arkadaşlarıyla ters düşmemek ve çalışma ortamının verimliliğine engel olmamak için çalışan ya da işveren olarak nelere dikkat etmek gerekiyor?
Özel alanları meşgul etmemek
Kişisel telefon görüşmelerinizi ofisin ortasında (özellikle açık ofislerde dikkat edilmeli) yapmamaya özen göstermeniz gerekiyor. Özel görüşmelerinizi uygunsa ve varsa balkon, merdiven, yangın merdiveni gibi yerde yapabilirsiniz.
Çalışma Saatlerinizi doğru ayarlayın
Çalışma saatlerini gerektiği gibi ayarlayan işletmeler çalışanlarının verimini arttırırlar. Verimli bir çalışanın elinden çıkan işte verimli olur. Uzun çalışma saatleri yerine işin gerektirdiği ve çalışanın çalışabileceği kadar belirlenen bu saatler, verimin artırılmasında kritik bir önem taşıyor. Bu yüzden iyi belirlenmiş çalışma saatleri performansı gözle görülür bir şekilde arttırıyor.
Çay ve kahve bağımlıları için masa düzeni
Eğer ofiste bu konuyla görevli bir çalışan yoksa, ofiste gün boyunca kullandığınız fincan, kaşık, tabak, bardak. gibi eşyaları masanızda, mutfakta ya da ofisin herhangi bir yerinde kirli vaziyette bırakmamak gerekiyor.
Hayır demeyi öğrenin
Çalışmalarınızı bölecek durumlara “Hayır” diyebilmeyi öğrenmelisiniz. Bir iş üzerinde çalışırken kişilerin sizin dikkatinizi dağıtmamaları konusunda çevrenizdeki insanları uyarmalısınız. Ayrıca verimli olmak adına kimi durumlarda çalışma arkadaşlarınıza ya da patronunuza ‘hayır’ demeyi bilmelisiniz. Önemli olan bu konudaki samimiyetinizin gerçek ve üslubunuzun da yumuşak olması.
Çalışanların izin günlerinde iş istememek
İzin günleri, çalışanların biraz olsun işten uzak kalmak için kendi tercihleriyle çıktıkları ya da aileleriyle vakit geçirmek, kafa dinlemek, bütün bir hafta yapamadığı özel işlerini halletmek için bekledikleri bir zaman dilimidir. Böyle günlerde belki eğer bir iş telefonu ya da e-posta mesajı aldıysanız bu durumun bir çalışana neler hissettirdiğini anlayabilirsiniz. İşle ilgili gerçekten ciddi bir kriz durumu varsa bunu açıklayan bir arama yapabilir, mesaj atabilirsiniz. Fakat çalışanları en azından izin gününde e-postalarını kontrol etmek durumunda bırakmamak gerekiyor.
Kendi aralarında konuşan çalışanlara müdahale etmemek
Özel bir yerde ve sessizce konuşmuyorlar diye, sohbet eden iki çalışanın konuşmasına dışarıdan müdahalede bulunmamak özellikle kalabalık ofisler için önemli bir ayrıntı. Özel bir konuşma olsun ya da olmasın konuya dışarıdan müdahale etmek hoş karşılanmayabilir. Eğer durum diğer çalışanlar için sıkıntı yaratıyorsa, sohbet eden kişiler için bu durum alışkanlık haline geldiyse kibarca uyarılmalı ve durumun yarattığı sıkıntı açıklanmalı.
Müzik dinlerken diğer çalışanları da düşünün
Ofis ortamında dikkat gerektiren işler sırasında gelen müzik dikkatinizi darmadağın edebilir. Çalışırken müzik dinlemek isteyen kişi kulaklık kullanmalı. Yine kulaklıktan da çevreye sesin gidip gitmediği kontrol edilmeli.
Hastayken mümkünse işe gitmeyin
Bütün gün çalışırken uyuklayacak, odaklanma gerektiren işler yapılırken durmadan burnunuzu çekecek, baş ağrınız yüzünden bütün gün huysuzlanacaksanız işe gitmemeniz en doğru karar olacak. Gerçekten bitirmeniz gereken işler varsa ve evden daha verimli olacaksanız işe gitmeyin.
Rahatsız edici özellikleriniz de ısrar etmeyin
Kalabalık bir ofiste çalışıyorsanız; homurdanmak, sesli bir şekilde sakız çiğnemek, iç çekmek, sürekli bir şeylerden şikayet etmek, kısacası dikkat dağıtıcı bu tür hareketlerinizden kurtulmanız gerekiyor. Aksi takdirde ofis içerisinde huzursuzluk ve verimsizlik oluşabilir.
Sonuç olarak;
Keyifli bir iş hayatı hem ekibinize ve şirketinize hem de size fayda sağlar.
İşlerin zamanında tamamlanması motivasyonunuzu ve iş mutluluğunuzu arttırır.
Kazandığınız zamanı kendinizi geliştirmek için kullanabilirsiniz.
Kargir ne demek? Kargir ev nedir?
Kargir ev terimi tapu kaydında, imar barışı kentsel dönüşümde ve belediyelerde, çok eski binalarda kullanılan avlulu yığma yapı Kagir ev ne demek detaylarıyla bu yazıda!
Metrobüs Hatları
Metrobüs hatları İstanbul'da 2007'de Topkapı-Küçükçekmece arasında hizmete başladı, bugün ise 45 durak arasında günlük 800 bin yolcu taşıyor.
Kartal metro durakları
26,5 kilometre hat üzerinde toplam 19 istasyondan meydana gelen Kartal metro hattı günde 18 saat hizmet veriyor. Kartal metro durakları, istasyonları, kartal metro saatleri ve daha fazlası bu yazımızda!
İZBAN durakları
İZBAN durakları, sefer saatleri, İZBAN durakları haritası ve İZBAN özelliklerine haberimiz detayından ulaşabilirsiniz
4. Levent nereye bağlı
İstanbul'un yoğun ve ana noktalarından birisi olan 4. Levent nereye bağlı? işte yanıtı
Eskihisar Topçular feribot saatleri ve ücretleri
Eskihisar Topçular feribotlarında 24 saat aralıksız olarak en fazla 20 dakika aralıklarla seferler yapılıyor. İşte Eskihisar Topçular feribot saatleri ve ücretleri...
Decathlon nerelerde var?
Türkiye'de her sene yeni mağaza açmaya devam eden Decathlon, 5 bölgede toplam 29 mağazaya sahip. Peki, Decathlon nerelerde var? Tüm detaylarıyla bu yazımızda!
Bershka Türkiye Mağazaları
Bershka Türkiye Mağazaları İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Eskişehir ve Mersin'de bulunuyor. Bershka Türkiye Mağazaları adres ve telefon numaraları haberimizde
Kelebekler Vadisi Konya Nerede, Nasıl Gidilir?
Konya Selçuklu Belediyesi tarafından hayata geçirilen Kelebekler Vadisi Konya nerede, nasıl gidilir? Giriş ücreti ne kadar? detaylar bu yazımızda!
Eminevim taksit hesaplama!
Eminevim ev sahibi yapıyor. Peki Eminevim taksitleri nasıl hesaplanıyor? Eminevim taksit hesaplama haberimizde