Vekon, zırhlı ev ve modüler ünite üretti

Vekon, Zırhlı Modüler Üniteleri’ni 12’nci IDEF Uluslararası Savunma Sanayi Fuarı’nda görücüye çıkardı.

Vekon, güvenlik kulübesi ya da karakol amaçlı olarak kullanılabilen "Zırhlı Modüler Ünite" ürünlerini 12. IDEF Uluslararası Savunma Sanayi Fuarı'nda ziyaretçilerle buluşturdu.

Uluslararası Savunma ve Sanayi Fuarı
Vefa’nın büyük inşaat şirketlerinin çözüm ortağı olan markası Vekon, Milli Savunma Bakanlığı’nın himaye ve desteğinde, Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı’nın yönetim ve sorumluluğunda, icra edilmekte olan 12’nci IDEF Uluslararası Savunma Sanayi Fuarı’na katıldı.

Vekon, 5-8 Mayıs tarihleri arasında Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen fuarda, saldırılara açık ve can güvenliği riski taşıyan bölgelere özel ürettiği Zırhlı Modüler Üniteleri’ni tanıttı.Vekon Genel Müdürü Özgül Yücel, ırhlı Modüler Üniteler’de kullanılan zırh malzemelerinin Avrupa standardı olan EN 1063 Balistik Standartları’na uygun olarak üretildiğini vurguladı. Yücel, 

Zırhlı Modüler Üniteler’de taşıyıcı olarak kullanılan çelik konstrüksiyonun üzerine zırhlandırma amacıyla zırh çeliği ya da seramik zırh malzemesi kaplandığını söyledi. Camlar ve kapıların da aynı derecede güvenlik sağlayacak özelliklere sahip olduğunu kaydeden Yücel, ünitelerde atış menfezleri, havalandırma menfezi ve uzak mesafeleri aydınlatmayı sağlayan projektörlerin bulunduğunu bildirdi. Tasarım sayesinde içerideki personelin herhangi bir saldırıya karşı rahatlıkla cevap verebildiğini dile getiren Yücel, ünite üzerinde saldırı anında saldırganın panik olması ve çevreyi uyarması için siren de takıldığını söyledi. Yücel, “Yapı sistemi olarak galvanizli yapı çeliği kullanılıyor. İçeride ve dışarıda cephe kaplaması olarak kullanılan ve A1 sınıfı yanmaz özelliği olan fibercement levhalar plakalardan oluştuğu için herhangi bir hazar durumunda kolayca sökülerek yenilenebiliyor. Ayrıca zırhlı üniteler istenildiğinde çatıya yerleştirilen güneş panelleri ile yakıt pili veya lityum iyon enerji depolama üniteleri eklenerek enerjiden bağımsız olarak da kullanılıyor” dedi.

Zırhlı konteynır, üç kata kadar yapılabiliyor
Zırhlı Modüler Üniteler’den 2,4 x 6 metre ebadındaki zırhlı  konteynırın iki farklı çeşitte üretildiğini söyleyen Özgül Yücel, birleşimleri ile üç kata kadar istenilen büyüklükte yatakhane binasına dönüştürülen zırhlı konteynırların içi boş bir oda şeklinde de üretildiğini belirtti. Yücel, “Daha çok tekli kullanımlarda ise içinde görevli personelin ihtiyaçlarını karşılayabileceği WC ve lavabo da yer alan zırhlı konteyner üretilmektedir” dedi.

Zırhlı kabinler farklı ebatlar da tasarlanabiliyor
Zırhlı kabinlerin ise kullanıcının kullanım amacına ve ihtiyacına uygun olacak şekilde farklı ebatlarda tasarlandığını söyleyen Yücel, zırhlı kabinlerin üç farklı tipinin olduğunu belirtti. Yücel, “Kabin, hem vinçle hem de forkliftle taşınmaya uygundur” dedi. 


Yazar: emlakwebtv
Etiketler:
Yorum

Benzer Haberler

Konutder 10 yıllık strateji planını Ekim’de açıklayacak

GYODER 2023 Vizyonu: 4T - Teknoloji, Tasarım, Tabiat ve Toplum

İNDER Başkanı Nazmi Durbakayım: “Yeni Evim kampanyası konut edinmeyi ve üretmeyi teşvik edecek”

KONUTDER Başkanı Altan Elmas: Yeni Evim Finansman Modeli ile her yıl 500 bin insamız ev sahibi olacak

Tahincioğlu’ndan Yeni Yüzyıla 5 yeni Yıldız

Yeni Levent, yeni dünyanın örnek yaşam alanı oluyor!

Maslak Dream by NEW INN ile gayrimenkulde yeni nesi yatırım modeli

Türkiye’nin ilk bungalov Mahallesi: Yeşil Mahalle

Polat Gayrimenkul’den Akatlar’a yeni proje: Polat Akatlar

Kızılbük GYO’dan otel konforunda, lüks tatil evleri: Marmaris Reserve By Kızılbük

Akyapı’dan 21 bin kişiyi istihdam edecek 25 milyarlık 4 Ticarethane projesi

Sektörün iki büyük şirketi İş GYO ve Artaş’tan işbirliği: Mecidiyeköy’deki Profilo AVM konut projesine dönüşecek

GYODER Başkanı Mehmet Kalyoncu: Yeni Evim Kampanyası tüketiciyi de üreticiyi de rahatlattı

Bakan Murat Kurum cevapladı: 15 Soru ve Cevapla Yeni Evim Kampanyası

Bakan Kurum ve Nebati Orta Gelirliye Konut Kampanyası’nın detaylarını açıkladı

Psikoteknik Belgesi Nedir, Neden İhtiyaç Duyulur?

EN ÇOK OKUNANLAR