Vakıf Katılım'ın 'kira sertifikası ihracı'na yoğun talep

Vakıf Varlık kiralama A.Ş. ikinci kira sertifikası ihracını gerçekleştirdi. 150 milyon TL'lik ihraca yoğun talep geldi

Vakıf Katılım, 150 milyon TL tutarındaki ikinci kira sertifikası ihracını da gerçekleştirdi. Şirket iştiraklerinden Vakıf Varlık Kiralama A.Ş. tarafından gerçekleştirilen ihraca, iki katının üzerinde talep geldi. 

Vakıf Katılım'dan 90 gün süreli ihraç

Vakıf Katılım, iştiraklerinden Varlık Kiralama A.Ş. vasıtasıyla ikinci kira sertifikası ihracatını da tamamladı. 90 gün vedeye sahip ihracın toplam tutarı ise 150 milyon TL seviyesinde. 14 Temmuz tarihinde gerçekleştirilen ihraca yatırımcıdan yoğun ilgi gelirken Vakıf Katılım Bankası da 150 milyon TL'lik yeni kaynak teminine ulaşmış oldu. Vakıf Katılım'dan yapılan açıklamada 90 günlük vadeli ihraca, ihraç tutarının iki katı oranında talep geldiğine dikkat çekilerek: "Söz konusu ihraç, Sermaye Piyasası Kurulu’ndan 21 Nisan tarihinde alınmış olan 2 Milyar TL tutarlı ihraç tavanı kapsamında, nitelikli yatırımcılara tahsisli satış şeklinde gerçekleştirildi." denildi.

Talep, Vakıf Katılım'a olan güvenin ispatı

Vakıf Katılım'ın bir yandan hızlı şubeleşme aracılığıyla bireysel müşteriler ve KOBİ'ler için her türlü finansal ihtiyaçları karşılamaya yönelik faaliyetlerini sürdürdüğüne de dikkat çeken Vakıf Katılım Genel Müdürü İkram Göktaş, diğer yandan da fonlama kaynaklarının çeşitlendirilmesi amacıyla çalışmalara yön verildiğini söyledi. Göktaş, bu vizyon kapsamında 150 milyon TL tutarındaki ikinci kira sertifikası ihracatının da başarıyla tamamlandığını belirterek, gösterilen ilginin kuruma olan güven ve faizsiz yatırımlara olan ilgiye işaret ettiği değerlendirmesini yaptı.  

Yeni ihraçlar yolda

Açıklamasında katılım bankacılığının pazar payının yükseltilmesinde, faizsiz bankacılık prensiplerine uygun sermaye piyasasının gelişmesinin büyük öneme sahip olduğunun da altını çizen Göktaş: "Yılın ikinci yarısında da yeni ihraçlara devam ederek kira sertifikası piyasasının büyümesine ve faizsiz sermaye piyasası ürünlerinin derinleşmesine katkı sağlamaya devam etmeyi amaçlıyoruz." dedi.

Vakıf Katılım büyümesini sürdürüyor

Göktaş, Vakıf Katılım'ın kuruluşunun üzerinden çok kısa bir süre geçmiş olmasına karşın yüksek ivmeli büyüme performansı gösterdiklerini de belirterek: "2016 yılı sonunda net kârımız 19 milyon TL’yi buldu. Yakaladığımız büyüme ivmesi 2017’de de devam etti ve ilk çeyrek sonunda 25 milyon net kara ulaştık. Şu an 26 ilde toplam 46 şubeyle hizmet veriyoruz. Yıl sonuna kadar da şube sayımızı 75’e çıkarmayı hedefliyoruz" şeklinde konuştu. 

Kira sertifikası nedir?

Varlık kiralama şirketleri tarafından, her türlü ve varlık ve hakkın finansmanını sağlamak amacıyla ihraç edilen menkul kıymetlere kira sertifikası deniyor. Sertifika ile birlikte sahiplerin bu varlık ve haktan elde edilen gelirlerden payları oranında hak sahibi olmalarına olanak tanınıyor.


Yazar: emlakwebtv
Yorum

Benzer Haberler

Tahincioğlu’ndan Yeni Yüzyıla 5 yeni Yıldız

Yeni Levent, yeni dünyanın örnek yaşam alanı oluyor!

Maslak Dream by NEW INN ile gayrimenkulde yeni nesi yatırım modeli

Türkiye’nin ilk bungalov Mahallesi: Yeşil Mahalle

Konutder 10 yıllık strateji planını Ekim’de açıklayacak

Polat Gayrimenkul’den Akatlar’a yeni proje: Polat Akatlar

Kızılbük GYO’dan otel konforunda, lüks tatil evleri: Marmaris Reserve By Kızılbük

Akyapı’dan 21 bin kişiyi istihdam edecek 25 milyarlık 4 Ticarethane projesi

GYODER 2023 Vizyonu: 4T - Teknoloji, Tasarım, Tabiat ve Toplum

Sektörün iki büyük şirketi İş GYO ve Artaş’tan işbirliği: Mecidiyeköy’deki Profilo AVM konut projesine dönüşecek

İNDER Başkanı Nazmi Durbakayım: “Yeni Evim kampanyası konut edinmeyi ve üretmeyi teşvik edecek”

GYODER Başkanı Mehmet Kalyoncu: Yeni Evim Kampanyası tüketiciyi de üreticiyi de rahatlattı

KONUTDER Başkanı Altan Elmas: Yeni Evim Finansman Modeli ile her yıl 500 bin insamız ev sahibi olacak

Bakan Murat Kurum cevapladı: 15 Soru ve Cevapla Yeni Evim Kampanyası

Bakan Kurum ve Nebati Orta Gelirliye Konut Kampanyası’nın detaylarını açıkladı

Psikoteknik Belgesi Nedir, Neden İhtiyaç Duyulur?

EN ÇOK OKUNANLAR