Ümraniye'yi 10 sene sonra kimse tanıyamayacak

Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, yapıların yüzde 65'inin yenilendiği ilçenin şaşırtıcı bir gelişim ivmesi gösterdiğini belirterek, bir zamanlar varoş olarak tabir edilen ilçenin İstanbul'un en önemli merkezlerinden biri haline geldiğini söyledi

İstanbul Ümraniye, özellikle son dönemlerde kaydettiği şaşırtıcı gelişim ivmesiyle önemli bir merkez haline geldi. Başta İstanbul Finans Merkezi olmak üzere yürütülen başarılı kentsel dönüşüm hamlesi ile dikkat çeken ilçe, varoşluk niteliğini geride bıraktı ve uluslararası yatırımcının ilgisini çeken bir merkez haline geldi.

Kentsel dönüşümün önemli bir kısmı tamamlandı

Ümraniye'de kentsel dönüşüm hamlesinin önemli bir oranda tamamlandığını söyleyen Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, "Yapıların yüzde 65'i yenilendi. Varoş olarak görülen ilçe, bugün İstanbul FinansMerkezi, ticari birimler ve AVM'lerin yer aldığı prestijli bir mekana dönüştü..." yorumunu yaptı. Başkan Can, 12. Gelişen Bölgeler Zirvesi'nde yaptığı konuşmada Ümraniye'nin önemli ticari oluşumlara ev sahipliği yaptığını da belirterek: "Alemdağ caddesi İstanbul'un en pahalı kiralık dükkanlarının bulunduğu, cironun en yüksek düzeye ulaştığı alışveriş caddesi haline geldi. Bölge ciddi lokasyon avantajlarına sahip. Yavuz Sultan Selim Köprüsü yanında yeni mega proje 3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli de Ümraniye'ye değer katacak..." yorumunda bulundu. Ümraniye'nin kentsel dönüşümde İstanbul'un öncü semtlerinden biri olduğuna da dikkat çeken Başkan Can: "Kentin yüzde 65'lik dönüşümünü gerçekleştirmiş bir kadromuz var. Toplamda 308 bin bağımsız birimin bulunduğu ilçede 188 bin adetlik birim bizim zamanımızda inşa edildi. 80-85 bin adet sağlıksız yapılaşma ise yenilendi." şeklinde konuştu.

10 sene sonra Ümraniye'yi kimse tanıyamayacak

İstanbul'un en önemli sorununun sağlıksız yapılaşma oludğuna da değinen Başkan Can: "İLçe sınırları içinde kaçak yapılaşmaya izin vermiyoruz. Varoş olarak tabir edilen, çarpık kentleşmenin merkezi, çamurlu yollarıyla ünlü Ümraniye'den, büyük şirketlerin yönetim merkezlerini taşıdığı bir Ümraniye'ye ulaştık. 10 sene sonra burayı kimse tanıyamayacak..." şeklinde konuştu. 

Ümraniye nereden nereye

Konuşmasında Ümraniye'nin gelişim ivmesinin anlaşılabilmesi için 14 yıllık gelişim serüveninin iyi incelenmesi gerektiğini belirten Başkan Can: "Ümraniye'yi sanayi merkezi olmaktan çıkarıp, ticaret merkezi haline getireceğimizi söylemiştik. Ayrıca ilçenin turizmden alacağı payı da artırmayı hedefledik. Büyük firmaların yönetim merkezlerini Ümraniye'ye getirmelerini sağladık. Daha önce tek bir otel dahi yoktu, şimdi ise 5 yıldızlı oteller var. 14 yıl önce mantar toplamaya gidilen Tepeüstü denilen bölgede bugün prestijli bir bölge ulaştı. 2008 yılında 554 bin olan gece nüfusu bugün 700 bin sınırına dayandı..." ifadelerini kullandı. 

İstanbul Finans Merkezi sorunu çözüldü

Başkan Can, 3 milyar TL'lik proje büyüklüğüyle dikkat çeken İstanbul Finans Merkezi'nin Ataköy Belediyesi'ne bağlanmasıyla ilgili problemlerin de aşıldığını belirterek : "İstanbul Finans Merkezi, Ataşehir Belediyesi'nin vergi mahkemesi kararı ile buraya bağlandı. Ancak yeniden kanun çıkardık. 2014'te çıkan kanun ile kavga bitti ve İstanbul Finans Merkezi, eskiden olduğu gibi bugün de Ümraniye sınırlarında kaldı. Proje şimdiden göz kamaştırmaya başladı..." dedi. 


Yazar: emlakwebtv
Yorum

Benzer Haberler

Konutder 10 yıllık strateji planını Ekim’de açıklayacak

GYODER 2023 Vizyonu: 4T - Teknoloji, Tasarım, Tabiat ve Toplum

İNDER Başkanı Nazmi Durbakayım: “Yeni Evim kampanyası konut edinmeyi ve üretmeyi teşvik edecek”

KONUTDER Başkanı Altan Elmas: Yeni Evim Finansman Modeli ile her yıl 500 bin insamız ev sahibi olacak

Tahincioğlu’ndan Yeni Yüzyıla 5 yeni Yıldız

Yeni Levent, yeni dünyanın örnek yaşam alanı oluyor!

Maslak Dream by NEW INN ile gayrimenkulde yeni nesi yatırım modeli

Türkiye’nin ilk bungalov Mahallesi: Yeşil Mahalle

Polat Gayrimenkul’den Akatlar’a yeni proje: Polat Akatlar

Kızılbük GYO’dan otel konforunda, lüks tatil evleri: Marmaris Reserve By Kızılbük

Akyapı’dan 21 bin kişiyi istihdam edecek 25 milyarlık 4 Ticarethane projesi

Sektörün iki büyük şirketi İş GYO ve Artaş’tan işbirliği: Mecidiyeköy’deki Profilo AVM konut projesine dönüşecek

GYODER Başkanı Mehmet Kalyoncu: Yeni Evim Kampanyası tüketiciyi de üreticiyi de rahatlattı

Bakan Murat Kurum cevapladı: 15 Soru ve Cevapla Yeni Evim Kampanyası

Bakan Kurum ve Nebati Orta Gelirliye Konut Kampanyası’nın detaylarını açıkladı

Psikoteknik Belgesi Nedir, Neden İhtiyaç Duyulur?

EN ÇOK OKUNANLAR