Akkuyu ve Sinop'a yapılacak nükleer santral tartışmaları sonlanmadan, Çin ile üçüncü nükleer santral anlaşması imzalandı. Üçüncü nükleerin nereye inşa edileceği henüz bilinmiyor. Uzmanlar Türkiye'nin nükleer santrale ihtiyacı olmadığını iddia ediyor
Akkuyu ve Sinop'a inşa edilecek nükleer santrallere ilişkin tartışmalar sürerken, Hükümet, Çin ile üçüncü nükleer santral için anlaşma imzaladı. Üçüncü nükleer santralin nereye yapılacağı henüz belli olmadı. Ancak dikkatler şimdiden geçtiğimiz aylarda gündeme gelen ve endemik bitki çeşitliliğiyle Birleşmiş Milletler tarafından koruma altına alınmış İğneada'ya çevrilmiş durumda.
Uzmanlardan nükleere eleştiri: Türkiye'nin ihtiyacı yok
Türkiye'nin arka arkaya gerçekleştirdiği nükleer santral anlaşmalarını masaya yatıran Makina Mühendisleri Odası Enerji Çalışma Grubu ise hazırladığı bir raporla Türkiye'nin nükleer enerji yatırımlarına ihtiyacı olmadığını iddia etti. Raporda şu noktalara dikkat çekildi:
- 2016 yılının Ocak ayı itibarıyla lisans sahibi elektrik üretim projelerinin kurulu gücü 44 bin 7070.08 mW düzeyinde. Ancak bunların yüzde 14.7'sine denk düşen kısım, lisans almış olmalarına rağmen yatırıma geçmedi.
- Mevcut, lisans sahibi olan, lisans alması beklenen ve yatırım aşamasında olan tüm santrallardan oluşan proje stokunun gücü 127.041.68 KW düzeyinde.
- Raporda şu ifade yer alıyor: "Bu rakam 2016 yılı başında mevcut olan 73.147.60 MW'lık kurulu güçten 73.68 oranında daha yüksek bir düzeyi işaret ediyor. Bu da Türkiye'nin elektrik ihtiyacı için nükleer enerji santralına ihtiyaç duyduğu iddiasını boşa çıkarıyor.
- Türkiye'de elektrik üretimine yönlendirilebilecek linyit rezervi ile 17 bin MW kapasitede termik santral kurulabilir.
- Enerji Bakanlığı verilerine göre, rüzgara dayalı krulabilecek elektrik üretim kurulu gücünü 47 bin 849 MW olarak belirleniyor.
- İTÜ Enerji Enstitüsü, yeni sondajlarla jeotermal kaynağa dayalı 2 bin MW kurulu güce ulaşmanın mümkün olduğunu açıkladı.
- Güneşe dayalı yıllık 400 milyar kWh biyoyakıtlara dayalı 35 milyar kWh potansiyel bulunuyor.
Kargir ne demek? Kargir ev nedir?
Kargir ev terimi tapu kaydında, imar barışı kentsel dönüşümde ve belediyelerde, çok eski binalarda kullanılan avlulu yığma yapı Kagir ev ne demek detaylarıyla bu yazıda!
Metrobüs Hatları
Metrobüs hatları İstanbul'da 2007'de Topkapı-Küçükçekmece arasında hizmete başladı, bugün ise 45 durak arasında günlük 800 bin yolcu taşıyor.
Kartal metro durakları
26,5 kilometre hat üzerinde toplam 19 istasyondan meydana gelen Kartal metro hattı günde 18 saat hizmet veriyor. Kartal metro durakları, istasyonları, kartal metro saatleri ve daha fazlası bu yazımızda!
İZBAN durakları
İZBAN durakları, sefer saatleri, İZBAN durakları haritası ve İZBAN özelliklerine haberimiz detayından ulaşabilirsiniz
4. Levent nereye bağlı
İstanbul'un yoğun ve ana noktalarından birisi olan 4. Levent nereye bağlı? işte yanıtı
Eskihisar Topçular feribot saatleri ve ücretleri
Eskihisar Topçular feribotlarında 24 saat aralıksız olarak en fazla 20 dakika aralıklarla seferler yapılıyor. İşte Eskihisar Topçular feribot saatleri ve ücretleri...
Decathlon nerelerde var?
Türkiye'de her sene yeni mağaza açmaya devam eden Decathlon, 5 bölgede toplam 29 mağazaya sahip. Peki, Decathlon nerelerde var? Tüm detaylarıyla bu yazımızda!
Kelebekler Vadisi Konya Nerede, Nasıl Gidilir?
Konya Selçuklu Belediyesi tarafından hayata geçirilen Kelebekler Vadisi Konya nerede, nasıl gidilir? Giriş ücreti ne kadar? detaylar bu yazımızda!
Bershka Türkiye Mağazaları
Bershka Türkiye Mağazaları İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Eskişehir ve Mersin'de bulunuyor. Bershka Türkiye Mağazaları adres ve telefon numaraları haberimizde
Eminevim taksit hesaplama!
Eminevim ev sahibi yapıyor. Peki Eminevim taksitleri nasıl hesaplanıyor? Eminevim taksit hesaplama haberimizde