Türk yatırımcının Londra ilgisi büyüyor

Yapılan araştırmalar Türk milyonerlerin Londra'ya yatırım amaçlı yöneliminin her geçen yıl daha da güçlendiğini gösteriyor. Son 2 yılda Londra'dan taşınmaz satın alan Türk yatırımcı oranı yüzde 297 seviyesinde artış gösterdi

Türk yatırımcının Londra'ya olan ilgisi her geçen gün artıyor. Yapılan araştırmalar yalnızca son 2 yılda Londra'dan emlak satın alan Türk yatırımcı oranının yüzde 297 seviyesinde artış gösterdiğine işaret ediyor. 

5 yılda 85 bin Türk konut satın aldı

Türklerin özellikle son yıllarda Londra'ya yoğun ilgi gösterdiğini ve pek çok Türk yatırımcının da fiyatlardaki düşüşü fırsata çevirdiğini söyleyen Allytta Emlak Danışmanlığı CEO'su Neşe Jenkins, son 2 yılda Londra'ya yönelik eğilimin yüzde 300'e yakın seviyede güçlendiğini söyledi. Jenkins: "Araştırmalarımız son 5 yılda 85 bin Türk'ün Londra'dan ev aldığını gösteriyor." dedi. 

Yatırımcılar neden Portekiz'i seçiyor? Ayrıntılar için Portekiz'de ev almak için 5 neden başlıklı haberimizi izleyebilirsiniz.

Son 5 yılda 17 bin kişilik göç

Londra'da yeni konut inşasına kolay kolay başlanmadığını ve uygun fiyatlı konut bulmanın da oldukça zor olduğunu söyleyen Jenkins: "Resmi verilere göre son 5 yılda 17 bin Türk İngiltere'ye göç etti." dedi.

İngilizler bile yeni ev satın almıyor

Jenkins, küresel yatırımcıların ve zenginlerin Londra'ya olan ilgisinin her geçen gün yükseldiğini ve bugüne dek çok yüksek miktarlı alımlar yapıldığını vurguladı Kısa süre önce Azerbaycanlı bir Türkün 140 milyon sterlin karşılığında bölgeden ev aldığını vurgulayarak: "Yeni bir başka Türk de The Knigtsbridge Apartments'ta 90 milyon sterlin karşılığında ev satın aldı." ifadelerini kullandı. 

Konut yatırımı karşılığında vatandaşlık veren ülkeler hangileri? Ayrıntılar için "Konut alımına vatandaşlık veren ülkeler"konulu haberimizi inceleyebilirsiniz

Türkler neden Londra'ya yatırım yapıyor?

Londra'da firma kurma, oturum vizeleri ve eğitim imkanlarından yararlanma fırsatlarını anlatan Oxo Investments yetkilileri bire bir görüşmeler ile ilgilenenleri bilgilendirdi. Ankara Anlaşması ile yerleşim imkanlarının son dönemde arttığını vurgulayan Avukat Ayla Toprak Zengin, Londra'da firma kurmak isteyenlerin de merak ettikleri soruları yanıtladı. Ankaralılar konferansa yoğun ilgi gösterdi. 

 

 

Türkler neden Londra’da yatırım yapıyor?

Türklerin Ankara Anlaşması ile bir çok fırsatı değerlendirdiğini vurgulayan Ayla Ömer Zengin çifti, “Londra güvenliği ile öne çıkıyor. Dünya’da yaşanan bir çok gelişmeden Londra etkilenmiyor. Her dönemde gayrimenkul fiyatlarının artması ve hızlı bir şekilde nakde döndürülebilir olması yatırımcıların en çok ilgisini çeken konulardan” dedi.

Daha ucuza ev sahibi olma fırsatı

En çok sorulan soruların başında gelen yerleşim izni olmadan yaşama olanakları ile ilgili de bilgi veren Zengin çifti şunları söyledi: “Türkiye’de gelirini belgeleyebilen kişiler, vatandaş olmadan gayrimenkul edinebiliyor. Gayrimenkul satın alındıktan sonra kiraya verildiğinde, kira tutarı kullanılan mortgage kredisinin aylık ödemelerini karşılıyor. Kredi alternatifinin olmasi nedeniyle Londra, son zamanlarda Türk yatırımcılar tarafından tercih ediliyor.” Yüzde 10 daha ucuza satın alma fırsatlarından da bahseden firma yetkilileri “ GBP-USD paritesi son 30 yılın en düşük halini yaşadığı için yatırımcılar yüzde 10 daha ucuz satın alma şansına sahip oluyor” dedi.

 

 

250 bin pound'dan 50 milyon pounda kadar çıkan fiyatlar

Yatırım seçenekleri hakkında bilgi veren Ömer Zengin, “ 250 bin pound’dan başlayıp 50 milyon pounda kadar çıkan 1+1, 2+1, 3+1 ya da daha büyük daireler ile seçenekleri genişletmek mümkün. Daire, villa ya da ticari alanlar gibi beklentilere göre tüm alanlarda hizmet verebiliyoruz. Farklı ödeme planları seçenekleri ile de ilgilenenlere ihtiyaçlarına göre yönlendiriyoruz.”

Genellikle Londra’daki eğitim olanaklarında yararlanmak için çocuklarını gönderen ailelerin kiralama yapmaktansa ev almayı tercih ettiklerini vurgulayan Zengin çifti, kullanıcıların aldıkları evi değer artışıylabirlikte yatırıma dönüştürmeyi daha mantıklı bulduklarını belirtiyor.

Londra’nın en prestijli inşaat şirketlerinden Berkeley Group imzasıyla hayata geçirilen West End Gate projesi gibi bir çok proje Türk yatırımcıların gözdesi olarak dikkat çekiyor.


Yazar: emlakwebtv
Yorum

Benzer Haberler

Konutder 10 yıllık strateji planını Ekim’de açıklayacak

GYODER 2023 Vizyonu: 4T - Teknoloji, Tasarım, Tabiat ve Toplum

İNDER Başkanı Nazmi Durbakayım: “Yeni Evim kampanyası konut edinmeyi ve üretmeyi teşvik edecek”

KONUTDER Başkanı Altan Elmas: Yeni Evim Finansman Modeli ile her yıl 500 bin insamız ev sahibi olacak

Tahincioğlu’ndan Yeni Yüzyıla 5 yeni Yıldız

Yeni Levent, yeni dünyanın örnek yaşam alanı oluyor!

Maslak Dream by NEW INN ile gayrimenkulde yeni nesi yatırım modeli

Türkiye’nin ilk bungalov Mahallesi: Yeşil Mahalle

Polat Gayrimenkul’den Akatlar’a yeni proje: Polat Akatlar

Kızılbük GYO’dan otel konforunda, lüks tatil evleri: Marmaris Reserve By Kızılbük

Akyapı’dan 21 bin kişiyi istihdam edecek 25 milyarlık 4 Ticarethane projesi

Sektörün iki büyük şirketi İş GYO ve Artaş’tan işbirliği: Mecidiyeköy’deki Profilo AVM konut projesine dönüşecek

GYODER Başkanı Mehmet Kalyoncu: Yeni Evim Kampanyası tüketiciyi de üreticiyi de rahatlattı

Bakan Murat Kurum cevapladı: 15 Soru ve Cevapla Yeni Evim Kampanyası

Bakan Kurum ve Nebati Orta Gelirliye Konut Kampanyası’nın detaylarını açıkladı

Psikoteknik Belgesi Nedir, Neden İhtiyaç Duyulur?

EN ÇOK OKUNANLAR