Türkiye asfalt yollarda yaşanan tekerlek izleri ve çökmelere karşı, silindirle sıkıştırılmış beton yollara geçmeye başladı. Beton üretiminde faaliyet gösteren yerli firmaların da bu dönüşümden olumlu şekilde etkilenmesi bekleniyor
Asfalt yollarda yaşanan çökme ve tekerlek izlerine karşı Türkiye "beton yol" konseptine geçme yolunda önemli adımlar atmaya başladı. Tamamen yerli üretimle hayata geçirilen "silindirle sıkıştırılmış beton yollar" yerli üretim firmaları için de ekonomik anlamda bir canlanma vaat ediyor
Asfalttan betona dönüşüm
Türkiye karayollarında bugüne kadar tercih edilen alt yapı malzemesi olarak asfalt yerini yavaş yavaş betona bırakıyor. Silindirle sıkıştırılmış beton yol teknolojisinin 40 yıla yaklaşan dayanıklılık ömrü, bakım ve onarım gerektirmeyen niteliği yanında, yakıt tasarrufu ve frens mesafelerindeki kısalma gibi olumlu yönleriyle tercih edildiği belirtiliyor. Amerika, Fransa, Almanya, Belçika, Avustralya, Avusturya ve Hindistan gibi ülkelerin de tercih ettiği beton yol teknolojisi, tüm mevsim şartlarında uygulanabilmek gibi teknik avantajlar barındırıyor.
Türkiye'de ilk kez Afyon'da uygulandı
Türkiye'de ilk olarak 2004 yılında Afyon'daki pilot uygulama ile yaşama geçirilen beton yollar, belediyeler ve il özel idareleri tarafından da tercih edilir hale geldi. 2009 yılında da Antalya'ya uygulanan silindirle sıkıştırılmış yol uygulamasına geçen şehirler arasında, Denizli, Samsun ve Tekirdağ da bulunuyor.
Son durak Tekirdağ
Beton yol uygulamasına geçen Tekirdağ'ın Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, AKÇANSA'nın hazır beton markası BETONSA ile başlanan uygulama sürecinden olumlu sonuçlar elde ettiklerini belirterek:
"Asfalta karşın yol kalitesi, uzun ömürlülüğü ve ekonomik getirileri nedeniyle tercih ettiğimiz bu çalışmayı öncelikle 600 metrelik bölgede gerçekleştireceğiz. Buradan alacağımız sonuçlara göre Tekirdağ’ın tüm cadde ve sokaklarında beton yolları kullanacağız." ifadelerini kullandı.
Kargir ne demek? Kargir ev nedir?
Kargir ev terimi tapu kaydında, imar barışı kentsel dönüşümde ve belediyelerde, çok eski binalarda kullanılan avlulu yığma yapı Kagir ev ne demek detaylarıyla bu yazıda!
Metrobüs Hatları
Metrobüs hatları İstanbul'da 2007'de Topkapı-Küçükçekmece arasında hizmete başladı, bugün ise 45 durak arasında günlük 800 bin yolcu taşıyor.
Kartal metro durakları
26,5 kilometre hat üzerinde toplam 19 istasyondan meydana gelen Kartal metro hattı günde 18 saat hizmet veriyor. Kartal metro durakları, istasyonları, kartal metro saatleri ve daha fazlası bu yazımızda!
İZBAN durakları
İZBAN durakları, sefer saatleri, İZBAN durakları haritası ve İZBAN özelliklerine haberimiz detayından ulaşabilirsiniz
4. Levent nereye bağlı
İstanbul'un yoğun ve ana noktalarından birisi olan 4. Levent nereye bağlı? işte yanıtı
Eskihisar Topçular feribot saatleri ve ücretleri
Eskihisar Topçular feribotlarında 24 saat aralıksız olarak en fazla 20 dakika aralıklarla seferler yapılıyor. İşte Eskihisar Topçular feribot saatleri ve ücretleri...
Decathlon nerelerde var?
Türkiye'de her sene yeni mağaza açmaya devam eden Decathlon, 5 bölgede toplam 29 mağazaya sahip. Peki, Decathlon nerelerde var? Tüm detaylarıyla bu yazımızda!
Bershka Türkiye Mağazaları
Bershka Türkiye Mağazaları İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Eskişehir ve Mersin'de bulunuyor. Bershka Türkiye Mağazaları adres ve telefon numaraları haberimizde
Kelebekler Vadisi Konya Nerede, Nasıl Gidilir?
Konya Selçuklu Belediyesi tarafından hayata geçirilen Kelebekler Vadisi Konya nerede, nasıl gidilir? Giriş ücreti ne kadar? detaylar bu yazımızda!
Eminevim taksit hesaplama!
Eminevim ev sahibi yapıyor. Peki Eminevim taksitleri nasıl hesaplanıyor? Eminevim taksit hesaplama haberimizde