Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce Türkiye'nin bugün çok iyi bir noktada bulunduğunu ve müteahhitlik konusunda Türkiye'nin, dünyada söz sahibi olduğunu söyledi
16 Ocak 2014 / emlakwebtv
Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Türkiye'nin bugün çok iyi bir noktada bulunduğunu belirterek, "Bugün kendi tankını üreten, uçağını üretmeye kalkan yüksek teknolojiye talip olmuş bir Türkiye var. Biz artık ülke olarak Türkiye'nin inşası ile birlikte birçok ülkenin inşasında da söz sahibi olabileceğimiz güzel bir yere gelmişiz" dedi. Güllüce, Marmara Üniversitesi'nin 131. kuruluş yılı dolayısıyla Haydarpaşa Kampüsü'nde düzenlenen programa katıldı. Törende konuşan Güllüce, 93 Harbi ve Kurtuluş Savaşı gibi çok acılar yaşandığını anımsatarak, açlıklar, yokluklar çekmiş bir ülkenin çocukları olduklarını bildirdi. Bugünlere kolay gelinmediğini ifade eden Güllüce, "Bugün geriye baktığımızda çok çok iyi yerlerdeyiz. Bugün kendi tankını üreten, uçağını üretmeye kalkan yüksek teknolojiye talip olmuş bir Türkiye var. Bugünü oluşturan, bu ülkeye hizmet etmiş herkesi minnetle anıyorum" diye konuştu.
Güllüce: “Afrika ve Orta Doğu'da yapılacak çok şey var”
Güllüce, Türkiye'nin, müteahhitlik dalında dünyada söz sahibi ülke konumunda olduğunu belirterek, "O yüzden de bir sürü fırıldaklar çevirip, bizim müteahhitlerimizin önünü kesmeye çalışan gayretler var. Ama çok çok iyi mühendisliğimiz, işi kotaracak alt katmanlarda yetişmiş insanlarımız var" değerlendirmesinde bulundu. Bakanlık olarak özellikle Afrika ve Orta Doğu'da yapacakları çok şey olduğunu dile getiren Güllüce, "Biz artık ülke olarak Türkiye'nin inşası ile birlikte birçok ülkenin inşasında da söz sahibi olabileceğimiz güzel bir yere gelmişiz" dedi. Bilim ve eğitim adına hizmet eden bütün kurumların hizmetkarı olduklarını vurgulayan Güllüce, konuşmasını şöyle sürdürdü: "En'ler yetiştirmek zorundayız, 'en insanlar' yetiştirmek zorundayız. Ben Toros Yörükleri'ni bir Alman'dan öğrenmemeliyim. Güneydoğu Anadolu'nun Doğu Anadolu'nun demokratik yapısını biz niye çıkarmıyoruz, kim nedir diye. Yani Fransa'dan gelenden biz bunun niye öğreniyoruz ki. Fransız papazlarındansa bizim bilim adamlarımız, oradaki yerel yöneticilerimiz bu bilgiyi bize vermeliydi. Bugünde bizim başımızda çoraplar örmeye o bilgilerle kalkmasalardı."
Güllüce: "Polonezköy ile ilgili çok tartışmalar oluyor. Daha inceliyorlar. Şu an net bir şey yok"
İdris Güllüce, bakanlığının haritalar çıkarma ile ilgili bir çalışmasının olduğunu, proje kapsamında bilgilerin sayısallaştırılacağını anlattı. Bürokratlarının "Bu sayısallaştırmayı Almanya'nın bir üniversitesinde yaptıracağız" dediklerinde "kurşun yemiş adam gibi" konup kaldığını anlatan Güllüce, "Ben biraz abartılı yerliciyim. Bilginin, hele hele coğrafi bilgi sistemindeki sayısal bilgilerin, bir başka ülkenin bilim kurulu ya da şirketiyle yapılması beni rahatsız etti. Niye yapamıyoruz bilmiyorum. Demek ki çok çalışmamız lazım. Bu topraklar tekin değil değerli hocalarım. Bu topraklarda durmak için güçlü olmak lazım, koşmak lazım. Bizi burada işgalci gören kafalar var hala. Hala şark meselesini kafasından silememiş, dünya dizaynırları var. Onun için çok güçlü olmamız, çok çalışmamız lazım" ifadelerini kullandı.
Bakan Güllüce, gazetecilerin, Polonezköy ile ilgili sorusunu, "Polonezköy ile ilgili çok tartışmalar oluyor. Daha inceliyorlar. Şu an net bir şey söyleyemeyeceğim" diye yanıtladı.
Gül: "Kenan Evren Kışlası'nın devir protokolü tamamlandı”
Marmara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Zafer Gül de uzun bir geçmişleri olduğunu söyledi. Gül, 4 yıllık görev süresi içerisinde çok ciddi adımlar attıklarını ifade ederek, üniversitenin 74 bin öğrenciye ve 3 bine yakın akademik personele sahip olduğunu anlattı. Şu anda 14 ayrı yerde eğitim verdiklerini, bütün belgelerde elektronik imza uygulamasını başlattıklarını ve bunu kapsamlı yapan tek üniversite olduklarını dile getiren Gül, bilgi işlem merkezini yenilediklerini kaydetti. Üniversitenin çalışmaları hakkında bilgi veren Gül, "Kenan Evren Kışlası'nın devir protokolü tamamlandı. Burası ile ilgili çalışmalarımız başlamış bulunuyor" dedi. Törende, Marmara Üniversitesinin tanıtım filminin ardından üniversitenin Oda Orkestrası ile piyanist Mehveş Emeç konser verdi.
Kargir ne demek? Kargir ev nedir?
Kargir ev terimi tapu kaydında, imar barışı kentsel dönüşümde ve belediyelerde, çok eski binalarda kullanılan avlulu yığma yapı Kagir ev ne demek detaylarıyla bu yazıda!
Metrobüs Hatları
Metrobüs hatları İstanbul'da 2007'de Topkapı-Küçükçekmece arasında hizmete başladı, bugün ise 45 durak arasında günlük 800 bin yolcu taşıyor.
Kartal metro durakları
26,5 kilometre hat üzerinde toplam 19 istasyondan meydana gelen Kartal metro hattı günde 18 saat hizmet veriyor. Kartal metro durakları, istasyonları, kartal metro saatleri ve daha fazlası bu yazımızda!
4. Levent nereye bağlı
İstanbul'un yoğun ve ana noktalarından birisi olan 4. Levent nereye bağlı? işte yanıtı
İZBAN durakları
İZBAN durakları, sefer saatleri, İZBAN durakları haritası ve İZBAN özelliklerine haberimiz detayından ulaşabilirsiniz
Eskihisar Topçular feribot saatleri ve ücretleri
Eskihisar Topçular feribotlarında 24 saat aralıksız olarak en fazla 20 dakika aralıklarla seferler yapılıyor. İşte Eskihisar Topçular feribot saatleri ve ücretleri...
Bershka Türkiye Mağazaları
Bershka Türkiye Mağazaları İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Eskişehir ve Mersin'de bulunuyor. Bershka Türkiye Mağazaları adres ve telefon numaraları haberimizde
Decathlon nerelerde var?
Türkiye'de her sene yeni mağaza açmaya devam eden Decathlon, 5 bölgede toplam 29 mağazaya sahip. Peki, Decathlon nerelerde var? Tüm detaylarıyla bu yazımızda!
Kelebekler Vadisi Konya Nerede, Nasıl Gidilir?
Konya Selçuklu Belediyesi tarafından hayata geçirilen Kelebekler Vadisi Konya nerede, nasıl gidilir? Giriş ücreti ne kadar? detaylar bu yazımızda!
Eminevim taksit hesaplama!
Eminevim ev sahibi yapıyor. Peki Eminevim taksitleri nasıl hesaplanıyor? Eminevim taksit hesaplama haberimizde