Deprem Haftası vesilesiyle yapılan açıklamalar, deprem hazırlıklarımızın ne kadar yetersiz kaldığını bir kez daha gözler önüne serdi. Ülke nüfusunun yüzde 92'lik kısmı 1. ve 2. deprem kuşağı üzerinde yaşamını sürdürürken 20 milyonluk yapı stokunun yüzde 4
Türkiye, 1-7 Mart Deprem Haftası nedeniyle deprem tehdidini yeniden hatırladı. Uzmanlar tarafından yapılan açıklamalarda, 78.7 milyonluk Türkiye nüfusunun yüzde 92'lik bölümünün 1. ve 2. deprem kuşağı üzerinde yaşamını sürdürmekte olduğu vurgulanıyor. Diğer taraftan, ülke çapında 20 milyona yaklaşan konut stoğunun yüzde 40 gibi önemli bir kısmının depreme karşı riskli konumlarını koruduğunu gösteriyor.
Bina iyileştirmeleri için geç kalmadık
Konuyla ilgili olarak bir açıklamada bulunan Türk Ytong Genel Müdürü Gökhan Erel, Deprem Haftası'nın deprem bilincini artırmak ve sağlıklı ve güvenli binaların önemine dikkat çekmek açısından önemli bir fırsat olduğunu aktardı. Erel, bu süreçte kentsel dönüşüm hamlesinin büyük bir fırsat olduğunu ve artık kullanılamaz boyutlara gelen 6.5 milyonluk konutun yenilenmesi gerektiğini vurgulayarak:
"Depremlerin neden olduğu can kayıplarını incelediğimizde, düzensiz yapılaşmanın ve düşük yapı kalitesinin kötü sonuçlar doğurduğunu görebiliyoruz..." ifadelerini kullandı.
Doğru malzeme kullanmanın önemi
Yenileme hamlesi sırasında depreme dayanıklı olduğu kadar ısı yalıtımı ve enerji verimliliğine sahip, çevreye duyarlı ve hafif yapı malzemelerinin önemine dikkat çeken Gökhan Erel:
“Depreme dayanıklı yapılaşmada en hayati rolü inşaatta kullanılan malzemenin oynadığı unutmamalıyız. Malzemeler hafifliği ile binaların toplam ağırlığının, dolayısıyla depremde maruz kalacağı kuvvetlerin azalmasına yardımcı olmalıdır” dedi.
Gökhan Erel, Ytong'un donatılı duvar, çatı panelleri ve döşeme ile oluşturulan yapı sisteminin depreme ve yangına karşı son derece başarılı bir performans sergilediğini belirterek, Marmara ve Van Depremleri sonrasında yapılan incelemelerde, söz konusu ürünlerin kullanıldığı binaların depremden başarıyla çıktığının da saptandığını söyledi.
Kargir ne demek? Kargir ev nedir?
Kargir ev terimi tapu kaydında, imar barışı kentsel dönüşümde ve belediyelerde, çok eski binalarda kullanılan avlulu yığma yapı Kagir ev ne demek detaylarıyla bu yazıda!
Metrobüs Hatları
Metrobüs hatları İstanbul'da 2007'de Topkapı-Küçükçekmece arasında hizmete başladı, bugün ise 45 durak arasında günlük 800 bin yolcu taşıyor.
Kartal metro durakları
26,5 kilometre hat üzerinde toplam 19 istasyondan meydana gelen Kartal metro hattı günde 18 saat hizmet veriyor. Kartal metro durakları, istasyonları, kartal metro saatleri ve daha fazlası bu yazımızda!
İZBAN durakları
İZBAN durakları, sefer saatleri, İZBAN durakları haritası ve İZBAN özelliklerine haberimiz detayından ulaşabilirsiniz
4. Levent nereye bağlı
İstanbul'un yoğun ve ana noktalarından birisi olan 4. Levent nereye bağlı? işte yanıtı
Eskihisar Topçular feribot saatleri ve ücretleri
Eskihisar Topçular feribotlarında 24 saat aralıksız olarak en fazla 20 dakika aralıklarla seferler yapılıyor. İşte Eskihisar Topçular feribot saatleri ve ücretleri...
Decathlon nerelerde var?
Türkiye'de her sene yeni mağaza açmaya devam eden Decathlon, 5 bölgede toplam 29 mağazaya sahip. Peki, Decathlon nerelerde var? Tüm detaylarıyla bu yazımızda!
Bershka Türkiye Mağazaları
Bershka Türkiye Mağazaları İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Eskişehir ve Mersin'de bulunuyor. Bershka Türkiye Mağazaları adres ve telefon numaraları haberimizde
Kelebekler Vadisi Konya Nerede, Nasıl Gidilir?
Konya Selçuklu Belediyesi tarafından hayata geçirilen Kelebekler Vadisi Konya nerede, nasıl gidilir? Giriş ücreti ne kadar? detaylar bu yazımızda!
Eminevim taksit hesaplama!
Eminevim ev sahibi yapıyor. Peki Eminevim taksitleri nasıl hesaplanıyor? Eminevim taksit hesaplama haberimizde