"Türkiye değişimin ilk günlerini yaşıyor"

Türkiye Değerleme Uzmanları Birliği Başkanı Bekir Yener Yıldırım’a göre Türkiye gayrimenkulde yeni bir döneme giriyor ve bu dönem Türkiye’nin gayrimenkulde altın çağı olacak

Bağımsız ve tarafsız olarak, gayrimenkul sektöründeki tüm hareketleri izleyebilen ve rapor edebilen değerleme uzmanları Türkiye’de gayrimenkul sektörünün geleceğini nasıl görüyor? Değerleme uzmanlarına sorulan en popüler soru, en çok hangi bölgelerin değerleneceği olsa da biz kendilerine fotoğrafın genelini sorduk. Türkiye’de gayrimenkul sektörünün nereye gittiğini Türkiye Değerleme Uzmanları Birliği Başkanı Bekir Yener Yıldırım değerlendirdi. Yıldırım sözlerine, gayrimenkul sektörünün çok özel bir dönem içinde olduğunu söyleyerek başladı. “Yaptığımız analizlere, raporlara ve rakamsal verilere bakarak Türkiye’de gayrimenkul sektörünün daha da artacağını düşünüyoruz.. Değerleme uzmanları da dahil olmak üzere, gayrimenkul finansı, gayrimenkul hukuku, inşaat teknolojileri gibi alanlarda kurumsallaşma görüyoruz. Daha çok verinin kullanıldığını ve bazı kalıpların değiştiğini gözlemliyoruz. Mesela ofis alışkanlıklarının değişmesi, ofis yapımında, mimarisinde ve dizaynında daha çok çağın ruhuna uygun trendler yapılıyor. Dünyada da bunlar tartışılıyor. Türkiye bu değişimin ilk günlerini yaşıyor. Bu daha da hissedilecek” dedi.


Gayrimenkulde ana unsur; insan

Türkiye’de gayrimenkul deyince sürekli risklerin ve balon söylentilerinin konuşulmasının doğru olmadığını söyleyen Yıldırım, fırsatları da konuşmak gerektiğini belirtti. “Gayrimenkul sektöründe büyüme İstanbul’da, diğer büyük şehirlerde ve hiç beklenmeyen sürpriz şehirlerde yaşanacak. Bir gayrimenkul konusu olarak bundan 5-10 yıl önce konuşmadığımız öğrenci evlerini konuşuyoruz. Spor tesislerini, şehir parklarını ve şehir hastanelerini konuşuyoruz. Çok büyük otel zincirlerinin küçük şehirlerde otel açtığını görüyoruz. Her bölgenin kendine ait dinamikler oluşturduğunu görüyoruz. Tüm bunları birleştirdiğimizde Türkiye’de gayrimenkul için bir başka altın çağın başladığını görüyoruz” diye konuşan Yıldırım, Bundan sonra estetik ve dayanıklılık anlamında birikmiş olan sorunlu alanları, yeşil alanların azlığını, daha iyi şehir planlaması yapma gibi konuların tartışılacağının altını çizdi.  Bu gelişmelerin hepsine bakınca, gayrimekul finansmanından, yabancı ilgisine, daha yaşanabilir şehirler dizayn etmekten, deprem riskini ortadan kaldırmaya kadar olumlu gelişmelerin yaşanacağı bir dönemde olunduğunu belirterek, “En önemlisi de zaten gayrimenkul insan olduğu ölçüde anlamlı bir unsur. Öncelikle barınma yaşama ve sonra yatırım kısmı konuşulmalı. Bu açılardan da daha farklı bir döneme doğru gidiyoruz” dedi. 


Yazar: emlakwebtv
Yorum

Benzer Haberler

DAP Yapı’dan ‘Hababam’ sıcaklığı’nda Validebağ Konakları

Bağımsız Bölüm Nedir? İmar Barışı Bağımsız Bölüm Sayısı

Haciz Nedir?

İzale-i Şuyu Nedir? İzale-i Şuyu Davası Nasıl Açılır?

Tahincioğlu’ndan Yeni Yüzyıla 5 yeni Yıldız

Yeni Levent, yeni dünyanın örnek yaşam alanı oluyor!

Maslak Dream by NEW INN ile gayrimenkulde yeni nesi yatırım modeli

Türkiye’nin ilk bungalov Mahallesi: Yeşil Mahalle

Konutder 10 yıllık strateji planını Ekim’de açıklayacak

Polat Gayrimenkul’den Akatlar’a yeni proje: Polat Akatlar

Kızılbük GYO’dan otel konforunda, lüks tatil evleri: Marmaris Reserve By Kızılbük

Akyapı’dan 21 bin kişiyi istihdam edecek 25 milyarlık 4 Ticarethane projesi

GYODER 2023 Vizyonu: 4T - Teknoloji, Tasarım, Tabiat ve Toplum

Sektörün iki büyük şirketi İş GYO ve Artaş’tan işbirliği: Mecidiyeköy’deki Profilo AVM konut projesine dönüşecek

İNDER Başkanı Nazmi Durbakayım: “Yeni Evim kampanyası konut edinmeyi ve üretmeyi teşvik edecek”

GYODER Başkanı Mehmet Kalyoncu: Yeni Evim Kampanyası tüketiciyi de üreticiyi de rahatlattı

KONUTDER Başkanı Altan Elmas: Yeni Evim Finansman Modeli ile her yıl 500 bin insamız ev sahibi olacak

Bakan Murat Kurum cevapladı: 15 Soru ve Cevapla Yeni Evim Kampanyası

Bakan Kurum ve Nebati Orta Gelirliye Konut Kampanyası’nın detaylarını açıkladı

Psikoteknik Belgesi Nedir, Neden İhtiyaç Duyulur?

EN ÇOK OKUNANLAR