'Türk Akımı 15 milyon konutun yıllık enerji ihtiyacını karşılayacak'

Türk Akımı projesinin ilk hattı Mayıs 2018'de Türkiye kıyılarına ulaşacak. Proje 15 milyon konutun yıllık enerji ihtiyacını karşılayacak kapasiteye sahip olacak

Türk Akımı projesinde çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Türk Akımı Sözcüsü Aslı Esen, 15 milyon konutun yıllık enerji ihtiyacını karşılama kapasitesine sahip projenin ilk hattının Mayıs ayında Türkiye kıyılarına ulaşacağını söyledi.  Esen, iki hat üzerindeki toplam kapasitenin yılda 31.5 milyar metreküp düzeyinde olacağını belirterek, bunun 15.75 milyar metreküplük bölümünün doğrudan Türkiye'nin kullanımına açılacağını belirterek: "Kalan kısım ise Avrupa'ya iletilecek..." dedi. 

İlk gaz 2019 yılı sonunda Türkiye'ye ulaşacak

Türk Akımı Sözcüsü Esen, projenin iki hattında 700 kilometrelik inşaatın tamamlandığını ve toplam uzunluğun da 1.860 kilometre oyacağını ifade ederek boru döşeme gemisinin günde ortalama 4 kilometrelik hattın inşa faaliyetlerini gerçekleştirdiğini belirtti. Türk Akımı Doğalgaz boru hattı projesinin 15 milyon konutun enerji ihtiyacını karşılayabilecek yıllık kapasiteye sahip olduğunu vurgulayan Esen: " İlk hattın Türk kıyılarına mayısta ulaşmasını öngörüyoruz. 2019 sonunda da ilk gazı Türkiye'ye ulaştırmayı planlıyoruz." ifadelerini kullandı.

Türkiye ve Avrupa'nın enerji güvenliği için

Esen, Türk Akımı projesinin Avrupa ve Türkiye'nin enerji güvenliğine önemli bir katkı sunduğunu belirterek: "Avrupa'nın düşen gaz üretimine karşın tüketim artışı yaşandığı bir dönemde Türk Akımı bu ihtiyacı önemli oranda karşılama potansiyeli sunacak. Balkanlar'da ve Güneydoğu Avrupa'da gelişen piyasaların Türk Akımı'ndan önemli ölçüde faydalanacağını söyleyebiliriz. Özellikle Yunanistan, Bulgaristan, Sırbistan ve Macaristan gibi ülkelerde önemli bir talep artışı yaşandı. Bu gelişimler Türk Akımı projesinin önemini bir kez daha ortaya koydu..." dedi. 

 

Mühendislik biliminin son teknolojisi kullanılıyor

Türk Akımı projesinde kullanılan her birinin 9 ton olduğunu ve 39 milimetrelik çelik boru çeperleri ile üretiminin gerçekleştiğini vurgulayan Esen, açık deniz boru hatlarının hepsinin yüksek basınçta doğal gaz taşınmasına olanak tanıyacak şekilde geliştirildiği belirtti. Esen, projenin özel olarak tasarlanmış 75 binden fazla borudan meydana geleceğini de söyleyerek: "Pioneering Spirit ismini taşıyan boru döşeme gemisi tahminlerimizin üzerinde bir çalışma performansı gösteriyor. Hızlı bir döşeme işi gerçekleştiriyor. Mavi Akım projesi de, kendi dönemine göre teknoloji de daha ileri seviyede. Böyle bir gemi fırtınalı zamanlara, büyük dalgalara karşı da oldukça güçlü duruyor.  Pioneering Spirit’in boru döşeme hızı günde normal hızı olan 4 kilometreyi aşmış durumda. 1 Kasım 2017'de bir günde 5,15 kilometre boru döşeyerek bir rekora daha imza atmış oldu. Her aşama, yüksek mühendislik ve teknoloji standartlarıyla gerçekleştiriliyor." diye konuştu.

 


Yazar: emlakwebtv
Yorum

Benzer Haberler

Konutder 10 yıllık strateji planını Ekim’de açıklayacak

GYODER 2023 Vizyonu: 4T - Teknoloji, Tasarım, Tabiat ve Toplum

İNDER Başkanı Nazmi Durbakayım: “Yeni Evim kampanyası konut edinmeyi ve üretmeyi teşvik edecek”

KONUTDER Başkanı Altan Elmas: Yeni Evim Finansman Modeli ile her yıl 500 bin insamız ev sahibi olacak

Tahincioğlu’ndan Yeni Yüzyıla 5 yeni Yıldız

Yeni Levent, yeni dünyanın örnek yaşam alanı oluyor!

Maslak Dream by NEW INN ile gayrimenkulde yeni nesi yatırım modeli

Türkiye’nin ilk bungalov Mahallesi: Yeşil Mahalle

Polat Gayrimenkul’den Akatlar’a yeni proje: Polat Akatlar

Kızılbük GYO’dan otel konforunda, lüks tatil evleri: Marmaris Reserve By Kızılbük

Akyapı’dan 21 bin kişiyi istihdam edecek 25 milyarlık 4 Ticarethane projesi

Sektörün iki büyük şirketi İş GYO ve Artaş’tan işbirliği: Mecidiyeköy’deki Profilo AVM konut projesine dönüşecek

GYODER Başkanı Mehmet Kalyoncu: Yeni Evim Kampanyası tüketiciyi de üreticiyi de rahatlattı

Bakan Murat Kurum cevapladı: 15 Soru ve Cevapla Yeni Evim Kampanyası

Bakan Kurum ve Nebati Orta Gelirliye Konut Kampanyası’nın detaylarını açıkladı

Psikoteknik Belgesi Nedir, Neden İhtiyaç Duyulur?

EN ÇOK OKUNANLAR