TSKB Gayrimenkul Kurtköy bölge raporu detaylarını inceleyebilirsiniz
TSKB Gayrimenkul Değerleme tarafından yapılan araştırmalara sonucu Kurtköy bölge raporu çıktı. Rapora göre gerek Sabiha Gökçen Havalimanı gerekse TEM'e bağlantısı ile beraber bölgede yer alan üniversiteler konut stoklarını etkiledi.
Kurtköy bölgesi nasıl bir noktada yer alıyor?
Kurtköy, Pendik ilçe sınırları içerisinde, TEM Otoyolu'na cepheli bir bölge olarak, avantajlı konumu ile dikkat çekmektedir. Kurtköy olarak anılan bölgede, Sabiha Gökçen Havalimanı ile birlikte "uydu kent" kavramı oluşmuştur. Sürecin başında, çok nitelikli olmasa da birkaç bloktan oluşan, sosyal olanakları çok da zengin olmayan ve konsept olarak alıcılara yalnızca yeşil alan, otopark ve seyreklikle çocuk bahçesi sunan "site" şeklinde yapılaşmalar ortaya çıkmaya başlamıştır. Bu kapsamda Yenişehir, Çamlık ve Harmandere mahalleleri Kurtköy semtinde öne çıkan bölgelerden olmuştur.
Sabiha Gökçen Havalimanı, F1 İstanbul Park ve Via Port Alışveriş Merkezi Kurtköy bölgesinin gelişiminde tetikleyici rol almıştır. Yakın çevrede yer alan organize sanayi bölgeleri, lojistik depolar ve tersanenin de etkisiyle gelişim hızla devam etmektedir. Bunların yanında bazı büyük kurumsal şirketler, genel müdürlüklerini Kurtköy bölgesine taşımıştır ve taşımaya devam etmektedir.
İlçedeki gelişime katkı sağlayan bir diğer önemli unsur ise Sabancı, Okan ve Gedik Üniversite'lerinin bölgede yer almasıdır. Ayrıca Sabancı, Okan ve Gedik Üniversite'lerine kıyasla daha uzak olmalarına karşın Süleymen Şah Üniversitesi, Maltepe Üniversitesi bölgeye yakın konumludur. Üniversite öğrencileri ve öğretim görevlileri bölgede konut sektörüne katalizör etkisi yapmaktadır.
Kurtköy'de yapılan yatırımlar nelerdir?
Kurtköy'de yer alan Sabiha Gökçen Havalimanı hava taşımacılığının her geçen gün daha fazla kullanıldığı günümüzde büyümesine devam etmektedir. ISG'nin yapmış olduğu projeksiyona göre, Sabiha Gökçen Havalimanı'nın yolcu sayısının her geçen yıl ciddi oranlarda artması beklenmektedir. Bu sonuç en basit anlamda dahi Kurtköy bölgesinin hareketlenmesi, canlanması ve burada çalışacak insanların barınma ihtiyacının ortaya çıkması anlamına gelmektedir. Ayrıca kısa zaman önce faaliyete geçen THY Habom Tesisleri (Havacılık Bakım Onarım ve Modifikasyon Merkezi) personelinin bölgede istihdamı sağlanmaktadır.
Sabiha Gökçen Havalimanı'nın hemen yanında, yaklaşık 90 hektar üzerinde faaliyete geçecek olan İTEP (İleri Teknoloji Endüstri Parkı) Projesi'nin, Türkiye'nin teknoloji üssü olması planmaktadır. Teknopark İstanbul'da Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Kanunu çerçevesinde birçok yerli ve yabancı 900 marka bulunması beklenmekte olup, markaların yaklaşık 30.000 personele istihdam sağlayacağı düşünülmektedir.
İstanbul'a kurulması planlanan 2 yeni şehir projesi bulunmakta olup, bu projelerin İstanbul'da çok merkezli bir kentsel yapı oluşturmak amacı ile kurulan, kendi içerisinde her türlü kentsel ihtiyacı barındıran ancak ulaşım planları ile ana kent merkezine entegre edilmiş alt ölçekli merkezler olacağı düşünülmektedir. Yeni şehir projelerinden biri 3. havaalanı çevresinde planlanmakta olup, diğer yeni şehir projesinin ise Sabiha Gökçen Havaalanı yanında konumlandırılacağı açıklanmıştır. Sabiha Gökçen Havaalanı 2. pist projesi ile birlikte hayata geçmesi planlanan Yenişehir projesinin imar planları, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 2012 yılı içerisinde onaylanmıştır.
Kurtköy'de konut projeleri nasıl gelişmeye başladı?
Bölgenin ağırlıklı olarak konut fonksiyonu ile geliştiği görülmekte olup, Sabiha Gökçen Havaalanı'na yakınlık dolayısıyla çok yüksek yapılar yapmak mümkün değildir. Bununla birlikte bölgedeki arsaların da geniş alanlara sahip parseller şeklinde olması nedeniyle yapı zeminlerinin oturacağı geniş alanlar bulunmaktadır. Bölgede gerçekleştirilen projeler de maksimum yapı yüksekliği aşılmadan, genellikle mümkün olduğunca yatay mimari korunarak hayata geçirilmektedir. Bölgede nitelikli konut projelerinin sayısı 65'i aşmış durumda olup, yaklaşık konut arzı 12.600 seviyelerindedir.
Kurtköy'de konumlu projelerde daire tipi konutların fiyatlarının konum, bina ve işçilik kalitesi, sağladığı sosyal altyapı olanakları çerçevesinde 1.800 TL/m² fiyatlarından başlayarak, bölgenin ihtiyacına hitap eden ve konsept çerçevesinde geliştirilmiş dairelerde ise bu fiyatların 7.750 TL/m²'leri bulduğu gözlemlenmiştir. Ortalama fiyat birim metrekare fiyatının ise 3.700 TL/m² aralığında olduğunu söylemek mümkündür. Bölgede satın alınan konutların özellikler incelendiğinde; konutların birincil amaçlı yanı önceleri yatırım odaklıyken son dönemde bölgedeki projeler ve yatırımlar ile oturum amaçlı satın alındığı tespit edilmiştir. Bu durum özellikle bölgede, yeni projelerde konut tipolojileri farklılık ve konut metrekarelerinde büyüme olarak karşımıza çıkmaktadır.
Kurtköy konut tipleri nasıl?
Bölgede yer alan konut projeleri incelendiğinde 2012 öncesi yoğunlukla 1+0 ve 1+1 daire tiplerine talebin yoğun olduğu ancak, son dönemlerde, Teknopark İstanbul'un açılması, Hakom Tesislerini failiyete geçmesi ile birlikte, buralarda çalışan personelin aileleri ile birlikte bölgede istihdam etme istekleri ile beraber ve 1+1 daire tipi stoğunda arz fazlası olduğundan dolayı 2+1 ve 3+1 daire tiplerine yönelimin başladığı ve satışların son dönemlerde yatırım amaçlı olmaktan ziyade oturum amaçlı olarak yapıldığı bilgisi edinilmiştir.
Bölgede yer alan projelerde 1+0 ve 1+1 daireler, diğerlerine göre daha hızlı ve daha yüksek birim değer ile satılmaktadır. Bölgede gerçekleşen satış oranlarına bakıldığında klasik tarzda inşa edilen konutlara olan ilginin asgari düzeyde kaldığı, modern tasarıma sahip, sosyal imkanları kendi içerisinde karşılayabilen site rezidans konseptinde projelerin ise satış grafiklerinin yüksek seviyelerde seyrettiği ve buna ek olarak son dönemlere doğru aile kitlelerine yönelik 2+1, 3+1, 4+1 tip dairelere de talebin arttığı gözlenmektedir. Bölgede yapılan incelemelerde, bölgede gelişecek iş ve ulaşım imkanları ile inşaatı devam eden ve gelecekte yapılması planlanan projelerde aile oturumuna yönelik daire stoğunun arttığı gözlenmektedir.
Kargir ne demek? Kargir ev nedir?
Kargir ev terimi tapu kaydında, imar barışı kentsel dönüşümde ve belediyelerde, çok eski binalarda kullanılan avlulu yığma yapı Kagir ev ne demek detaylarıyla bu yazıda!
Metrobüs Hatları
Metrobüs hatları İstanbul'da 2007'de Topkapı-Küçükçekmece arasında hizmete başladı, bugün ise 45 durak arasında günlük 800 bin yolcu taşıyor.
Kartal metro durakları
26,5 kilometre hat üzerinde toplam 19 istasyondan meydana gelen Kartal metro hattı günde 18 saat hizmet veriyor. Kartal metro durakları, istasyonları, kartal metro saatleri ve daha fazlası bu yazımızda!
4. Levent nereye bağlı
İstanbul'un yoğun ve ana noktalarından birisi olan 4. Levent nereye bağlı? işte yanıtı
İZBAN durakları
İZBAN durakları, sefer saatleri, İZBAN durakları haritası ve İZBAN özelliklerine haberimiz detayından ulaşabilirsiniz
Eskihisar Topçular feribot saatleri ve ücretleri
Eskihisar Topçular feribotlarında 24 saat aralıksız olarak en fazla 20 dakika aralıklarla seferler yapılıyor. İşte Eskihisar Topçular feribot saatleri ve ücretleri...
Decathlon nerelerde var?
Türkiye'de her sene yeni mağaza açmaya devam eden Decathlon, 5 bölgede toplam 29 mağazaya sahip. Peki, Decathlon nerelerde var? Tüm detaylarıyla bu yazımızda!
Bershka Türkiye Mağazaları
Bershka Türkiye Mağazaları İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Eskişehir ve Mersin'de bulunuyor. Bershka Türkiye Mağazaları adres ve telefon numaraları haberimizde
Kelebekler Vadisi Konya Nerede, Nasıl Gidilir?
Konya Selçuklu Belediyesi tarafından hayata geçirilen Kelebekler Vadisi Konya nerede, nasıl gidilir? Giriş ücreti ne kadar? detaylar bu yazımızda!
Eminevim taksit hesaplama!
Eminevim ev sahibi yapıyor. Peki Eminevim taksitleri nasıl hesaplanıyor? Eminevim taksit hesaplama haberimizde