Türk Patent Enstitüsü tarafından açıklanan 2013 yılı başvuru rakamlarına göre Türkiye’de 2013 yılında alınan patent sayısı, 2012 yılına göre yüzde 4 oranında artış gösterdi
24 Ocak 2014
Destek Patent Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Yamankaradeniz, patentli ürün sahibi olmanın rekabetin en önemli unsuru haline geldiğine dikkat çekerek, 2013 yılında yabancı şirketlerdeki patent başvuru artışının yüzde 6.3, Türk şirketlerin patent başvuru artışının ise yüzde 1 seviyesinde kaldığını söyledi. Yamankaradeniz, “Ülkemizin 2023 yılı 500 milyar dolar ihracat hedefini tutturması için daha fazla patent başvurusu gerçekleştirilmesine ihtiyacı var” dedi.
2013’de 12 bin 80 adet patent başvurusu
Türkiye’de 30 yılı aşkın süredir patent ve marka tescil vekili hizmeti veren Destek Patent, 2013 yılında gerçekleşen ve Türk Patent Enstitüsü (TPE) tarafından yayınlanan patent başvurusu rakamlarını değerlendirdi. 2013 yılında patent başvurusu sayısı geçtiğimiz yıla oranla yüzde 4 artış kaydetti. Türkiye’de yerli ve yabancı şirketlerin patent başvuru sayısı 2012 yılında 11 bin 599 adet olurken 2013 yılında ise bu sayı 12 bin 80 adete ulaştı.
2023 hedefi 55 bin patent başvurusu
Destek Patent Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Yamankaradeniz, TPE tarafından açıklanan 2013 yılında gerçekleştirilen patent başvurusu rakamlarını değerlendirdi. Türkiye’nin halen Avrupa ülkeleri arasında en çok marka tescili başvurusu yapan ülke olduğunu belirterek, ancak 2013 yılında Türk şirketlerinin 2012 yılına göre patent başvuru sayısındaki artışın yüzde 1 seviyesinde kaldığını vurguladı.
Türk şirketlerinin dünya pazarlarında rekabet edebilmesi için daha fazla katma değeri yüksek ürüne ihtiyaç duyduğunu aktaran Kemal Yamankaradeniz, “Ülkemizin 2023 yılındaki 500 milyar dolar ihracat ve 55 bin patent başvurusu hedefini yakalaması için daha hızlı hareket etmesi gerekiyor. Devlet tarafından Ar-Ge ve inovasyon yatırımları için çeşitli teşviklerin verilmesine karşın artış rakamının yüzde 1 seviyesinde kalması düşündürücü bir gelişmedir. Üniversitelerimizde kurulan Teknoloji Transfer Ofisleri’nin özel sektör ile yaratacağı sinerji ile bu açığı kapatmamız gerektiğini düşünüyorum” şeklinde konuştu.
Kargir ne demek? Kargir ev nedir?
Kargir ev terimi tapu kaydında, imar barışı kentsel dönüşümde ve belediyelerde, çok eski binalarda kullanılan avlulu yığma yapı Kagir ev ne demek detaylarıyla bu yazıda!
Metrobüs Hatları
Metrobüs hatları İstanbul'da 2007'de Topkapı-Küçükçekmece arasında hizmete başladı, bugün ise 45 durak arasında günlük 800 bin yolcu taşıyor.
Kartal metro durakları
26,5 kilometre hat üzerinde toplam 19 istasyondan meydana gelen Kartal metro hattı günde 18 saat hizmet veriyor. Kartal metro durakları, istasyonları, kartal metro saatleri ve daha fazlası bu yazımızda!
4. Levent nereye bağlı
İstanbul'un yoğun ve ana noktalarından birisi olan 4. Levent nereye bağlı? işte yanıtı
İZBAN durakları
İZBAN durakları, sefer saatleri, İZBAN durakları haritası ve İZBAN özelliklerine haberimiz detayından ulaşabilirsiniz
Eskihisar Topçular feribot saatleri ve ücretleri
Eskihisar Topçular feribotlarında 24 saat aralıksız olarak en fazla 20 dakika aralıklarla seferler yapılıyor. İşte Eskihisar Topçular feribot saatleri ve ücretleri...
Bershka Türkiye Mağazaları
Bershka Türkiye Mağazaları İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Eskişehir ve Mersin'de bulunuyor. Bershka Türkiye Mağazaları adres ve telefon numaraları haberimizde
Decathlon nerelerde var?
Türkiye'de her sene yeni mağaza açmaya devam eden Decathlon, 5 bölgede toplam 29 mağazaya sahip. Peki, Decathlon nerelerde var? Tüm detaylarıyla bu yazımızda!
Kelebekler Vadisi Konya Nerede, Nasıl Gidilir?
Konya Selçuklu Belediyesi tarafından hayata geçirilen Kelebekler Vadisi Konya nerede, nasıl gidilir? Giriş ücreti ne kadar? detaylar bu yazımızda!
Eminevim taksit hesaplama!
Eminevim ev sahibi yapıyor. Peki Eminevim taksitleri nasıl hesaplanıyor? Eminevim taksit hesaplama haberimizde