Dumankaya'nın 6 şirketi tasfiye edilecek

TMSF, Dumankaya Holding ve bağlı şirketler ile ilgili bir açıklama yaptı. TMSF açıklamasına göre, Dumankaya'nın 6 şirketi tasfiye edilecek


Konuyla ilgili TMSF'den yapılan açıklamada Dumankaya şirketleri için tasfiye sürecinin başladığı belirtildi. Açıklamada ayrıca, "Grup Şirketlerinin tasfiyesine ve sicilden terkin olunmasına dair hazırlık işlemleri ile ilan ve bilançonun hazırlanması işlemlerine yönelik olarak 6758 sayılı Kanunun 19’ncu Maddesinin Uygulamasına İlişkin Usul ve Esaslar hükümleri gereği şirketin hazırlanacak bilançosu esas olmak üzere;Şirketlerden alacaklı olanlar ile menkul ve gayrimenkulleri üzerinde istihkak iddiasında bulunanların yazılı alacak ve istihkak iddialarını kaydettirmeleri ve senet, defter özeti ve benzeri delillerin asıl veya tasdikli suretlerini tevdi etmeleri, Şirkete borçlu olanların kendilerini ve borçlarını bildirmeleri; Hazırlanacak sıra cetvelinin tebliğini esas adreslerini bildirmeleri ve tebliğ masrafını vermeleri gerekmektedir" denildi. 

Açıklamanın devamında ise; "Şirket mallarını her ne suretle olursa olsun ellerinde bulunduranların; o mallar üzerindeki kanuni hakları saklı kalmak şartıyla bunları şirket yönetim kurulu emrine tevdi etmeleri, etmezlerse rüçhan haklarından mahrum kalacakları, yukarıdaki hususları yerine getirmeyen ilgililer hakkında şirket kayıtlarında yer alan bilgiler kapsamında işlem işlem tesis edileceği; hususları da dikkate alınarak ilandan itibaren bir ay içinde yapılacak bildirimlerin aşağıda yer alan tebligat adresine yapılması ilan edilir" denildi. 

Şirket ünvanları şöyle; 

1) Dumankaya Dış Ticaret ve Pazarlama A.Ş.

2) Dumankaya Holding A.Ş.

3) Dumankaya Kentsel Dönüşüm Proje Geliştirme A.Ş.

4) Dumankaya ve Mazaya İnşaat A.Ş.

5) Shov Oto Sanayi ve Ticaret A.Ş.

6) Dumankaya Teknoloji A.Ş.

Geçtiğimiz günlerde de Dumankaya ile ilgili açıklama yapılmıştı

TMSF Başkanı Muhiddin Gülal, "Dumankaya'da 8 bin kişinin mağduriyetini çözüyoruz. Alman firma ile anlaşmak üzereyiz. Mağduriyetler 10 gün içinde bitecek" dedi.

'Sorun olursa B planımız var'

Gülal, Kayseri'de Boydak Holding'in faaliyetlerine yönelik basın toplantısında yaptığı açıklamada, "16 yıllık süreçte Bank Asya hariç bankacılık krizi olmaması rezervizimi büyütmemizi sağladı, 34.7 milyar TL'lik rezervimiz var bu rezerv Avrupa'daki en büyük rezevlerden biri. 2001 sonrası devraldığımız 26 bankanın hakim ortaklarının borçlarını tahsil çalışmamız var; 23 milyar dolar tahsilat sağladık. Elimizde 960 şirket var, aktif büyüklüğü 50.3 milyar TL, bu şirketlerde irtifa kaybı istemiyoruz; TMSF kayyumluğunda aktifler yüzde 12 büyüdü. Büyük grupların satışı ile alakalı mahkeme süreçlerini bekliyoruz; 2018'de özellikle bunlarla ilgili kararları bekliyoruz. Bizi en çok yoran inşaat, ciddi mağdur olanlar var. Dumankaya ve Fi-Yapı'da; konsantrasyonumuz bunları çözmek. Seçim öncesi bu mağduriyetlerle (inşaat) ilgili adım atmış olacağız Yurtdışı kaynaklı Alman tandaslı bir grup bu inşaat şirketlerindeki tamamlanmamış inşaatları tamamlamayı taahhüt etti. Yarım kalan inşaatlarla ilgili anlaşmada son aşamadayız, 10 gün içinde aksiyon alacağız. Dumankaya'da yarım kalan 4 proje var toplamda iki grupta 8,000 mağdur var, mağduriyeti gidermek için çalışmaların sonuna geldik. Yarım kalan bu inşaatlarla ilgili attığımız bu adımda sorun olursa B planımız var, her halükarda seçim öncesi aksiyon alacağız."  diye konuştu. 

Satış için görüşmeler yapılmıştı

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu Başkanı Muhiddin Gülal, 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında, Fethullahçı Terör Örgütü-FETÖ ve Paralel Devlet Yapılanması-PDY'ye yönelik soruşturmalar kapsamında el konulan firmalar içinde kendilerini en çok zorlayanın inşaat şirketleri olduğunu söyledi. Bu firmaların parasını verdikleri halde dairelerini bekleyen çok sayıda mağdur barındırdığına dikkat çeken Gülal: "Dumankaya ve Fi Yapı firmalarının satışı için uluslararası bir firmayla görüşmelerimiz devam ediyor." dedi. 

Dumankaya ve Fi Yapı'nın satışı için görüşmeler sürüyor

Başkan Gülal TMSF bünyesinde aktif büyüklüğü 100 bin TL'den 1.5 milyar dolara kadar değişen toplam 981 firmanın toplandığını ve bu firmalardan çok sayıda mağdur barındıran iki inşaat firmasıyla ilgili görüşmeler yürüttüklerini dile getirerek uluslararası firmayla yürütülen görüşmeler neticesinde ilk hedefin inşaatların tamamlanması ve mağduriyetlerin giderilmesi olduğunu söyledi. Bu satışın henüz taslak halinde olduğunu vurgulayan Gülal: "Bizi en ço zorlayan inşaat firmaları oldu. Burada parasını verip dairesini bekleyen çok sayıda mağdur var. Umarım önümüzdeki dönemlerde onlarla alakalı da çalışmalarımız olacak. Tüm bu mağduriyetleri gidermek istiyoruz." dedi. 

Şirketlerin karlılıkları yüzde 20 arttı

Bu firmaların toplam 20 milyar dolara yakın bir özkaynağa sahip olduğunu ve 2017 yılı rakamları itibarıyla da cirolarında yüzde 30-35 oranında bir artış kaydedildiğine dikkat çeken Gülal, firma karlılıklarında da yüzde 20'ye yakın bir artışın söz konusu olduğu bilgisini verdi. Gülal, öz kaynaklardaki büyümenin yüzde 6'lık bir düzaya ulaştığını da vurglayarak: "Aydınlı Grup'u devraldığımızda 550 mağazası vardı. Bugün bu rakam 580'e ulaşmış durumda.  Boydak Holding'in ise büyüme düzeyi yüzde 30 seviyesinde. Yine Faruk Güllüoğlu'yu satın aldığımızda 51 şubeleri vardı. Bugün ise 71 şubeye ulaştık. " şeklinde konuştu. Gülal, Gaziantep'de faaliyet göstermekte olan Naksan Holding firmalarından Naksan Plastik'in ise satın alındığı dönemde yüzde 30'luk kapasite ve 350 kişilik istihdamla çalışmakta olduğunu belirterek: " Şu anda çalışan sayısı 1.300 kişiye ulaşmış durumda." ifadelerini kullandı

Bank Asya ve Koza İpek'te son durum

15 Temmuz sürecinde Fethullahçı Terör Örgütü'ne maddi yardımda bulunulduğu iddialarının ön plana çıkardığı iki kuruluş Bank Asya ve Koza İpek'in son durumu hakkında da bilgi sunan Gülal: "Bank Asya Mevduat sahiplerine sigorta kapsamında sunulan 974 milyon TL'lik bir kısım para, Bank Asya tarafından TMSF'yi ödemdi. Kalan 610 milyon TL'lik tutar da önümüzdeki günlerde ödenecek. Banka bünyesindeki taşınmazlar iseaktif pasif dengesi gözetilerek tasfiye edilecek." dedi. Gülal FETÖ şirketlerinin satış halinde olmaması nedeniyle talepleri ölçemediklerini, buna karşın özellikle enerji firmalarını soranların bulunduğunu dile getirerek: "Bizlerin bu dönemde firmaları hemen satalım kaygımız bulunmuyor. Dolayısıyla muhafazakar davranıyoruz. Koza İpek'in satışıyla ilgili haberler ise yalnızca söylenti..." şeklinde konuştu. 

Firma Bilgisi: Dumankaya Inşaat

Yazar: emlakwebtv
Yorum

Benzer Haberler

Konutder 10 yıllık strateji planını Ekim’de açıklayacak

GYODER 2023 Vizyonu: 4T - Teknoloji, Tasarım, Tabiat ve Toplum

İNDER Başkanı Nazmi Durbakayım: “Yeni Evim kampanyası konut edinmeyi ve üretmeyi teşvik edecek”

KONUTDER Başkanı Altan Elmas: Yeni Evim Finansman Modeli ile her yıl 500 bin insamız ev sahibi olacak

Tahincioğlu’ndan Yeni Yüzyıla 5 yeni Yıldız

Yeni Levent, yeni dünyanın örnek yaşam alanı oluyor!

Maslak Dream by NEW INN ile gayrimenkulde yeni nesi yatırım modeli

Türkiye’nin ilk bungalov Mahallesi: Yeşil Mahalle

Polat Gayrimenkul’den Akatlar’a yeni proje: Polat Akatlar

Kızılbük GYO’dan otel konforunda, lüks tatil evleri: Marmaris Reserve By Kızılbük

Akyapı’dan 21 bin kişiyi istihdam edecek 25 milyarlık 4 Ticarethane projesi

Sektörün iki büyük şirketi İş GYO ve Artaş’tan işbirliği: Mecidiyeköy’deki Profilo AVM konut projesine dönüşecek

GYODER Başkanı Mehmet Kalyoncu: Yeni Evim Kampanyası tüketiciyi de üreticiyi de rahatlattı

Bakan Murat Kurum cevapladı: 15 Soru ve Cevapla Yeni Evim Kampanyası

Bakan Kurum ve Nebati Orta Gelirliye Konut Kampanyası’nın detaylarını açıkladı

Psikoteknik Belgesi Nedir, Neden İhtiyaç Duyulur?

EN ÇOK OKUNANLAR