Tasarruf için doğru mimari tasarım

13 Ekim'de Ankara'da gerçekleştirilecek olan Mimari Tasarımda İklimlendirme Konferansı, sektörün tüm bileşenlerini aynı çatı altında buluşturacak. İSKİD tarafından düzenlenen konferansta nefes alan binalarda bütünleşik tasarımın önemine değinilecek

Soğutma Klima İmalatçıları Derneği, 13 Ekim'de Mimari Tasarımda İklimledirme Konferansı'nın dördüncüsünü gerçekleştirmeye hazırlanıyor. Ankara Marriott Hotel'de gerçekleştirilecek olan konferansa 300'e yakın mimar, müteahhit firma ve sektör paydaşının katılması planlanıyor. Etkinlikte, nefes alan binalarda bütünleşik tasarımın önemi, enerji verimliliği ve enerji tasarrufunun Türkiye'nin cari açığına sunabileceği katkıların yanı sıra enerji ithalatı masaya yatırılacak. 

Bütünleşik Tasarım ve Enerji Verimliliği
Konferansın bu yılki gündem maddesi ise "Bütünleşik Tasarım", Enerji Verimliliği, "Nefes Alan Binalar", Isıl Konforu ve "İç Hava Kalitesi" gibi konulardan oluşacak. İSKİD Merkezi İklimlendirme Sistemleri Komisyonu Başkanı Volkan Arslan, konferansta doğru proje geliştirmenin önemine vurgu yapılacağını belirterek:

"Bütünleşik tasarımı, mimar ve mekanik projecilerin, projenin en başından bitimine kadar uyum içinde çalışması şeklinde tanımlayabiliriz. Ancak bu noktada doğru projelendirme yapılmaz ise ortaya çıkan binalar insanların taze hava gereksinimini karşılayamıyor" dedi.

 

 

Doğru projenin katkısı: Yüzde 30 tasarruf
Volkan Arslan, doğru sistem ve cihaz kullanımının enerjinin büyük kısmının boşa gitmesine engel olacağını ve nefs alan binaların iç hava kalitesi yanında ısıl konforunun  önemine dikkat çekti. Doğru projelendirmelerle birlikte ülkelerin ve kullanıcıların enerji tüketimlerinin azaltılabileceğini, 2014 yılında da Türkiye'nin cari açığının 45 milyar dolar düzeyinde bulunduğunu belirten Volkan:

"Bu enerjinin %40’ı binalarda kullanılırken, bunun %65’lik kısmı ısıtma ve soğutma amaçlı tüketiliyor. Ancak, kurulan verimli ve doğru sistemlerle bu tüketim oranından %30’a kadar enerji tasarrufu yapmak mümkün. Bu da yılda yaklaşık 5 milyar dolarlık enerji ithalatında azalma sağlayarak, ülke cari açığına katkı yapacak." dedi. 

Sektörde standartlaşma sorunu
İSKİD Yönetim Kurulu üyesi ve Genel Sekreteri Ozan Atasoy da, doğru proje uygulamalarında yönetmelik standartlarının net olarak belirtilmemesinden kaynaklanan sorunlar yaşadıklarını belirterek, iklimlendirme sektörünün en büyük ihtiyacının standartlaşmak olduğunu vurguladı. 


Yazar: emlakwebtv
Etiketler:
Yorum

Benzer Haberler

Konutder 10 yıllık strateji planını Ekim’de açıklayacak

GYODER 2023 Vizyonu: 4T - Teknoloji, Tasarım, Tabiat ve Toplum

İNDER Başkanı Nazmi Durbakayım: “Yeni Evim kampanyası konut edinmeyi ve üretmeyi teşvik edecek”

KONUTDER Başkanı Altan Elmas: Yeni Evim Finansman Modeli ile her yıl 500 bin insamız ev sahibi olacak

Tahincioğlu’ndan Yeni Yüzyıla 5 yeni Yıldız

Yeni Levent, yeni dünyanın örnek yaşam alanı oluyor!

Maslak Dream by NEW INN ile gayrimenkulde yeni nesi yatırım modeli

Türkiye’nin ilk bungalov Mahallesi: Yeşil Mahalle

Polat Gayrimenkul’den Akatlar’a yeni proje: Polat Akatlar

Kızılbük GYO’dan otel konforunda, lüks tatil evleri: Marmaris Reserve By Kızılbük

Akyapı’dan 21 bin kişiyi istihdam edecek 25 milyarlık 4 Ticarethane projesi

Sektörün iki büyük şirketi İş GYO ve Artaş’tan işbirliği: Mecidiyeköy’deki Profilo AVM konut projesine dönüşecek

GYODER Başkanı Mehmet Kalyoncu: Yeni Evim Kampanyası tüketiciyi de üreticiyi de rahatlattı

Bakan Murat Kurum cevapladı: 15 Soru ve Cevapla Yeni Evim Kampanyası

Bakan Kurum ve Nebati Orta Gelirliye Konut Kampanyası’nın detaylarını açıkladı

Psikoteknik Belgesi Nedir, Neden İhtiyaç Duyulur?

EN ÇOK OKUNANLAR