Bilimsel buluşlar toplumları ileriye taşıyan adımlar olarak nitelense de, insanlık tarihi "bu kadar saçma icat olur mu" dedirtecek denli anlamsız buluşlardan geçilmiyor
Özellikle 17. yüzyılın ardından Batı medeniyeti bilim ve teknik gelişmelerle tüm dünyaya yön veren buluşlara imza attı. Tekniğin ve bilimin çağında haklı olarak paha biçilmez olarak nitelendirilen bu buluşlar, diğer taraftan dünyanın en saçma buluşlarından oluşan geniş bir külliyatın yanında daha da değer kazanıyor. Sizler için dünyanın en saçma icatlarını derledik...
1- Kar koruma maskesi: Özellikle Avrupa'da XVIII. yüzyıl sonları ve XIX. yüzyıl başlarında yaygın biçimde kullanılan bu maskeler, kar fırtınalarından insanı korumayı hedefliyordu. Piyasaya sürüldü ve varlıklı sınıf bu icada büyük ilgi gösterdi. Ancak hareket kaabiliyetindeki sınırlama ve nefes alma problemleriyle kısa sürede "saçma bir icat" olduğu anlaşıldı ve piyasadan çekildi.
2- Radyolu şapka: Radyonun taşınabilir boyutlara indirilmesi adına halen değerli bir icat olarak değerlendirilebilir. Ancak kesin olan şu ki, boyuna inen ağırlık ve kulaklara yüklenen aşırı ses nedeniyle kısa sürede tertkedildi. Birkaç yüzyıl içinde de kulaklıklı müzik çalarlar icat edilecekti zaten...
3- Tek tekerlekli motorsiklet: Bu icat tek tekerlek üzerine binen motor ve sürücü koltuğundan ibaretti. Avrupalı mucitlerin bu eseri de kısa sürede piyasadan çekildi. Anlaşıldığı kadarıyla hiç kimse bu dengesiz cihaza binmek istememişti.
4- Otomobilin açık ön koltuğu: Başlangıçta iyi bir aksam gibi gözükmüştü. Arabanın normal iç hacmine ek olarak bir kişinin daha taşınabilmesi mucitleri heyecanlandırdı. Ancak önde seyahat eden kişinin toz toprak içinde kalması ve kazalarda ilk ölen olması nedeniyle kısa sürede kullanımdan çekildi.
5- Bebekleri kimyasal saldırıdan koruyan bebek arabası: Soğuk savaş döneminin icatlarından biriydi. Ancak tüm ülkeleri yok eden bir yıkım aracının gücü hesap edilince tedavülden kalktı.
Kargir ne demek? Kargir ev nedir?
Kargir ev terimi tapu kaydında, imar barışı kentsel dönüşümde ve belediyelerde, çok eski binalarda kullanılan avlulu yığma yapı Kagir ev ne demek detaylarıyla bu yazıda!
Metrobüs Hatları
Metrobüs hatları İstanbul'da 2007'de Topkapı-Küçükçekmece arasında hizmete başladı, bugün ise 45 durak arasında günlük 800 bin yolcu taşıyor.
Kartal metro durakları
26,5 kilometre hat üzerinde toplam 19 istasyondan meydana gelen Kartal metro hattı günde 18 saat hizmet veriyor. Kartal metro durakları, istasyonları, kartal metro saatleri ve daha fazlası bu yazımızda!
İZBAN durakları
İZBAN durakları, sefer saatleri, İZBAN durakları haritası ve İZBAN özelliklerine haberimiz detayından ulaşabilirsiniz
4. Levent nereye bağlı
İstanbul'un yoğun ve ana noktalarından birisi olan 4. Levent nereye bağlı? işte yanıtı
Eskihisar Topçular feribot saatleri ve ücretleri
Eskihisar Topçular feribotlarında 24 saat aralıksız olarak en fazla 20 dakika aralıklarla seferler yapılıyor. İşte Eskihisar Topçular feribot saatleri ve ücretleri...
Decathlon nerelerde var?
Türkiye'de her sene yeni mağaza açmaya devam eden Decathlon, 5 bölgede toplam 29 mağazaya sahip. Peki, Decathlon nerelerde var? Tüm detaylarıyla bu yazımızda!
Bershka Türkiye Mağazaları
Bershka Türkiye Mağazaları İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Eskişehir ve Mersin'de bulunuyor. Bershka Türkiye Mağazaları adres ve telefon numaraları haberimizde
Kelebekler Vadisi Konya Nerede, Nasıl Gidilir?
Konya Selçuklu Belediyesi tarafından hayata geçirilen Kelebekler Vadisi Konya nerede, nasıl gidilir? Giriş ücreti ne kadar? detaylar bu yazımızda!
Eminevim taksit hesaplama!
Eminevim ev sahibi yapıyor. Peki Eminevim taksitleri nasıl hesaplanıyor? Eminevim taksit hesaplama haberimizde