Yüzlerce insanın bir arada çalıştığı, en büyük ve insanlık tarihinin en pahalı projeleri sizler için derledik. İşte tarihin en pahalı projeleri...
Yüzlerce insanın bir arada çalıştığı, en büyük ve insanlık tarihinin en pahalı projeleri sizler için derledik. İşte tarihin en pahalı projeleri...
Manş Tüneli / 22.4 Milyar Dolar
İngiltere'nin güney sahillerinden Fransa'nın kuzey kıyılarına uzanan su altı yolu olan ve tarihin en pahalı projelerinden Manş Tüneli'nin tamamlanması için toplam 14 bin işçi çalışmış. İşin sonunda tünelin maliyeti ise 22.4 milyar dolar olarak açıklanmış. Manş Tüneli'nde delme makineleri ile kazılma işlemi 1988 yılında başladı ve 1994 yılında faaliyete girdi. 10 çalışan inşa sırasında hayatını kaybetti. Üç parçadan oluşan Manş Tüneli'nde iki demir yolu tüneli ve 5 metre çapında hizmet tüneli bulunuyor.
Big Dig (Boston Merkez Arter / Tünel Projesi) / 23.1 Milyar Dolar
Oldukça fazla bir bütçeye mal olan Big Dig, 23.1 milyar dolara mal olmuştur. Projeden dolayı Boston bölgesinde bazı otoyollar onarılmak zorunda kaldı. Projede önemli tasarım kusurlarının giderilmesi için devlete iade edilmek üzere 400 milyon dolar ödendi. Birçok sorunla karşılaşılan Big Dig, programın 10 yıl gerisinde kalarak bitirilebildi.
Kansai Uluslararası Havalimanı / 29 Milyar Dolar
Kansai Uluslararası Havalimanı 29 milyar dolarlık bütçeye mal olduy. Havalimanı, Japonya'nın dışında, Osaka Körfezi'nin ortasında yer alıyor. Kansai Uluslararası Havalimanı insan yapımı bir adanın üzerinde yer alıyor. Kansai Havalimanı 2012 yılında hizmete açıldı.
Kaliforniya Yüksek Hızlı Tren / 33+ Milyar Dolar
Projenin genel müdürü Jeff Morales, proje başlangıç bütçesi olan 33 milyar dolardan daha pahalıya mal olmasının, yeni gelişmekte olan teknolojilerin maliyet hesabına eklenmemesinden kaynaklı olduğunu söylüyor. En pahalı projelerden olan Yüksek Hızlı Tren'in 2029 yılında tamamlanması planlanıyor.
Songdo Uluslarası İş Bölgesi (IBD) / 40 Milyar Dolar
Güney Kore'nin dışında, Seul'da doldurulmuş okyanus üzerindeki araziye yapılacak olan Songdo Uluslararası İş Bölgesi, 40 milyar doların üzerinde bir bütçeye mal olmuştur. Otomatik geri dönüşüm sitelerine ve başka teknolojik yeniliklere sahip olacak Songdo Uluslarası İş Bölgesi tamamlandığında benzersiz bir akıllı şehir olacak.
Dubailand / 76 Milyar Dolar
Dubai'deki finansal kriz nedeniyle 2008 yılında projenin yapımı durdurulmuş, daha sonra 2013 yılında inşası devam etmişti. Dubailand'ın yapımı 76 milyar doların üzerinde bir bütçeye mal olmaktadır. Tamamlandığında ise dünyanın en büyük ve en pahalı eğlence tesislerinden biri olacak Dubailand, Disney temalı bir park olacak.
Kral Abdullah Ekonomi Şehri / 86 Milyar Dolar
Kral Abdullah Ekonomi Şehri tamamlandığında 86 milyar dolara mal olacağı tahmin ediliyor. Mekke'ye 1 saat uzaklıkta yer alan şehir, Suudi Arabistan için büyük ve yeni bir turizm merkezi haline gelecek. Kral Abdullah Ekonomi Şehri bünyesinde iki adet lüks otel, villalar, prestijli üniversiteler ve devasa bir havalimanı yer alacak.
Kashagan Sahaları / 116 Milyar Dolar
Tarihin en pahalı projelerinden üçüncü sırada Kashagan Sahaları bulunuyor. Hazar Denizi üzerine yerleştirilen Kashagan Sahaları, son 40 yılda yapılan en büyük petrol keşfini temsil ediyor. Proje için harcanan bütçe 116 milyar dolardır. 2017 yılında başlanacak olan işletmenin günlük 90 bin varilin üzerinde petrol üretmesi bekleniyor.
Uluslararası Uzay İstasyonu / 150 Milyar Dolar
Uluslarası Uzak İstasyonu olarak bilinen modüler yörüngedeki araştırma istasyonunun tamamlanması 150 milyar dolara mal oldu.
ABD Eyaletler Arası Otoyol Sistemi
İşte tarihin en pahalı projesi: ABD Eyaletler arası otoyol sistemi... 2015 yılı itibariyle ABD Eyaletler Arası Otoyol Sistemi'nin 459 milyar dolara mal olacağı bekleniyordu. Bu yolun yapımını en çok ABD'nin Dwight D. Eisenhower üstlenmişti. Başkan'ın fikri olan proje, sadece ulaşım ile ilgili değil, ulusal savunma için de oldukça önemli bir projeydi. 1956 yılında yapımına başlanan proje 1992 yılında tamamlandı.
Kargir ne demek? Kargir ev nedir?
Kargir ev terimi tapu kaydında, imar barışı kentsel dönüşümde ve belediyelerde, çok eski binalarda kullanılan avlulu yığma yapı Kagir ev ne demek detaylarıyla bu yazıda!
Metrobüs Hatları
Metrobüs hatları İstanbul'da 2007'de Topkapı-Küçükçekmece arasında hizmete başladı, bugün ise 45 durak arasında günlük 800 bin yolcu taşıyor.
Kartal metro durakları
26,5 kilometre hat üzerinde toplam 19 istasyondan meydana gelen Kartal metro hattı günde 18 saat hizmet veriyor. Kartal metro durakları, istasyonları, kartal metro saatleri ve daha fazlası bu yazımızda!
İZBAN durakları
İZBAN durakları, sefer saatleri, İZBAN durakları haritası ve İZBAN özelliklerine haberimiz detayından ulaşabilirsiniz
4. Levent nereye bağlı
İstanbul'un yoğun ve ana noktalarından birisi olan 4. Levent nereye bağlı? işte yanıtı
Eskihisar Topçular feribot saatleri ve ücretleri
Eskihisar Topçular feribotlarında 24 saat aralıksız olarak en fazla 20 dakika aralıklarla seferler yapılıyor. İşte Eskihisar Topçular feribot saatleri ve ücretleri...
Decathlon nerelerde var?
Türkiye'de her sene yeni mağaza açmaya devam eden Decathlon, 5 bölgede toplam 29 mağazaya sahip. Peki, Decathlon nerelerde var? Tüm detaylarıyla bu yazımızda!
Bershka Türkiye Mağazaları
Bershka Türkiye Mağazaları İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Eskişehir ve Mersin'de bulunuyor. Bershka Türkiye Mağazaları adres ve telefon numaraları haberimizde
Kelebekler Vadisi Konya Nerede, Nasıl Gidilir?
Konya Selçuklu Belediyesi tarafından hayata geçirilen Kelebekler Vadisi Konya nerede, nasıl gidilir? Giriş ücreti ne kadar? detaylar bu yazımızda!
Eminevim taksit hesaplama!
Eminevim ev sahibi yapıyor. Peki Eminevim taksitleri nasıl hesaplanıyor? Eminevim taksit hesaplama haberimizde