Ev alım satım işlemlerinin kolay bir şekilde ilerleyebilmesi için tapuya doğru belgelerin hazırlanarak gidilmesi gerekiyor. Peki tapu işlemlerinde nelere dikkat edilmeli? İşte tapuda dikkat edilmesi gerekenler...
Ev alım satım işlemlerinin kolay bir şekilde ilerleyebilmesi için tapuya doğru belgelerin hazırlanarak gidilmesi gerekiyor. Peki tapu işlemlerinde nelere dikkat edilmeli? İşte tapuda dikkat edilmesi gerekenler...
Hayalinizdeki ev buldunuz ve artık tapu aşamasına geçeceksiniz. Sürecin doğru ilerleyebilmesi için belgelerinizi tamamlayarak tapu dairesine gitmelisiniz.
Tapuda dikkat edilmesi gerekenler
- Tapu işlemlerine başlamadan önce satın almış olduğunuz gayrimenkulün tapu örneği ile belediyeye gidin. Satın almak istediğiniz taşınmazın tapu ile aynı olup olmadığını kontrol edin. Bunların dışında tapunun üzerinde ipotek ve şerh olup olmadığını araştırın.
- Gayrimenkulün emlak beyan değerini gösteren belgeyi Tapu Müdürlüğü'ne verin. Tapu işlemleri için o gayrimenkule ait rayiç bedel belgesi gerekiyor. Bu belge de gayrimenkulün bağlı olduğu belediyeden alınabiliyor. Tapu masraflarınızın ne kadar olacağını gösteren bu belgede özellikle tapudaki satış bedelinin, belediyede kayıtlı emlak beyan değerinden düşük olmamasına dikkat edin.
- Satın alacağınız gayrimenkule zorunlu deprem sigortası yaptırmalısınız. Çünkü DASK olmadan alım satım işlemi yapılamıyor. DASK poliçesini tapu işlemleri için mutlaka yanınızda getirmelisiniz.
- Tapu işlemleri için gereken belgeleriniz eksiksiz olmalı. Tapu Müdürlüğü'nden bu belgelerin neler olduğunu öğrenebilirsiniz. Belgelerinizi eksiksiz bir şekilde hazırladıktan sonra Tapu Dairesi'ne giderek ön başvuru yapabilirsiniz.
- Tapu işlemlerinin yapılabilmesi için Tapu Müdürlüklerindeki sıramatik cihazlarında T.C. kimlik no ile sıra numarası alıyorsunuz. Aynı zamanda randevu.tkgm.gov.tr internet sitesinde de sıra alabilirsiniz. Bu uygulama ile sistem başvuru sırası için randevu veriyor. Siz de belirlenen tarihte Tapu Müdürlüğü'ne giderek işlemleri başlatabiliyorsunuz.
Kargir ne demek? Kargir ev nedir?
Kargir ev terimi tapu kaydında, imar barışı kentsel dönüşümde ve belediyelerde, çok eski binalarda kullanılan avlulu yığma yapı Kagir ev ne demek detaylarıyla bu yazıda!
Metrobüs Hatları
Metrobüs hatları İstanbul'da 2007'de Topkapı-Küçükçekmece arasında hizmete başladı, bugün ise 45 durak arasında günlük 800 bin yolcu taşıyor.
Kartal metro durakları
26,5 kilometre hat üzerinde toplam 19 istasyondan meydana gelen Kartal metro hattı günde 18 saat hizmet veriyor. Kartal metro durakları, istasyonları, kartal metro saatleri ve daha fazlası bu yazımızda!
İZBAN durakları
İZBAN durakları, sefer saatleri, İZBAN durakları haritası ve İZBAN özelliklerine haberimiz detayından ulaşabilirsiniz
4. Levent nereye bağlı
İstanbul'un yoğun ve ana noktalarından birisi olan 4. Levent nereye bağlı? işte yanıtı
Eskihisar Topçular feribot saatleri ve ücretleri
Eskihisar Topçular feribotlarında 24 saat aralıksız olarak en fazla 20 dakika aralıklarla seferler yapılıyor. İşte Eskihisar Topçular feribot saatleri ve ücretleri...
Decathlon nerelerde var?
Türkiye'de her sene yeni mağaza açmaya devam eden Decathlon, 5 bölgede toplam 29 mağazaya sahip. Peki, Decathlon nerelerde var? Tüm detaylarıyla bu yazımızda!
Bershka Türkiye Mağazaları
Bershka Türkiye Mağazaları İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Eskişehir ve Mersin'de bulunuyor. Bershka Türkiye Mağazaları adres ve telefon numaraları haberimizde
Kelebekler Vadisi Konya Nerede, Nasıl Gidilir?
Konya Selçuklu Belediyesi tarafından hayata geçirilen Kelebekler Vadisi Konya nerede, nasıl gidilir? Giriş ücreti ne kadar? detaylar bu yazımızda!
Eminevim taksit hesaplama!
Eminevim ev sahibi yapıyor. Peki Eminevim taksitleri nasıl hesaplanıyor? Eminevim taksit hesaplama haberimizde