Konut almaya karar verilen andan itibaren başlayan süreç içerisinde belli işlemlerin tamamlanması gerekiyor. Bunlardan en önemlisi ise tapu devir işlemleri. Bu süreçte karşımıza çıkan tapu masraflarını kim öder? işte yanıtı...
Konut almaya karar verilen andan itibaren başlayan süreç içerisinde belli işlemlerin tamamlanması gerekiyor. Bunlardan en önemlisi ise tapu devir işlemleri. Bu süreçte karşımıza çıkan tapu masraflarını kim öder? işte yanıtı...
Ev satın almaya karar verdikten ve evi bulduktan sonra, ev sahibi olabilmek için bazı işlemlerin tamamlanması gerekiyor. Ev sahibi olmanın en son ve en önemli aşaması olan alım satım işlemlerine girmeden önce bununla ilgili bilgi sahibi olunması gerekiyor. Tapu işlemlerinin sorunsuz bir şekilde halledilmesi için önceden hazırlıklar yapmak gerekiyor. Sonrasında ise tapu harcının ödenmesi ile ev sahibi olmuş oluyorsunuz. Peki tapu masraflarını kim ödüyor? sizler için araştırdık...
Tapu masraflarını kim öder?
Alım satım işlemlerinin gerçekleşebilmesi için tapu harcının ödenmesi gerekiyor. Tapu harcı satış bedeli üzerinden binde 20 oranında ödeniyor.
- Dairenin alım satım işlemleri o taşınmazın kayıtlı olduğu Tapu Müdürlüğü'nde gerçekleştiriliyor.
- Tapu devir işlemlerinin yapılması için tapu harcı ödenmesi gerekiyor.
- Tapu harcı, satış bedeli üzerinde binde 20 oranında ödeniyor.
- Tapu harcı tutarı, alıcı ve satıcı tarafından ayrı ayrı ödeniyor.
- Tapu harcını az ödemek için satış değeri gerçekten daha az gösterilebiliyor. Fakat bu gibi durumlarda tam ödenmeyen tapu harcı, hem satıcı hem de alıcıdan ayrı cezalar kesilerek tahsil edilebiliyor.
- Tapu harcı, gerçek satış bedeli üzerinden hesaplanıyor.
- Tapu harcı emlak vergisi değerinden az olamıyor.
Tapu masraflarını hesaplama
Dairenin satış işlemlerinin yapılabilmesi için ödenen miktara tapu harcı deniliyor. Gerçek alım satım bedeli üzerinde devir eden ve devir alan için ayrı ayrı olmak üzere binde 20 oranında hesaplanıyor.
Kargir ne demek? Kargir ev nedir?
Kargir ev terimi tapu kaydında, imar barışı kentsel dönüşümde ve belediyelerde, çok eski binalarda kullanılan avlulu yığma yapı Kagir ev ne demek detaylarıyla bu yazıda!
Metrobüs Hatları
Metrobüs hatları İstanbul'da 2007'de Topkapı-Küçükçekmece arasında hizmete başladı, bugün ise 45 durak arasında günlük 800 bin yolcu taşıyor.
Kartal metro durakları
26,5 kilometre hat üzerinde toplam 19 istasyondan meydana gelen Kartal metro hattı günde 18 saat hizmet veriyor. Kartal metro durakları, istasyonları, kartal metro saatleri ve daha fazlası bu yazımızda!
İZBAN durakları
İZBAN durakları, sefer saatleri, İZBAN durakları haritası ve İZBAN özelliklerine haberimiz detayından ulaşabilirsiniz
4. Levent nereye bağlı
İstanbul'un yoğun ve ana noktalarından birisi olan 4. Levent nereye bağlı? işte yanıtı
Eskihisar Topçular feribot saatleri ve ücretleri
Eskihisar Topçular feribotlarında 24 saat aralıksız olarak en fazla 20 dakika aralıklarla seferler yapılıyor. İşte Eskihisar Topçular feribot saatleri ve ücretleri...
Decathlon nerelerde var?
Türkiye'de her sene yeni mağaza açmaya devam eden Decathlon, 5 bölgede toplam 29 mağazaya sahip. Peki, Decathlon nerelerde var? Tüm detaylarıyla bu yazımızda!
Bershka Türkiye Mağazaları
Bershka Türkiye Mağazaları İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Eskişehir ve Mersin'de bulunuyor. Bershka Türkiye Mağazaları adres ve telefon numaraları haberimizde
Kelebekler Vadisi Konya Nerede, Nasıl Gidilir?
Konya Selçuklu Belediyesi tarafından hayata geçirilen Kelebekler Vadisi Konya nerede, nasıl gidilir? Giriş ücreti ne kadar? detaylar bu yazımızda!
Eminevim taksit hesaplama!
Eminevim ev sahibi yapıyor. Peki Eminevim taksitleri nasıl hesaplanıyor? Eminevim taksit hesaplama haberimizde