Tapu işlemleri kolaylaşacak

Tapu işlemlerini kolaylaştırmak için yürürlüğe sokulan Tapu ve Kadastro Bilgi Sistemi Projesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın çalışmaları ile Türkiye geneline yayıldı

8 Şubat 2013 / emlakwebtv
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı modern bir ortamda daha hızlı hizmet vermek için tapu müdürlüklerinin hizmet binalarını yenilemeye devam ediyor. Daha önce İstanbul’da gerçekleştirilen yenileme çalışmalarından sonra Gebze Tapu Müdürlüğü binasının yenileme işlemleri de tamamlandı.

Gebze Tapu Müdürlüğü’nün açılışında konuşan Erdoğan Bayraktar “Vatandaşlarımızın iş ve işlemlerini modern hizmet binaları ile kolaylaştırmak ve herhangi bir ihmal ve suistimale yol açabilecek uygulamalardan uzak durmak için tapu müdürlüklerini de yenilemeye başladık” dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Gebze Tapu Müdürlüğü binasının açılışı sonrasında, Türkiye’de bir ilk olan Atıksu Scada Sistemi açılışını gerçekleştirmek için Kocaeli’ye geçti. Gelişmiş ülkelerde yaygın olarak kullanılan Atıksu Scada tesisi açılışının ardından ise Bakan Bayraktar Kocaeli kentsel dönüşüm alanlarında saha incelemesinde bulundu.

2012 yılında Türkiye’de toplam 6 milyon 190 bin 454 adet tapu işlemi gerçekleştirilerek hazineye 4 milyar 637 milyon 488 bin 907 TL para aktarımı yapıldı. Böylece bütçeden ayrılan paranın 7 katı harç geliri elde edildiğini kaydeden Erdoğan Bayraktar, Tapu ve Kadastro Bilgi Sistemi projesinin yanında hizmet binalarının da belli bir standarda kavuşturularak vatandaşlara daha iyi hizmet vermeyi amaçladıklarını söyledi.

Yaşlı ve engelli vatandaşlarımız için yeni binada müdürlük zemin katta
Gebze Tapu Müdürlüğü binasında yaşlı ve engelli vatandaşlarımızın daha kolay ve daha iyi hizmet alabilmeleri için müdürlüğü zemin kata aldıklarını belirten Erdoğan Bayraktar; “Tapu Kadastro Genel Müdürlüğümüze ait yeni binamızda; 800 m2 alanda hizmet vereceğiz. Çalışma ortamımız çok iyi, geniş ve rahat. Otopark sorunumuz yok. Binanın geniş ve ferah olması nedeniyle Önbaşvuru, Numaratör ve Halkla İlişkiler bölümleri oluşturuldu” dedi.

Atıksu Scada Sistemi Türkiye’de ilk kez Kocaeli’nde  
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı işbirliği ile kurulan Atıksu Scada Sistemi tesisinin açılışına da katılan Bakan Bayraktar; “İçme suyu ile ilgili Scada Sistemi ilimizde zaten vardı. Fakat bugün hizmete açacağımız atıksu sistemi bir ilk olma özelliği taşıyor. Kocaeli ilindeki atıksu, yağmur suyu terfi merkezleri, arıtma tesisi ve sanayi tesislerinin ana kolektörlere bağlantı noktalarının izlenmesi ve Scada merkezinden kontrol edilmesi gayesiyle, Türkiye’de ilk defa Atıksu Scada Sistemi geliştirildi” dedi.

Erdoğan Bayraktar, proje kapsamında kurulan 42 terfi merkezi, 16 atıksu arıtma tesisi, 25 sanayi ana kollektör bağlantı noktası ve 33 ana kollektör hatlarının, Scada merkezinden izlenerek, kumanda edilebileceğini de sözlerine ekledi.

Üretimin her aşamasını anında takip ve müdahalenin merkezi bir noktadan yapılması ihtiyacının doğurduğu Scada sisteminin otomotivden kimya endüstrisine, iletim ve dağıtım sistemlerinden su toplama, arıtma ve dağıtım tesislerine kadar pek çok alanda kullanıldığından da bahseden Bakan Bayraktar; “Gelişmiş ülkelerde oldukça yaygın olan bu sistemleri ülkemizde de kullanmak, daha yaşanabilir bir çevre oluşturmaya çalışan Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın hedeflerindendir” dedi.

Ülke ekonomisine yıllık 1 milyar lira katkı
Atıksu Scada Sistemi tesisinin açılışında Çevre ve Şehircilik bakanlığı olarak bugüne kadar gerçekleştirdikleri faaliyetlerden söz eden Bakan Erdoğan Bayraktar, 956’ya ulaşan geri kazanım tesisleriyle ülke ekonomisine yıllık 1 milyar lira katma değer sağlandığını dile getirdi.

Yerel yönetimlere ait Atıksu arıtma tesislerinin enerji giderlerinin yüzde 50’sinin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın karşıladığını ve 2012 yılı için yaklaşık 27 milyon lira ödediklerinin altını çizen Erdoğan Bayraktar, 2002 yılında 145 atıksu arıtma tesisi ile 3 bin 227 belediyeden 248'ine hizmet verilmekte iken, 2012 yılında 428 atıksu arıtma tesisi ile 2 bin 950 belediyeden 550'sine hizmet verdiklerini belirtti.
 
Kentsel dönüşüm artık bir zorunluluk
Kocaeli gezisi sırasında yerel yönetimleri de ziyaret ederek temaslarda bulunan Erdoğan Bayraktar, Kocaeli’ndeki dönüşüm alanlarında saha incelemesinde bulundu. 1999’da yaşanan depremde Kocaeli’nin büyük yara aldığını ve on binlerce kişinin hayatını kaybettiğini hatırlatan Erdoğan Bayraktar, Türkiye’de deprem doğuran, toplam 24 bin 500 kilometre uzunluğunda canlı fay hattının olduğunu söyledi. Dayanıksız ve sağlam olmayan yapı stoğunun olası bir depremde yine çok ağır yaralar alacağını kaydeden Erdoğan Bayraktar, kentsel dönüşümün artık bir zorunluluk haline geldiğini yineledi.




Yazar: emlakwebtv
Yorum

Benzer Haberler

Konutder 10 yıllık strateji planını Ekim’de açıklayacak

GYODER 2023 Vizyonu: 4T - Teknoloji, Tasarım, Tabiat ve Toplum

İNDER Başkanı Nazmi Durbakayım: “Yeni Evim kampanyası konut edinmeyi ve üretmeyi teşvik edecek”

KONUTDER Başkanı Altan Elmas: Yeni Evim Finansman Modeli ile her yıl 500 bin insamız ev sahibi olacak

Tahincioğlu’ndan Yeni Yüzyıla 5 yeni Yıldız

Yeni Levent, yeni dünyanın örnek yaşam alanı oluyor!

Maslak Dream by NEW INN ile gayrimenkulde yeni nesi yatırım modeli

Türkiye’nin ilk bungalov Mahallesi: Yeşil Mahalle

Polat Gayrimenkul’den Akatlar’a yeni proje: Polat Akatlar

Kızılbük GYO’dan otel konforunda, lüks tatil evleri: Marmaris Reserve By Kızılbük

Akyapı’dan 21 bin kişiyi istihdam edecek 25 milyarlık 4 Ticarethane projesi

Sektörün iki büyük şirketi İş GYO ve Artaş’tan işbirliği: Mecidiyeköy’deki Profilo AVM konut projesine dönüşecek

GYODER Başkanı Mehmet Kalyoncu: Yeni Evim Kampanyası tüketiciyi de üreticiyi de rahatlattı

Bakan Murat Kurum cevapladı: 15 Soru ve Cevapla Yeni Evim Kampanyası

Bakan Kurum ve Nebati Orta Gelirliye Konut Kampanyası’nın detaylarını açıkladı

Psikoteknik Belgesi Nedir, Neden İhtiyaç Duyulur?

EN ÇOK OKUNANLAR