Tapu harcı, taşınmaz alım satımlarında verilen tapu hizmetinin karşılığıdır. Tapu harcı nasıl hesaplanır? İşte tapu harcı hesaplama 2016...
Tapu harcı, taşınmaz alım satımlarında verilen tapu hizmetinin karşılığıdır. Tapu harcı nasıl hesaplanır? İşte tapu harcı hesaplama 2016...
Tapu İl Müdürlükleri tarafından verilen tapu hizmetleri için ödenen bedele tapu harcı denir. Konut alım satımlarından ödenmesi zorunlu olan tapu harcının belirlenebilmesi için önce taşınmazın tapuda satış bedeli belirleniyor. Bu bedel kredili alımlarda kredi üzerinde, nakit alımlarda ise emlak vergisinde beyan edilen devir ve istisap bedeli üzerinden hesaplanır.
Tapu harcı nasıl hesaplanır?
Tapu harcı hesaplama işleminde 2016 yılı oranı binde 20 olarak belirlendi. Taşınmazın tapu dairesindeki tapu dairesindeki tapu devir işlemleri için taşınmazın satış bedeli üzerinden binde 20 oranında tapu harcı ödenmesi gerekiyor. Tapu harcı ödemesi, satıcı ve alıcı tarafından ayrı ayrı yapılıyor. Bazı durumlarda ise mal sahibi ile alıcı anlaşma yaparsa tapu harcı alıcı tarafından binde 40 oranında tahsil edilebiliyor.
Örneğin; Değeri 200 bin TL olan bir konut için alıcının ödeyeceği tapu harcı 4 bin TL, satıcının ödeyeceği tapu harcı 4 bin TL olmak üzere toplam 8 bin TL tapu harcı ödemesi yapılacaktır. Değeri 100 bin TL olan bir konut için ise alıcı ve satıcı ayrı ayrı 2 bin TL tapu harcı ödemesi yapacaktır.
Örneklerle tapu harcı hesaplama tablosu 2016
Değeri 100 bin TL olan bir konut için 2 bin TL satıcı, 2 bin TL alıcı olmak üzere toplam 4 bin TL,
Değeri 150 bin TL olan bir konut için 3 bin TL satıcı, 3 bin TL alıcı olmak üzere toplam 6 bin TL,
Değeri 200 bin TL olan bir konut için 4 bin TL satıcı, 4 bin TL alıcı olmak üzere toplam 8 bin TL,
Değeri 250 bin TL olan bir konut için 5 bin TL satıcı, 5 bin TL alıcı olmak üzere toplam 10 bin TL,
Değeri 300 bin TL olan bir konut için 6 bin TL satıcı, 6 bin TL alıcı olmak üzere toplam 12 bin TL,
Değeri 350 bin TL olan bir konut için 7 bin TL satıcı, 7 bin TL alıcı olmak üzere toplam 14 bin TL tapu harcı ödemesi yapılacaktır.
Kargir ne demek? Kargir ev nedir?
Kargir ev terimi tapu kaydında, imar barışı kentsel dönüşümde ve belediyelerde, çok eski binalarda kullanılan avlulu yığma yapı Kagir ev ne demek detaylarıyla bu yazıda!
Metrobüs Hatları
Metrobüs hatları İstanbul'da 2007'de Topkapı-Küçükçekmece arasında hizmete başladı, bugün ise 45 durak arasında günlük 800 bin yolcu taşıyor.
Kartal metro durakları
26,5 kilometre hat üzerinde toplam 19 istasyondan meydana gelen Kartal metro hattı günde 18 saat hizmet veriyor. Kartal metro durakları, istasyonları, kartal metro saatleri ve daha fazlası bu yazımızda!
İZBAN durakları
İZBAN durakları, sefer saatleri, İZBAN durakları haritası ve İZBAN özelliklerine haberimiz detayından ulaşabilirsiniz
4. Levent nereye bağlı
İstanbul'un yoğun ve ana noktalarından birisi olan 4. Levent nereye bağlı? işte yanıtı
Eskihisar Topçular feribot saatleri ve ücretleri
Eskihisar Topçular feribotlarında 24 saat aralıksız olarak en fazla 20 dakika aralıklarla seferler yapılıyor. İşte Eskihisar Topçular feribot saatleri ve ücretleri...
Decathlon nerelerde var?
Türkiye'de her sene yeni mağaza açmaya devam eden Decathlon, 5 bölgede toplam 29 mağazaya sahip. Peki, Decathlon nerelerde var? Tüm detaylarıyla bu yazımızda!
Bershka Türkiye Mağazaları
Bershka Türkiye Mağazaları İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Eskişehir ve Mersin'de bulunuyor. Bershka Türkiye Mağazaları adres ve telefon numaraları haberimizde
Kelebekler Vadisi Konya Nerede, Nasıl Gidilir?
Konya Selçuklu Belediyesi tarafından hayata geçirilen Kelebekler Vadisi Konya nerede, nasıl gidilir? Giriş ücreti ne kadar? detaylar bu yazımızda!
Eminevim taksit hesaplama!
Eminevim ev sahibi yapıyor. Peki Eminevim taksitleri nasıl hesaplanıyor? Eminevim taksit hesaplama haberimizde