Sürdürülebilir bir gelecek tasarlandı

Rönesans Holding tarafından düzenlenen “Sürdürülebilir Geleceği Tasarla” yarışmasına bu yıl 125 üniversiteden 1930 kişi başvurdu.

Sürdürülebilirlik kültürünün kazandırılması amacıyla geleneksel bir hale gelen, Rönesans Holding Sürdürülebilir Geleceği Tasarla yarışmasında ödül alan öğrenciler Rönesans Holding bünyesine staj yapma imkanına sahip olacaklar. Düzenlenen yarışmaya bu yıl 125 üniversiteden, 954 grup ve 1390 kişi başvurdu. Rönesans Holding Başkanı Dr. Erman Ilıcak ve Yönetim Kurulu Başkanı İpek Ilıcak Kayaalp’in de katıldığı ödül töreninden önce düzenlenen workshopta, Türkiye ve dünyada mimarlık ve taraşım alanına yön veren kişiler sahnedeydi. Dünyaca ünlü Fransız Mimar Christope Pillet’in yanı sıra Türkiye’nin en iyi mimarları Murat Kader, Murat Tabanlıoğlu ve Sefer Çağlar da öğrencilere ‘kendi vizyonunuza inanın’ mesajı verdi.
Ödül töreninde konuşma yapan Rönesans Holding Başkanı Dr. Erman Ilıcak, “Anadolu’nun değişik yerlerinden gelen pırıl pırıl genç mimar ve mühendis adaylarının algılarını daha da açmak, onlara yeni vizyonlar ve görüşler kazandırmak ve sektörümüzün başarılı bireyleri olarak ülkemize kazandırmak bizim için çok önemli” diyerek,  Rönesans Holding’in geleceğin mimar ve mühendislerine ihtiyacı olduğunu hatırlatan Ilıcak, “Biz onları yüreklendirmeye devam edeceğiz ki, onlar da bize daha iyi bir yaşam ve sürdürülebilir bir gelecek versin” sözlerine devam etti.

Çevreci ve yenilikçi projeler öne çıktı
Sürdürülebilir geleceği tasarla yarışması bu yıl iki farklı kategoride düzenlendi. Yeşil Bina ve Çevre Dostu Sistemler temalı yarışmanın amacı sürdürülebilirlik kriterlerine uygun çevre dostu sistemlerin kullanıldığı tasarım ve projelerin oluşturulması olarak belirlendi. Ödül alan projelerin yenilikçi, mühendislik ve mimarlık alanında anlayışı değiştirip, yeşili ve doğayı ön plana koyan projeler olması dikkat çekti. Projelerin sürdürülebilir, çevre dostu ve ekonomik olmasına önem verildi. Mimarlık dalında birincilik ödülü Gazi Üniversitesi’nden Gökhan Hezer’e, ikincilik ödülü TOBB Ekonomi ve Teknik Üniversitesi’nden Özge Ceylin Yıldırım’a ve üçüncülük ödülü ise Anadolu Üniversitesi’nden Yakup Akgöçmen, Tauhid Hasan ve Ali Tuğay’a verildi.
Mimarlık dalında birincilik ödülü Uluslararası Antalya Üniversitesi’nden Müge Develier, Mustafa Ekicim, Farzona Abidova, Mehmet Safa Karahan ve Hüseyin Özer’den oluşan takım,  ikincilik ödülünü, ODTÜ’den Cevat Efe Şahin, Cem Dağdeviren, Duygu Arslan ve Furkan Sivri’den oluşan takım ve üçüncülük ödülünü ise Uludağ Üniversitesi’nden Orhan Melih Rızvanoğlu kazandı.  Ödül alan öğrenciler aynı zamanda Rönesans Holding’de staj yapma imkanı da elde edecekler. 

Firma Bilgisi: Rönesans Holding

Yazar: emlakwebtv
Yorum

Benzer Haberler

DAP Yapı’dan ‘Hababam’ sıcaklığı’nda Validebağ Konakları

Bağımsız Bölüm Nedir? İmar Barışı Bağımsız Bölüm Sayısı

Haciz Nedir?

İzale-i Şuyu Nedir? İzale-i Şuyu Davası Nasıl Açılır?

Tahincioğlu’ndan Yeni Yüzyıla 5 yeni Yıldız

Yeni Levent, yeni dünyanın örnek yaşam alanı oluyor!

Maslak Dream by NEW INN ile gayrimenkulde yeni nesi yatırım modeli

Türkiye’nin ilk bungalov Mahallesi: Yeşil Mahalle

Konutder 10 yıllık strateji planını Ekim’de açıklayacak

Polat Gayrimenkul’den Akatlar’a yeni proje: Polat Akatlar

Kızılbük GYO’dan otel konforunda, lüks tatil evleri: Marmaris Reserve By Kızılbük

Akyapı’dan 21 bin kişiyi istihdam edecek 25 milyarlık 4 Ticarethane projesi

GYODER 2023 Vizyonu: 4T - Teknoloji, Tasarım, Tabiat ve Toplum

Sektörün iki büyük şirketi İş GYO ve Artaş’tan işbirliği: Mecidiyeköy’deki Profilo AVM konut projesine dönüşecek

İNDER Başkanı Nazmi Durbakayım: “Yeni Evim kampanyası konut edinmeyi ve üretmeyi teşvik edecek”

GYODER Başkanı Mehmet Kalyoncu: Yeni Evim Kampanyası tüketiciyi de üreticiyi de rahatlattı

KONUTDER Başkanı Altan Elmas: Yeni Evim Finansman Modeli ile her yıl 500 bin insamız ev sahibi olacak

Bakan Murat Kurum cevapladı: 15 Soru ve Cevapla Yeni Evim Kampanyası

Bakan Kurum ve Nebati Orta Gelirliye Konut Kampanyası’nın detaylarını açıkladı

Psikoteknik Belgesi Nedir, Neden İhtiyaç Duyulur?

EN ÇOK OKUNANLAR