Soyak’ın inşaatı devam eden Soyak Mavişehir Optimus ve Soyak Soho projeleri LEED sertifikalı olacak
17 Eylül 2012 / emlakwebtv
Amerikan Yeşil Binalar Konseyi (USGBC) tarafından geliştirilen ve gönüllü başvuru yapılarak sahip olunan LEED sertifikası, tasarım sürecinden başlayarak binanın tamamlanmasına kadar devam eden uzun bir süreci kapsıyor. Var olan binalar kategorisinde LEED (Leadership in Energy and Environmental Design-Enerji ve Çevre Dostu Tasarımda Liderlik) EBOM sertifikasını Soyak Merkez Binası’na alarak Türkiye’de var olan binalara yeşil bina sertifikasını ilk alan kurum olan Soyak, şimdi de Soyak Mavişehir Optimus ve Soyak Soho projelerinde yeni binalar kategorisinde LEED (NC) sertifikası almaya aday. Mevcut ya da yeni yapılacak yapılarda, yeşil bina olmak için belli kriterlerin sağlanmasına yönelik en önemli sertifikasyon sistemlerinden biri olan LEED, yeşil dönüşüm için global ölçekte önemli bir araç görevi görüyor.
Bu bağlamda, Soyak Mavişehir Optimus ve Soyak Soho projelerinde inşaat esnasında ve sonrasında kaynakların sürdürülebilirliğine azami ölçüde dikkat ediliyor. Bitkilendirme çalışmaları esnasında, yerel ve adapte olmuş bitkiler seçilerek, su tüketiminin ve kimyasal gübre kullanımının en aza indirgenmesi hedefleniyor. Tasarruflu su armatürleri ve yağmur ve yoğuşma suyunun toplanarak sulamada kullanılması gibi geri kazanım sistemleri ile de su kaynaklarının verimli kullanılması sağlanıyor.
Dış armatürler gökyüzünü aydınlatmayacak dolayısıyla ışık kirliliği yaratmayacak modellerden seçiliyor. İnşaat esnasında şantiye kirliliğinin çevreye yayılmamasına (su, hava vb. yollarla) yönelik önlemler alınıyor. Üretimi biten kısımların ve havalandırma sistemlerinin izole edilerek kirlenmesi engelleniyor. Şantiyelerdeki tüm atıklarsa, türlerine göre ayrıştırılarak konteynırlarla anlaşmalı kuruluşlara geri dönüşüm ve tekrar kullanım için gönderiliyor.
Bu projeler; yüksek verimliliğe sahip ısıtma-soğutma ekipmanları ve gün ışığından ve manzaradan azami seviyede faydalanmayı mümkün kılan mimari tasarımları sayesinde hem enerji verimli, hem de düşük karbon ayak izine sahip olacaklar. Bu verimliliğin ölçülebilir ve sürdürülebilir kılınması için de, her türlü sistemin enerji sarfiyatları gözlemlenecek ve bu sayede enerji verimliliği analizleri sürekli yapılabilecek. Dolayısıyla, inşaat sırasında kullanılan kaynakların sürdürülebilir şekilde tüketilmesi için yüksek oranda geri dönüştürülmüş içeriğe sahip malzemeler tercih ediliyor.
Bu ve benzeri pek çok kriterin uygulamaya alındığı Soyak Mavişehir Optimus ve Soyak Soho projeleri; daha az kaynak tüketerek daha verimli ve daha yaşanabilir çevre dostu projeler olacaklar. Üstelik sadece su ve enerji tasarrufu değil, aynı zamanda bina sakinlerinin sağlığına ve konforuna da önem veren projeler olarak alıcılarla buluşuyorlar. Projelerde, uçucu organik içerik ve solvent içeriği olmayan boya, yapıştırıcı, astarlar kullanılıyor böylece insan sağlığına zararı da azaltılıyor. Bisiklet park alanları, düşük emisyonlu araçlar için özel park yerleri, elektrikli araç şarj üniteleri de, sağlıklı ve temiz bir yaşam için detaylıca düşünülen diğer fonksiyonlar. Üstelik Soyak Mavişehir Optimus ve Soyak Soho’dan ev sahibi olanlar bir taraftan yüksek yaşam kalitesine sahip olurken, diğer taraftan da ısıtma, elektrik ve su giderlerinde, benzer projelere oranla çok daha az harcama yapıyor olacaklar.
Soyak Holding CEO’su Dr. M. Emre Çamlıbel gönüllü başvuru yapılarak alınan LEED sertifikasının çevreye duyarlılık, enerji, su ve kaynak verimliliği açısından mevcut ve proje aşamasındaki binalara bütüncül bir yaklaşım sunduğunu belirterek “LEED sertifikasıyla, tüm proje kapsamında su tüketiminde yüzde 30’a ve enerji tüketiminde yüzde 20’ye varan tasarruflar hedeflenmektedir. Yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımı da dahil olmak üzere ciddi anlamda işletmesel tasarruflar elde edilmesi hedeflenmektedir. Bu da aynı zamanda gayrimenkullerin değerine katkı sağlamaktadır” dedi.
Firma Bilgisi: Soyak
Kargir ne demek? Kargir ev nedir?
Kargir ev terimi tapu kaydında, imar barışı kentsel dönüşümde ve belediyelerde, çok eski binalarda kullanılan avlulu yığma yapı Kagir ev ne demek detaylarıyla bu yazıda!
Metrobüs Hatları
Metrobüs hatları İstanbul'da 2007'de Topkapı-Küçükçekmece arasında hizmete başladı, bugün ise 45 durak arasında günlük 800 bin yolcu taşıyor.
Kartal metro durakları
26,5 kilometre hat üzerinde toplam 19 istasyondan meydana gelen Kartal metro hattı günde 18 saat hizmet veriyor. Kartal metro durakları, istasyonları, kartal metro saatleri ve daha fazlası bu yazımızda!
İZBAN durakları
İZBAN durakları, sefer saatleri, İZBAN durakları haritası ve İZBAN özelliklerine haberimiz detayından ulaşabilirsiniz
4. Levent nereye bağlı
İstanbul'un yoğun ve ana noktalarından birisi olan 4. Levent nereye bağlı? işte yanıtı
Eskihisar Topçular feribot saatleri ve ücretleri
Eskihisar Topçular feribotlarında 24 saat aralıksız olarak en fazla 20 dakika aralıklarla seferler yapılıyor. İşte Eskihisar Topçular feribot saatleri ve ücretleri...
Decathlon nerelerde var?
Türkiye'de her sene yeni mağaza açmaya devam eden Decathlon, 5 bölgede toplam 29 mağazaya sahip. Peki, Decathlon nerelerde var? Tüm detaylarıyla bu yazımızda!
Kelebekler Vadisi Konya Nerede, Nasıl Gidilir?
Konya Selçuklu Belediyesi tarafından hayata geçirilen Kelebekler Vadisi Konya nerede, nasıl gidilir? Giriş ücreti ne kadar? detaylar bu yazımızda!
Bershka Türkiye Mağazaları
Bershka Türkiye Mağazaları İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Eskişehir ve Mersin'de bulunuyor. Bershka Türkiye Mağazaları adres ve telefon numaraları haberimizde
Eminevim taksit hesaplama!
Eminevim ev sahibi yapıyor. Peki Eminevim taksitleri nasıl hesaplanıyor? Eminevim taksit hesaplama haberimizde