İzmir denilince ilk akla gelen yerlerden biri olan Şirince Köyü, İzmir'in Selçk ilçesine bağlı. Peki, Şirince'ye nasıl gidilir? İşte yanıtı...
İzmir denilince ilk akla gelen yerlerden biri olan Şirince Köyü, İzmir'in Selçk ilçesine bağlı. Peki, Şirince'ye nasıl gidilir? İşte yanıtı...Küçük bir Rum köyü olan Şirince'de, Rumeli'den gelen Türkler yaşıyor. Zeytinyağı ve şarabı ile ünlenen Şirince'nin tanılırlığının artması ile son yıllarda çok sayıda yerli ve yabancı ziyaretçiyi ağırlamaya başladı.
İzmir'de Şirince'ye gitmek için 3 alternatif bulunuyor. Şirince, İzmir'de 85 kilometre, Selçuk'tan ise 8 kilometre uzaklıkta. Köye ulaşmak için öncelikle Selçuk'a gitmek gerekiyor. İlçeye, İzmir Şehirlerarası Otobüs Terminali'nden 40 dakikada bir dolmuş kalıyor. Basmane Tren Garı'ndan kalkan Denizli treni, Selçuk İstasyonu'ndan da geçiyor. Özel araçla ise İzmir-Aydın Otoyolu'ndan giderek, Selçuk - Efes kavşağından Selçuk'a ulaşıp, daha sonra Şirince tabelasını takip ederek kısa sürede Şirince'ye ulaşabilirsiniz.
Şirince Selçuk'ta 8 kilometre uzaklıkta bulunuyor. Selçuk'tan Şirince'YE giden yol, dik, virajlı ve asfalt bir yola sahip. Selçuk Terminali'nden 20 dakikada bir sefer yapan dolmuşlarla Şirince'ye ulaşabilirsiniz. Taksi ile yapacağınız pazarlığa ve zaman dilimine göre taksiye 40-50 TL arası bir ücret ödeyerek gidebilirsiniz.
Havaalanından Şirince'ye gelmek için havalimanı tren istasyonundan Denizli trenine binerek, Selçuk İstasyonu'nda inmek ya da İzmir Banliyo Sistemi'ne binerek Gaziemir Semt Garajı'na ulaşmak gerekiyor.
Efes Antik Kenti Nerede? merak ediyorsanız 'Efes Antik Kent Nerede, giriş ücretleri ne kadardır?' konulu yazımızı inceleyebilirsiniz.
Yaz döneminde ziyaretçi akınına uğrayan Şirince'ye Kuşadası'ndan gitmek için, Kuşadası Selçuk arası 30 dakikada bir sefer yapan dolmuşlar ile Selçuk'a gelip sonrasında köye giden dolmuşları kullanabilirsiniz.
Şirince ziyaretinizde göreceksiniz ki baştan sona şarap evleri dolu. Şirince'ye gidiyorsanız mutlaka meyve şarabı, özellikle de karadut şarabının tadına bakmalısınız. Yemek için ise kabak çiçeği dolmasını denemeli, karadut suyu şurubundan tatmalısınız. Köylülerin sattığı baharat çeşitlerinden almalı, kiliseye kadar çıkıp Şirince'nin o unutulmaz havasını içinize çekmelisiniz.
Kargir ne demek? Kargir ev nedir?
Kargir ev terimi tapu kaydında, imar barışı kentsel dönüşümde ve belediyelerde, çok eski binalarda kullanılan avlulu yığma yapı Kagir ev ne demek detaylarıyla bu yazıda!
Metrobüs Hatları
Metrobüs hatları İstanbul'da 2007'de Topkapı-Küçükçekmece arasında hizmete başladı, bugün ise 45 durak arasında günlük 800 bin yolcu taşıyor.
Kartal metro durakları
26,5 kilometre hat üzerinde toplam 19 istasyondan meydana gelen Kartal metro hattı günde 18 saat hizmet veriyor. Kartal metro durakları, istasyonları, kartal metro saatleri ve daha fazlası bu yazımızda!
İZBAN durakları
İZBAN durakları, sefer saatleri, İZBAN durakları haritası ve İZBAN özelliklerine haberimiz detayından ulaşabilirsiniz
4. Levent nereye bağlı
İstanbul'un yoğun ve ana noktalarından birisi olan 4. Levent nereye bağlı? işte yanıtı
Eskihisar Topçular feribot saatleri ve ücretleri
Eskihisar Topçular feribotlarında 24 saat aralıksız olarak en fazla 20 dakika aralıklarla seferler yapılıyor. İşte Eskihisar Topçular feribot saatleri ve ücretleri...
Decathlon nerelerde var?
Türkiye'de her sene yeni mağaza açmaya devam eden Decathlon, 5 bölgede toplam 29 mağazaya sahip. Peki, Decathlon nerelerde var? Tüm detaylarıyla bu yazımızda!
Bershka Türkiye Mağazaları
Bershka Türkiye Mağazaları İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Eskişehir ve Mersin'de bulunuyor. Bershka Türkiye Mağazaları adres ve telefon numaraları haberimizde
Kelebekler Vadisi Konya Nerede, Nasıl Gidilir?
Konya Selçuklu Belediyesi tarafından hayata geçirilen Kelebekler Vadisi Konya nerede, nasıl gidilir? Giriş ücreti ne kadar? detaylar bu yazımızda!
Eminevim taksit hesaplama!
Eminevim ev sahibi yapıyor. Peki Eminevim taksitleri nasıl hesaplanıyor? Eminevim taksit hesaplama haberimizde