Emlakwebtv.com - Emlak Sektörünü izleyin!

Seramik sektörünün yol haritası açıklandı

Seramik sektörüne önemli fırsatlar yaratan ve rotasını çizen “Seramik Sektörü Strateji Belgesi ve Eylem Planı” yürürlüğe girdi

Seramik sektörünün yol haritası açıklandı

22 Ocak 2013 / emlakwebtv
Devlet ve özel sektör işbirliğiyle hazırlanan “Seramik Sektörü Strateji Belgesi ve Eylem Planı”,  Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün’ün açıklamasıyla uygulamaya geçti. Seramik sektörünün imajını yükseltmek ve küresel pazar payını artırmak vizyonuyla, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün’ün öncülüğünde hazırlanan eylem planı, sektörün yol haritasını ortaya koyuyor.

Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Mehmet Büyükekşi, Türkiye Seramik Federasyonu Başkanı Zeynep Bodur Okyay ve iş dünyasının önde gelen isimlerinin katıldığı tanıtım toplantısında, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün tarafından kamuoyuna duyurulan eylem planıyla, ulusal ve uluslararası pazarda etkili olmak isteyen sektörün önündeki engellerin kaldırılması hedefleniyor.

İki farklı hedef için 27 eylem planı
Türkiye’nin çok daha büyük bir potansiyel taşıdığını vurgulayan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, sektörün önündeki süreci doğru yönetebilmek için bir yol haritası hazırladıklarını söyledi. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, sektörünün imajını yükseltmek ve küresel pazar payını artırmak vizyonuyla, “Kalite ve Verimliliği Artırmak” ve “İç ve Dış Pazarda Ticaret ve Rekabet Şartlarının Korunması ve İyileştirilmesi” başlıklarıyla iki farklı hedef için 27 eylem belirlediklerini açıkladı.

Kalebodur uzun bir dönem sektörün ismi oldu
Konuşmasında, Kalebodur’un uzun bir dönem seramik sektörünün ismi olarak kullanıldığını ifade eden Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, “Türkiye’de bazı ürünlerin yakın geçmişine baktığımızda şunu görüyoruz; bir dönem insanlar evlerine mozaik yaptırıyorlardı, sonra çini karo yaptırmaya başladılar. Sonra da dediler ki ‘Kalebodur yaptıralım.’ Kalebodur, bütün bu sektörün adeta ismi olmaya başladı uzunca bir dönem. Halen bu devam ediyor. İşte bunda İbrahim Ağabey’in (Kale Grubu’nun kurucusu İbrahim Bodur) çok büyük rolü, katkısı var. Seramik sektörünün gerçekten duayeni sayılan bir büyüğümüzle bugün birlikte olmaktan mutluluk duyuyoruz” dedi.  

Strateji belgesi sektöre ışık tutuyor
“Seramik Sektörü Strateji Belgesi ve Eylem Planı”nın özel sektöre ışık tuttuğunu belirten Türkiye Seramik Federasyonu Başkanı Zeynep Bodur Okyay, “Sektörümüz adına son yıllarda atılan en mühim adımlardan biri olarak gördüğüm bu çalışma, ülkemiz için önemli bir sürdürülebilirlik unsuru olarak gördüğümüz ‘devlet ve özel sektör işbirliği’ ilkesine en kayda değer örneklerden birisi oldu” dedi.

Şirketlerimiz artık ulusal planlardan yararlanıyor
Seramik sektörünün ilk ulusal strateji planına kavuştuğunu ifade eden Zeynep Bodur Okyay, “Yıllar boyu çoğu zaman el yordamıyla yürüdüğümüz yollarda şimdi bu planlar bizlere ışık tutuyor. Şirketlerimiz kendi stratejik planlarını yaparken, yatırımlarını tasarlayıp ürünlerini geliştirirken, AR-GE adımlarını atarken artık bu ulusal ve sektörel makro planların alfabesinden yararlanıyor” diye konuştu.

40 milyar dolarlık ileri seramik pazarından neden pay almayalım
“Seramik artık sadece seramik olmaktan çıkmıştır” diyen Zeynep Bodur Okyay, uzay, savunma ve havacılık sanayii, enerji üretim ve iletimi, ısıtma ve soğutma, otomotiv, yeni çevre teknolojileri, elektronik sanayi gibi en hızlı teknoloji geliştiren sektörlerde seramik ürünleri kullanıldığını vurguladı. İleri seramik malzemelerin dünyadaki pazarının 40 milyar dolan seviyesinde olduğunun altını çizen Zeynep Bodur Okyay, bu alana “Neden bu pazardan pay almayalım” diye baktıklarını söyledi.

Sektörümüz dünya devleriyle rekabete girdi
Türk seramik sektörünün karo ihracatında dünya 4’üncüsü, seramik sağlık gereçlerinde ise Avrupa’nın en büyük üreticisi ve ihracatçısı olduğunu kaydeden Zeynep Bodur Okyay, şunları söyledi: “Türk seramik sektörü, bir zamanlar dünyanın ulaşılmaz seramik devleri olarak görülen İtalya ve İspanya ile artık sıkı bir rekabete girdi. Sektörümüz, kendisini güçlü kılan özelliklerle dünya seramik üretiminin daha da önemli bir oyuncusu olmaya namzettir.”  

Kamu ve özel sektörün üstleneceği sorumluluklar belirlendi
Hem kamu hem de özel sektörün üzerine düşen sorumlulukları tarif eden önemli maddelerin de bulunduğu stratejide; “sektörün ihtiyaç duyduğu teknik standartlar”, “yenilikçi ürünlerin üretim ve satışına yönelik teşvik mekanizmaları”, “yeni ham madde araştırmaları”, “sektörde piyasa denetiminin güçlendirilmesi”, “ihracat kredilerinin büyütülmesi” ve “KOBİ ortak girişimlerinin desteklenmesi” ile ilgili başlıklar öne çıkıyor.



Yazar: emlakwebtv
Etiketler:
Yorum

Benzer Haberler

Anadolu Yakası’nın En Büyük Parke ve Kapı Showroom'u Cesa Yapı Tarafından Açıldı

DYO işbirliği ile gerçekleşen AURA Crea: “İzmir: Tarihin Renkleri” yarışmasının kazananları belli oldu

Silverline ile yılın son günlerinde mutfaklar yenileniyor

Kaleseramik ‘Atık Yönetimi’ ile ‘Sürdürülebilirlik İş Ödülü’nü kazandı

Tahincioğlu’ndan Yeni Yüzyıla 5 yeni Yıldız

Yeni Levent, yeni dünyanın örnek yaşam alanı oluyor!

Maslak Dream by NEW INN ile gayrimenkulde yeni nesi yatırım modeli

Türkiye’nin ilk bungalov Mahallesi: Yeşil Mahalle

Konutder 10 yıllık strateji planını Ekim’de açıklayacak

Polat Gayrimenkul’den Akatlar’a yeni proje: Polat Akatlar

Kızılbük GYO’dan otel konforunda, lüks tatil evleri: Marmaris Reserve By Kızılbük

Akyapı’dan 21 bin kişiyi istihdam edecek 25 milyarlık 4 Ticarethane projesi

GYODER 2023 Vizyonu: 4T - Teknoloji, Tasarım, Tabiat ve Toplum

Sektörün iki büyük şirketi İş GYO ve Artaş’tan işbirliği: Mecidiyeköy’deki Profilo AVM konut projesine dönüşecek

İNDER Başkanı Nazmi Durbakayım: “Yeni Evim kampanyası konut edinmeyi ve üretmeyi teşvik edecek”

GYODER Başkanı Mehmet Kalyoncu: Yeni Evim Kampanyası tüketiciyi de üreticiyi de rahatlattı

KONUTDER Başkanı Altan Elmas: Yeni Evim Finansman Modeli ile her yıl 500 bin insamız ev sahibi olacak

Bakan Murat Kurum cevapladı: 15 Soru ve Cevapla Yeni Evim Kampanyası

Bakan Kurum ve Nebati Orta Gelirliye Konut Kampanyası’nın detaylarını açıkladı

Psikoteknik Belgesi Nedir, Neden İhtiyaç Duyulur?

EN ÇOK OKUNANLAR