Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, sel ve taşkın riski taşıyan riskli alanlarda 1.50 metre aşağıda kalan bodrum katlarını yasaklıyor
4 Şubat 2013 / emlakwebtv
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Samsun Canik’te meydana gelen sel felaketinden sonra gündeme gelen bodrum katlarıyla ilgili hazırladığı düzenlemede sona geldi. Bakanlık, Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği’nde yaptığı değişiklikle, daha öce yönetmelikte bulunmayan su taşkın seviyesine esas, dere kenarlarına inşa edilen duvar veya düzenleniş, yükseltilmiş zemin anlamına gelen “dere kret kotu” tanımını getirdi.
Buna göre, iskan edilen katın taban kotu ile bina girişi, otopark girişi kotlarının dere kret kotunun en az 1.50 metre üzerinde olması, bu seviye altında otopark giriş çıkışına, bina cephesinde tabi zemin veya tesviye edilmiş zemin altında kapı açılmaması ve pencere boşluklarının bu seviyeden itibaren en az 90 cm yukarıda bırakılması öngörülüyor.
Yapılacak değişikliğin Resmi Gazetede yayımlandıktan sonra yürürlüğe girmesiyle Bakanlık, sel ve taşkın riski altında bulunan alanlarda bu ölçülere uymayan yerlere müsaade etmeyecek.
Mevzuata aykırı projeler 6303 sayılı kanun kapsamında değerlendirilebilecek
Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar düzenleme ile ilgili olarak; “Çalışmalarını sürdürdüğümüz düzenleme ile geçmiş yıllarda mezuata aykırı projelendirilen bodrum katları tasfiyeye gidebilecek. Mevzuata aykırı projelendirilen, projelerine aykırı olarak mülkiyete konu edilen veya sel ve taşkın alanları içinde kalmasına rağmen idarelerce ruhsatlandırılan yapıları bölge bazında inceleyeceğiz. Yapılan inceleme sonucunda gerekli tedbirler alınarak korunamamasının tespiti halinde 6306 sayılı Kanun kapsamında, kentsel dönüşüm alanı içinde değerlendirerek tasfiyesini gerçekleştireceğiz” şeklinde konuştu.
Kuralına uygun bodrum katları yasaklanmayacak
Bakanlık, sel ve taşkın riski taşımayan yerlerde kuralına uygun iskan edilmiş bodrum katlarını yasaklamaya gitmeyecek. Bakanlık, arazinin fiziki yapısı, eğimli yörelerde zemin üzerinde kalan sel ve taşkın riski taşımayan bodrum katlarını iskan verilecek.
Kargir ne demek? Kargir ev nedir?
Kargir ev terimi tapu kaydında, imar barışı kentsel dönüşümde ve belediyelerde, çok eski binalarda kullanılan avlulu yığma yapı Kagir ev ne demek detaylarıyla bu yazıda!
Metrobüs Hatları
Metrobüs hatları İstanbul'da 2007'de Topkapı-Küçükçekmece arasında hizmete başladı, bugün ise 45 durak arasında günlük 800 bin yolcu taşıyor.
Kartal metro durakları
26,5 kilometre hat üzerinde toplam 19 istasyondan meydana gelen Kartal metro hattı günde 18 saat hizmet veriyor. Kartal metro durakları, istasyonları, kartal metro saatleri ve daha fazlası bu yazımızda!
İZBAN durakları
İZBAN durakları, sefer saatleri, İZBAN durakları haritası ve İZBAN özelliklerine haberimiz detayından ulaşabilirsiniz
4. Levent nereye bağlı
İstanbul'un yoğun ve ana noktalarından birisi olan 4. Levent nereye bağlı? işte yanıtı
Eskihisar Topçular feribot saatleri ve ücretleri
Eskihisar Topçular feribotlarında 24 saat aralıksız olarak en fazla 20 dakika aralıklarla seferler yapılıyor. İşte Eskihisar Topçular feribot saatleri ve ücretleri...
Decathlon nerelerde var?
Türkiye'de her sene yeni mağaza açmaya devam eden Decathlon, 5 bölgede toplam 29 mağazaya sahip. Peki, Decathlon nerelerde var? Tüm detaylarıyla bu yazımızda!
Kelebekler Vadisi Konya Nerede, Nasıl Gidilir?
Konya Selçuklu Belediyesi tarafından hayata geçirilen Kelebekler Vadisi Konya nerede, nasıl gidilir? Giriş ücreti ne kadar? detaylar bu yazımızda!
Bershka Türkiye Mağazaları
Bershka Türkiye Mağazaları İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Eskişehir ve Mersin'de bulunuyor. Bershka Türkiye Mağazaları adres ve telefon numaraları haberimizde
Eminevim taksit hesaplama!
Eminevim ev sahibi yapıyor. Peki Eminevim taksitleri nasıl hesaplanıyor? Eminevim taksit hesaplama haberimizde