Terlikle bile girilmeye izin verilmeyen Sedir Adası'nın kumunun özelliği nedir? Sedir Adası'nın kumu neden koruma altında? İşte yanıtı...
Terlikle bile girilmeye izin verilmeyen Sedir Adası'nın kumunun özelliği nedir? Sedir Adası'nın kumu neden koruma altında? İşte yanıtı...
Yılda 250 bin kişinin ziyaret ettiği Sedir Adası (Kleopatra Adası) kumu ile turistlerin ilgisini çekiyor. Turkuaz renginde bir denize sahip olan Sedir Adası'nın kumu, Mısır'ın ünlü kraliçesi Kleopatra'nın adını taşıyan plajda 24 saat boyunca görevliler tarafından korunuyor.
Plaja giden ahşap yol üzerindeki tabelalarda, ''Plajdan hiç bir şekilde kum alınamaz, taşınamaz, kum alındığının tespiti halinde 2863 no'lu Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu kapsamında yasal işlem uygulanacaktır.'' uyarısı bulunuyor.
Kumların dışarı taşınmasını önlemek amacıyla 2007 yılında, kumsalda 60 metre uzunluk ve 5 metre genişlikteki bölüm iplerle çevrilmiş. Çevrilen bölüm dışında diğer yerlerde denize girilebiliyor. Havlu ve terlikle kesinlikle girilemeyen Kleopatra Plajı'nda denizden çıkarken duş almak zorunlu. Denize girmek isteyenler sadece kumlu bölgenin arkasındaki şezlonglarda güneşlenebiliyor.
Türkiye'deki adaları merak ediyorsanız 'Türkiye'de Kaç Tane Ada Var?' konulu yazımızı inceleyebilirsiniz.
Sedir Adası hikayesi
Sedir Adası'nın kumu ile ilgili efsaneye göre binlerce yıl önce Kleopatra ve Mısır Kralı Antonius Sezar'ın Sedir Adası'nda büyük bir aşk yaşadığına inanılıyor. Kendisiyle evlenmeyi kabul eden Kleopatra'ya hediye vermek isteyen Antonius, balayını geçirmek için Kleopatra'yı götüreceği adaya Mısır'dan 60 büyük gemiyle çapları 1 milimetreden daha küçük ve her tanesi aynı büyüklükte olan kumları getirtiyor.
Bir benzerinin Kızıldeniz'de de olduğu bilinen bu özel kumlar, ateşte yanmama, sodalı suda kendiliğinden çoğalma ve büyüteç ile incelendiğinde hareket ediyor olma özelliklerini taşıyor. Karbonatlı çamurun bir çekirdek etrafından birikmesi ile oluşan kumların denize kattığı renk, Sedir Adası'nın görülmeye değer olan özelliklerinden biri...
Kargir ne demek? Kargir ev nedir?
Kargir ev terimi tapu kaydında, imar barışı kentsel dönüşümde ve belediyelerde, çok eski binalarda kullanılan avlulu yığma yapı Kagir ev ne demek detaylarıyla bu yazıda!
Metrobüs Hatları
Metrobüs hatları İstanbul'da 2007'de Topkapı-Küçükçekmece arasında hizmete başladı, bugün ise 45 durak arasında günlük 800 bin yolcu taşıyor.
Kartal metro durakları
26,5 kilometre hat üzerinde toplam 19 istasyondan meydana gelen Kartal metro hattı günde 18 saat hizmet veriyor. Kartal metro durakları, istasyonları, kartal metro saatleri ve daha fazlası bu yazımızda!
İZBAN durakları
İZBAN durakları, sefer saatleri, İZBAN durakları haritası ve İZBAN özelliklerine haberimiz detayından ulaşabilirsiniz
4. Levent nereye bağlı
İstanbul'un yoğun ve ana noktalarından birisi olan 4. Levent nereye bağlı? işte yanıtı
Eskihisar Topçular feribot saatleri ve ücretleri
Eskihisar Topçular feribotlarında 24 saat aralıksız olarak en fazla 20 dakika aralıklarla seferler yapılıyor. İşte Eskihisar Topçular feribot saatleri ve ücretleri...
Decathlon nerelerde var?
Türkiye'de her sene yeni mağaza açmaya devam eden Decathlon, 5 bölgede toplam 29 mağazaya sahip. Peki, Decathlon nerelerde var? Tüm detaylarıyla bu yazımızda!
Kelebekler Vadisi Konya Nerede, Nasıl Gidilir?
Konya Selçuklu Belediyesi tarafından hayata geçirilen Kelebekler Vadisi Konya nerede, nasıl gidilir? Giriş ücreti ne kadar? detaylar bu yazımızda!
Bershka Türkiye Mağazaları
Bershka Türkiye Mağazaları İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Eskişehir ve Mersin'de bulunuyor. Bershka Türkiye Mağazaları adres ve telefon numaraları haberimizde
Eminevim taksit hesaplama!
Eminevim ev sahibi yapıyor. Peki Eminevim taksitleri nasıl hesaplanıyor? Eminevim taksit hesaplama haberimizde