Kent içindeki sanayi bölgelerinin kentsel dönüşüm hamlesi çerçevesinde değerlendirilme ve daha geniş alanlara taşınma planının küçük esnaf üzerinde baskı oluşturduğuna dikkat çeken uzmanlar, bu baskının giderilmesi gerektiğini söyledi
Bir süredir Türkiye gündeminde önemli bir yer tutan "sanayi bölgeleri" kentsel dönüşüm hamlesinin ayrıntıları belli olmaya başladı. Özellikle İstanbul'da, trafik ve yapı yoğunluğunun çözümüne ilişkin makro plan kapsamında yürütülen kentsel dönüşüm hamlesi, bu alanların mega kentin dış bölgelerindeki daha geniş alanlara taşınması hedefleniyor. Diğer taraftan basında çıkan haberler nedeniyle sanayi bölgelerindeki üretimin sağlıklı olarak işlemediği uyarısında bulunuluyor.
Küçük esnaf üzerindeki psikolojik baskı
Kentsel dönüşüm kapsamında sanayi sitelerinin İstanbul dışına taşınma girişiminin küçük esnafta psikolojik baskı yarattığını ve bu baskının giderilmesi gerektiğini söyleyen TOSİAD İstanbul ve EDD Yapı YÖnetim Kurulu Başkanı İç Mimar Ender Demirtaş, basında çıkan haberler nedeniyle esnafın üretimini sağlıklı bir biçimde sürdüremediğini söyledi. Demirtaş:" İmalathanesine kalıcı yatırımlar yaparak üretim alanlarını çağın gereklerine uygun bir şekilde dizayn etmesi ve yatırım yapması psikolojik olarak engelleniyor.Yani aman başım ağrımasın, başka yere gideyim düşüncesi oluşuyor." ifadelerini kullandı
Sanayinin dönüşümü, konutun dönüşümü gibi değildir
Demirtaş, insanların sanayide kentsel dönüşümü "konut dönüşümü" gibi algılama hususunda da hata yaptığını belirterek: "Sanayinin saat gibi çalışan üretimine vermiş olduğunuz her arada. ekonomik hanenize eksi olarak yazılan bir yapılanma olduğu unutuluyor. Dolayısıyla eğer ki, sanayi sitelerinde dönüşüm yapılacaksa ,üretimin durmayacağı, bir dönüşüm modeli olan hasılat paylaşımı modeli ile çözülmesi gerekiyor" şeklinde konuştu.
Devletin gücü tek başına yetmez
Açıklamasında dönüşümün gerçekleştirilebilmesi için belli bir bütçe gerektiğini, devletin ise bunu tek başına yapamayacağını da belirten Demirtaş: “Sanayideki dönüşüm için yatırımcılar gerekiyor, üç ayaklı bir sac düşünün, bir tarafında mevcut mülkiyet sahipleri, bir tarafında yatırımcı, bir tarafında da hukuku devam ettirmesi için bir devlet yani kamu kuruluşu gerekiyor” şeklinde konuştu.
Kargir ne demek? Kargir ev nedir?
Kargir ev terimi tapu kaydında, imar barışı kentsel dönüşümde ve belediyelerde, çok eski binalarda kullanılan avlulu yığma yapı Kagir ev ne demek detaylarıyla bu yazıda!
Metrobüs Hatları
Metrobüs hatları İstanbul'da 2007'de Topkapı-Küçükçekmece arasında hizmete başladı, bugün ise 45 durak arasında günlük 800 bin yolcu taşıyor.
Kartal metro durakları
26,5 kilometre hat üzerinde toplam 19 istasyondan meydana gelen Kartal metro hattı günde 18 saat hizmet veriyor. Kartal metro durakları, istasyonları, kartal metro saatleri ve daha fazlası bu yazımızda!
İZBAN durakları
İZBAN durakları, sefer saatleri, İZBAN durakları haritası ve İZBAN özelliklerine haberimiz detayından ulaşabilirsiniz
4. Levent nereye bağlı
İstanbul'un yoğun ve ana noktalarından birisi olan 4. Levent nereye bağlı? işte yanıtı
Eskihisar Topçular feribot saatleri ve ücretleri
Eskihisar Topçular feribotlarında 24 saat aralıksız olarak en fazla 20 dakika aralıklarla seferler yapılıyor. İşte Eskihisar Topçular feribot saatleri ve ücretleri...
Decathlon nerelerde var?
Türkiye'de her sene yeni mağaza açmaya devam eden Decathlon, 5 bölgede toplam 29 mağazaya sahip. Peki, Decathlon nerelerde var? Tüm detaylarıyla bu yazımızda!
Kelebekler Vadisi Konya Nerede, Nasıl Gidilir?
Konya Selçuklu Belediyesi tarafından hayata geçirilen Kelebekler Vadisi Konya nerede, nasıl gidilir? Giriş ücreti ne kadar? detaylar bu yazımızda!
Bershka Türkiye Mağazaları
Bershka Türkiye Mağazaları İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Eskişehir ve Mersin'de bulunuyor. Bershka Türkiye Mağazaları adres ve telefon numaraları haberimizde
Eminevim taksit hesaplama!
Eminevim ev sahibi yapıyor. Peki Eminevim taksitleri nasıl hesaplanıyor? Eminevim taksit hesaplama haberimizde