Rusya yakınlaşması Nükleer hevesini artırdı

Rusya ile düzelen ilişkiler ve Türk Akımı anlaşmasının imzalanması sonrasında Hükümet, Türkiye'yi nükleer santral merkezine dönüştürecek hamlelere hız verme kararı aldı. Orta ölçekte Türkiye'de 3 nükleer santralin faaliyete geçmesi hedefleniyor

Rusya ile yaşanan yakınlaşma ve Türk Akımı gibi önemli bir projenin imzası, Türkiye'yi Nükleer Santral hamleleri konusunda daha da cesaretlendirdi. Türk Akımı projesinin imzası sırasında Putin'in "Türkiye'de yeni bir branş doğmuş olacak..." şeklinde nitelendirdiği Nükleer Santral hamlelerini arka arkaya atmaya hazırlanan Türkiye, hali hazırda Akkuyu, sonrasında Sinop ve şu an net olarak belirlenmeyen bir başka yerde daha olmak üzere toplam Nükleer Enerji Santrali'ni orta vadede hayata geçirecek.

Türkiye Nükleer Enerji Cenneti'ne dönüşürken
Türk Akımı anlaşmasının imzası sırasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Akkuyu Nükleer Santrali'nin çalışmalarına hız verileceği yönündeki açıklamalarının ardından Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak da, Nükleer Enerji Santral inşaatlarının çok yakında başlayacağının işaretlerini verdi. Akkuyu Nükleer'in hayata geçirilme çalışmalarının daha da hızlandırılacağını ve izin ve fizibilite için yoğun mesai harcadıklarını söyeyen Albayrak: "Üç Nükleer santralin açılmasının ardından ülke enerjisinin yüzde 10'luk kısmını karşılayacak bir üretime ulaşacak." ifadelerini kullandı. 

Bir nükleer santral sarmalı: Dünya kaçarken Türkiye ona koşuyor
Türkiye'nin Nükleer Santrallere olan ilgisi aslında tüm dünyada yaygın biçimde planlanan "Nükleer Enerji Santralleri"ne son verme politikalarının da karşısında yer alıyor. Uzmanların tüm güvenlik önlemlerine karşın dünyada nükleer santral kazası ortalamasını 23 yıl olduğu ya da kaza olsu olmasın radyasyon etkisinin sürekli olduğu yönündeki açıklamalarından etkilenmeyen Türkiye Hükümeti, diğer taraftan dünyanın gelişmiş ülkelerinin Nükleer Enerji Santralleri'ne son verme eğiliminin de uzağına düşüyor. Özellikle Fukuşima kazasının ardından Japonya başta olmak üzere Almanya, Fransa ve diğer Avrupa ülkeleri 2020 yılından itibaren Nükleer Enerji Santralleri'ni aşamalı olarak sonlandırma kararını da devreye sokmuş durumda.

Türkiye için kritik bir soru
Bu koşullarda da Türkiye'nin yanıtlaması gereken şu sorular aciliyetini korumayı sürdürüyor:

Japonya'nın güvenliğini sağlayamadığı Nükleer Enerji Santrallerinin güvenliğini, birinci derece deprem bölgesine inşa edilen Akkuyu Nükleer Santrali başta olmak üzere Sinop ve olasılıkla İğneada'da, Türkiye sağlayabilecek mi? 


Yazar: emlakwebtv
Yorum

Benzer Haberler

Konutder 10 yıllık strateji planını Ekim’de açıklayacak

GYODER 2023 Vizyonu: 4T - Teknoloji, Tasarım, Tabiat ve Toplum

İNDER Başkanı Nazmi Durbakayım: “Yeni Evim kampanyası konut edinmeyi ve üretmeyi teşvik edecek”

KONUTDER Başkanı Altan Elmas: Yeni Evim Finansman Modeli ile her yıl 500 bin insamız ev sahibi olacak

Tahincioğlu’ndan Yeni Yüzyıla 5 yeni Yıldız

Yeni Levent, yeni dünyanın örnek yaşam alanı oluyor!

Maslak Dream by NEW INN ile gayrimenkulde yeni nesi yatırım modeli

Türkiye’nin ilk bungalov Mahallesi: Yeşil Mahalle

Polat Gayrimenkul’den Akatlar’a yeni proje: Polat Akatlar

Kızılbük GYO’dan otel konforunda, lüks tatil evleri: Marmaris Reserve By Kızılbük

Akyapı’dan 21 bin kişiyi istihdam edecek 25 milyarlık 4 Ticarethane projesi

Sektörün iki büyük şirketi İş GYO ve Artaş’tan işbirliği: Mecidiyeköy’deki Profilo AVM konut projesine dönüşecek

GYODER Başkanı Mehmet Kalyoncu: Yeni Evim Kampanyası tüketiciyi de üreticiyi de rahatlattı

Bakan Murat Kurum cevapladı: 15 Soru ve Cevapla Yeni Evim Kampanyası

Bakan Kurum ve Nebati Orta Gelirliye Konut Kampanyası’nın detaylarını açıkladı

Psikoteknik Belgesi Nedir, Neden İhtiyaç Duyulur?

EN ÇOK OKUNANLAR