Rönesans Holding'e Rusya'da soruşturma şoku

Türkiye'nin en önemli uluslararası müteahhitlik şirketlerinden Rönesans Holding'in St Petersburg'daki ofis merkezine Rus polisi baskın düzenledi. Rönesans Holding'den yapılan açıklamada yurt dışına 1.7 milyar dolarlık döviz transferi gerçekleştirildiği yö

Türkiye'nin uluslararası alanda faaliyet gösteren en önemli müteahhitlik firmalarından biri olan Rönesans Holding'in St. Petersburg Kentinde bulunan merkezine Rusya Federal Güvenlik Servisi tarafından baskın düzenlendi. Rönesans Holding'in yurt dışına yükle miktarlarda döviz transferi gerçekleştirmiş olduğu iddia edilirken, Rusya ticari yaşamında sıklıkla görülen "rakip şirketlerin ihbarı"na benzer bir olayın gerçekleşmiş olabileceği üzerinde de duruluyor. Edinilen ilk bilgiler yurt dışına çıkarılan miktarın 1.7 milyar dolar düzeyinde bulunduğu yönünde. Konuyla ilgili bir açıklama yapan Rusya Federal Güvenlik Servisi St. Petersburg Şubesi, bilgisayar ve muhasebe kayıtlarına yönelik tedbirin konuyla ilgili olarak açılması planlanan davaya delil toplama amacını taşıdığını dile getirdi. 

Rönesans Holding'den suçlamalara yalanlama

Rönesans Holding'in Rusya'nın döviz yönetmeliğine aykırı davrandığı iddiasıyla başlayan soruşturmada merkez şubedeki muhasebe kayıtlarına ve bilgisayarlara el konulduğu belirtiliyor. Hürriyet'te yer alan Nerdun Hacıoğlu imzalı habere göre, söz konusu suçlamaları reddeden Rönesans Holding yetkilileri ise, baskının Rusya'da yapılan genel bir incelemenin parçası olduğuna dikkat çekildi. Rönesans Holding'e yönelik herhangi bir suçlamanın olmadığını vurgulayan yetkililer: "Şirketimiz bugüne dek Rusya Federasyonu'nun hukuk sistemine saygılı ve mevzuata uygun şekilde çok sayıda projeye başarıyla imza atmıştır..." denildi. Rönesans Holding ile ilgili haberlerle ilgili herhangi bir dayanak ya da hukuksal zeminin bulunmadığına da vurgu yapılan açıklamada şirketin gelişmeleri yakından takip ettiği ve Rusya ve diğer bölgelerdeki tüm faaliyetlerin kesintisiz biçimde sürdüğü belirtildi. Açıklamada: "Rönesans'nı kurumsal prensipleri ve şeffaflık ilkesi gereği bu açıklamayı bilgilerinize sunarız..." ifadelerine yer verildi. 

Suç Yasası'nın 193'üncü maddesi ihlal edildi iddiası

Rönesans Holding'in merkez şubesine yönelik operasyon sonrasında bir açıklama yapan Rusya Federal Güvenlik Servisi St. Petersburg Şubesi de Türk firmasına yönelik arama ve baskınların Rusya Federasyonu Suç Yasası'nın 193. maddesi uyarınca gerçekleştirilmiş olduğunu belirtti. Açıklamada: "Renaissance Construction'un" muhtelif tarihlerde Rusya Döviz Yönetmeliği'ne aykırı hareket ederek yurt dışına 100 milyon ruble, yanı yaklaşık 1.7 milyar dolar transfer ettiğinin tahmin edildiği belirtilerek: "Aramalar konuyla ilgili olarak açılacak davaya kanıt toplamak amacıyla yapılmıştır..." ifadelerine yer verildi. 

Rönesans Holding hakkında

Uluslararası inşaat sektöründe Türkiye'nin ismini duyuran en önemli şirketlerden biri olan Rönesans Holding, uluslararası inşaat sektörü dergisi Engineering News Record'un- Dünyanın En Büyük 250 Uluslararası Müteahhidi listesinde 38'inci sırada yer almıştı. Türk taahhüt firmaları arasında ilk sırada yer alan Rönesans, ENER verilerine göre 2016 yılında toplamda 3.9 milyar dolarlık gelir elde etmiş, uluslararası projelerden elde ettiği gelir ise 3.25 milyar dolar seviyesine ulaşmıştı. Rönesans Holding halen Rusya'da çok önemli projelerin altına imza atmayı sürdürüyor. Leningrad Bölge Hükümeti ile Rönesans İnşaat ile beraber Tellus Grup arasındaki mutabakat ile başlayan Kola Organize Sanayi Bölgesi, 2.41 hektarlık arsa üzerinde 289 ve 337 metrelik iki kuleden oluşan Moskova'daki Neva Tower, St Petesburg'daki A sınıfı iş merkezi olarak tasarlanan Rönesans Crystal bunlardan yalnızca bir kaçı...


Yazar: emlakwebtv
Yorum

Benzer Haberler

Konutder 10 yıllık strateji planını Ekim’de açıklayacak

GYODER 2023 Vizyonu: 4T - Teknoloji, Tasarım, Tabiat ve Toplum

İNDER Başkanı Nazmi Durbakayım: “Yeni Evim kampanyası konut edinmeyi ve üretmeyi teşvik edecek”

KONUTDER Başkanı Altan Elmas: Yeni Evim Finansman Modeli ile her yıl 500 bin insamız ev sahibi olacak

Tahincioğlu’ndan Yeni Yüzyıla 5 yeni Yıldız

Yeni Levent, yeni dünyanın örnek yaşam alanı oluyor!

Maslak Dream by NEW INN ile gayrimenkulde yeni nesi yatırım modeli

Türkiye’nin ilk bungalov Mahallesi: Yeşil Mahalle

Polat Gayrimenkul’den Akatlar’a yeni proje: Polat Akatlar

Kızılbük GYO’dan otel konforunda, lüks tatil evleri: Marmaris Reserve By Kızılbük

Akyapı’dan 21 bin kişiyi istihdam edecek 25 milyarlık 4 Ticarethane projesi

Sektörün iki büyük şirketi İş GYO ve Artaş’tan işbirliği: Mecidiyeköy’deki Profilo AVM konut projesine dönüşecek

GYODER Başkanı Mehmet Kalyoncu: Yeni Evim Kampanyası tüketiciyi de üreticiyi de rahatlattı

Bakan Murat Kurum cevapladı: 15 Soru ve Cevapla Yeni Evim Kampanyası

Bakan Kurum ve Nebati Orta Gelirliye Konut Kampanyası’nın detaylarını açıkladı

Psikoteknik Belgesi Nedir, Neden İhtiyaç Duyulur?

EN ÇOK OKUNANLAR