Rönesans Holding'den geleceğin mimarlarına çağrı

Rönesans Holding, geleceği şekillendirecek gençlerle tanışmak ve sinerji oluşturmak için ‘üniversitelerarası proje yarışması’ düzenliyor

2014 yılında dünyanın en büyük uluslararası inşaat şirketleri arasında 53’üncü sıraya yükselen Rönesans Holding, geleceği şekillendirecek gençlerle tanışmak ve sinerji oluşturmak için ‘üniversitelerarası proje yarışması’ düzenliyor.

'Sürdürülebilir Geleceği Tasarla' sloganıyla gerçekleşecek yarışmaya ülkemizde yer alan tüm üniversitelerin 3. ve 4. Sınıf mimarlık ve mühendislik fakültesi öğrencileri, takımlar halinde katılabilecekler. “Yeşil Bina ve Çevre Dostu Sistemler” temalı yarışmada öğrenciler; çevre dostu, kalıcı değerler taşıyan yenilikçi, özgün ve sürdürülebilir projeler geliştirmek için çalışacaklar. Bu sayede, gençlere hem yaratıcı bir proje hazırlama hem de kendi geleceklerini tasarlama fırsatı sunulacak.

Gençlerin ‘sürdürülebilirlik’ ve ‘çevre dostu sistemler’ konularındaki yenilikçi fikirlerinin projeye dönüştürülmesi amaçlandığı yarışma kapsamında, kütüphane ve sergi alanı, butik otel ve konut olmak üzere üç farklı yapı tipinde proje üretilebilme seçeneği sunulacak. Rönesans Holding, yarışma sürecinde ilgili üniversitelerde düzenleyeceği seminerlerle de gençlerle bir araya gelecek ve birikimlerini geleceğin mimarlarına ve mühendislerine aktaracak.

Geleceği tasarlamak için fırsat
Rönesans Eğitim Vakfı aracılığıyla binlerce çocuğun, gencin eğitim hayatına ‘dokunan’ Rönesans Holding, Türkiye’nin geleceğini şekillendirecek olan gençlere yeni bir fırsat sunuyor. Yaratıcı ve özgün fikirlere sahip gençleri sektöre kazandırmak amacıyla yola çıkan Rönesans Holding, bu kez gençlere “Sürdürülebilir Geleceği Tasarla” çağrısı yapıyor. Yarışma ile Rönesans vizyonuyla uyumlu, sürdürülebilirlik kriterlerine uygun, çevre dostu sistemlerin kullanıldığı konsept tasarım ve bunları destekler nitelikteki malzeme veya yapım teknikleri konusunda ‘yeni bir yaklaşım’ sunan alternatif fikir projelerinin üretilmesi hedefleniyor.

Yarışmaya, üniversitelerin mühendislik ve mimarlık fakültelerinde öğrenim gören 3. ve 4. sınıf lisans öğrencileri en fazla 7 kişiden oluşan takımlar halinde katılabilecek. Aynı üniversiteden birçok takım yarışmaya katılarak fikirlerini yarıştırabilecek. Yarışmaya katılacak gençlerin proje teslimleri için son başvuru tarih 13 Şubat 2015 olup, yarışma ile ilgili sorular veya merak ettikleri konuları 7 Kasım 2014 gününe kadar yetkililere iletebilecekler. Öğrenciler aynı zamanda, merak ettikleri tüm detaylara yarışma için hazırlanan web sayfasından ulaşılabilecek ve sosyal medya platformlarından da takip edebilecek. Yarışma sonuçları 27 Şubat 2015 günü açıklanacak. 6 Mart 2015’te de ödül töreni düzenlenecek ve projeler sergilenecek.

En yenilikçi proje ödüllendirilecek
Yarışma jürisi, İstanbul Teknik Üniversitesi’nden Prof. Dr. H. Murat Günaydın, Doç. Dr. Hatice Sözer, Yıldız Teknik Üniversitesi’nden Prof. Dr. Gülay Zorer Gedik, Mimar Sinan Üniversitesi’nden Prof. Dr. Kemal Çorapçıoğlu ve Rönesans Holding üst düzey yöneticilerinden oluşacak. Jüri, projeleri, sürdürülebilirlik kriterlere uygunluğu (enerji verimliliği, atıkların azaltılması, geri dönüşümlü, yenilikçi malzeme kullanımı, suyun tasarruflu kullanımı vb), manzara, yollar, yaya yolları, toplu taşıma bağlantıları ve rekreasyon alanları ilişkileri açısından değerlendirecek. Bu kriterler çerçevesinde birinci seçilecek projeye 10 bin TL, ikinciye 6 bin TL, üçüncüye 4 bin TL ödül verilecek. Yarışma kapsamında 5 projeye de mansiyon ödülü verilecek. Yarışmaya katılan başarılı ekiplere ayrıca Rönesans Holding bünyesinde istihdam edilmenin fırsatı da sunulacak.

İlk seminer İTÜ'de
Yarışma kapsamında Ekim ve Kasım aylarında, farklı illerdeki üniversitelerde ‘Sürdürülebilirlik’ ve ‘Çevre Dostu Sistemler’ konusunda seminerler de düzenlenecek. İlk seminer 13 Ekim 2014 Pazartesi günü İstanbul Teknik Üniversitesi’nde (İTÜ) yapıldı. Seminere Rönesans Holding Proje Yönetimi Müdürü Dr. Onur Tokdemir, Proje Direktörü Mustafa Akar ve Rönesans Gayrimenkul Yatırım A.Ş Ofis Geliştirme Direktörü Arda Çotuk katıldı. Seminerde, genel teması ‘Yalın İnşaat’ olan bir sunum yapıldı ve yeşil binalar hakkında bilgi verildi.

Rönesans yeşil projelere yoğunlaşıyor
Rönesans Holding, çevre konusunda artan kaygıları dikkate alarak, yeşil projeler üretiyor. ‘Yalın inşaat’ prensiplerine büyük önem veren Holding, projelerinin her aşamasında çevre kalitesi, malzeme kullanımı, su, enerji ve atık yönetimi gibi konularda duyarlılıkla hareket ediyor. LEED sertifikasına sahip çalışanları sayesinde, uluslararası LEED (Enerji ve Çevresel Tasarımda Liderlik) standartlarını uygulayan Rönesans’ın, Renaissance Pravda İş Merkezi, TED Rönesans Koleji ve RönesansBiz Mecidiyeköy Ofis projeleri LEED Gold sertifikası alan projeleri arasında yer alıyor. Rönesans Tower ise “Türkiye’nin ilk LEED Platin Sertifikalı Yüksek Yapısı” olarak dikkat çekiyor.

Firma Bilgisi: Rönesans Holding

Yazar: emlakwebtv
Yorum

Benzer Haberler

Konutder 10 yıllık strateji planını Ekim’de açıklayacak

GYODER 2023 Vizyonu: 4T - Teknoloji, Tasarım, Tabiat ve Toplum

İNDER Başkanı Nazmi Durbakayım: “Yeni Evim kampanyası konut edinmeyi ve üretmeyi teşvik edecek”

KONUTDER Başkanı Altan Elmas: Yeni Evim Finansman Modeli ile her yıl 500 bin insamız ev sahibi olacak

Tahincioğlu’ndan Yeni Yüzyıla 5 yeni Yıldız

Yeni Levent, yeni dünyanın örnek yaşam alanı oluyor!

Maslak Dream by NEW INN ile gayrimenkulde yeni nesi yatırım modeli

Türkiye’nin ilk bungalov Mahallesi: Yeşil Mahalle

Polat Gayrimenkul’den Akatlar’a yeni proje: Polat Akatlar

Kızılbük GYO’dan otel konforunda, lüks tatil evleri: Marmaris Reserve By Kızılbük

Akyapı’dan 21 bin kişiyi istihdam edecek 25 milyarlık 4 Ticarethane projesi

Sektörün iki büyük şirketi İş GYO ve Artaş’tan işbirliği: Mecidiyeköy’deki Profilo AVM konut projesine dönüşecek

GYODER Başkanı Mehmet Kalyoncu: Yeni Evim Kampanyası tüketiciyi de üreticiyi de rahatlattı

Bakan Murat Kurum cevapladı: 15 Soru ve Cevapla Yeni Evim Kampanyası

Bakan Kurum ve Nebati Orta Gelirliye Konut Kampanyası’nın detaylarını açıkladı

Psikoteknik Belgesi Nedir, Neden İhtiyaç Duyulur?

EN ÇOK OKUNANLAR