Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, riskli bina tespitinin daha hızlı yapılabilmesi için ODTÜ ve İTÜ ile yeni bir yönetmelik taslağı üzerinde çalışıyor
15 Kasım 2012 / emlakwebtv
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, riskli bina tespitinin daha hızlı olması için ODTÜ ve İTÜ ile ortaklaşa çalışma başlattı. ODTÜ ve İTÜ ile ortaklaşa yürütülecek çalışmayla riskli bina tespitinde yeni yöntem ve kriterler belirlenecek.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, riskli bina tespitinin daha hızlı şekilde olması için yeni bir yönetmelik taslağı üzerinde çalışmaya başlanıldı. Bakanlığın gözetiminde ODTÜ ve İTÜ ile yapılan çalışmayla binanın bütününün incelenmesi yerine, depremde en fazla zarar gören zemin katın kritik kat olarak belirlenip, buradan numune alınması sağlanacak.
Riskli bina tespitleri devam ediyor
Bakanlığın belirlediği lisanslı kuruluşlarca yapılan riskli bina tespitleri ise hızla devam ediyor. Bugüne kadar lisanslı kuruluşlar aracılığıyla çeşitli illerden yaklaşık 75 riskli bina tespiti yapıldı.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürü Vedad Gürgen, yaptığı açıklamada, vatandaşların, bakanlık tarafından lisanslandırılmış kurumlara binalarını tespit ettirmesi gerektiğini bildirdi.
Son günlerde Bakanlığa vatandaşlardan riskli binalarını kime tespit ettirecekleri yönünde çok sayıda soru ulaştığına işaret eden Gürgen, riskli yapıların tespiti için kurum ve kuruluşların tam listesinin, bakanlığın kurumsal internet adresinde yer alan kentsel dönüşüm linki altında yer aldığını ifade etti. Gürgen, bu linki açan vatandaşların, sayfaya çıkan Türkiye haritasını tıklayarak bulundukları ili seçerek buradaki listeden riskli bina tespiti için yetki verilen kurum ve kuruluşlara ulaşabileceklerini anlattı.
Riskli binası tespit edilen vatandaşların, binalarıyla ilgili hazırlanan raporlar Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ya da Çevre ve Şehircilik il müdürlükleri tarafından inceleniyor. İncelemeler sonucunda bina yeterli deprem performansına sahip değilse ya da ekonomik ömrünü tamamladıysa yıkımına karar veriliyor.
Kargir ne demek? Kargir ev nedir?
Kargir ev terimi tapu kaydında, imar barışı kentsel dönüşümde ve belediyelerde, çok eski binalarda kullanılan avlulu yığma yapı Kagir ev ne demek detaylarıyla bu yazıda!
Metrobüs Hatları
Metrobüs hatları İstanbul'da 2007'de Topkapı-Küçükçekmece arasında hizmete başladı, bugün ise 45 durak arasında günlük 800 bin yolcu taşıyor.
Kartal metro durakları
26,5 kilometre hat üzerinde toplam 19 istasyondan meydana gelen Kartal metro hattı günde 18 saat hizmet veriyor. Kartal metro durakları, istasyonları, kartal metro saatleri ve daha fazlası bu yazımızda!
İZBAN durakları
İZBAN durakları, sefer saatleri, İZBAN durakları haritası ve İZBAN özelliklerine haberimiz detayından ulaşabilirsiniz
4. Levent nereye bağlı
İstanbul'un yoğun ve ana noktalarından birisi olan 4. Levent nereye bağlı? işte yanıtı
Eskihisar Topçular feribot saatleri ve ücretleri
Eskihisar Topçular feribotlarında 24 saat aralıksız olarak en fazla 20 dakika aralıklarla seferler yapılıyor. İşte Eskihisar Topçular feribot saatleri ve ücretleri...
Decathlon nerelerde var?
Türkiye'de her sene yeni mağaza açmaya devam eden Decathlon, 5 bölgede toplam 29 mağazaya sahip. Peki, Decathlon nerelerde var? Tüm detaylarıyla bu yazımızda!
Bershka Türkiye Mağazaları
Bershka Türkiye Mağazaları İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Eskişehir ve Mersin'de bulunuyor. Bershka Türkiye Mağazaları adres ve telefon numaraları haberimizde
Kelebekler Vadisi Konya Nerede, Nasıl Gidilir?
Konya Selçuklu Belediyesi tarafından hayata geçirilen Kelebekler Vadisi Konya nerede, nasıl gidilir? Giriş ücreti ne kadar? detaylar bu yazımızda!
Eminevim taksit hesaplama!
Eminevim ev sahibi yapıyor. Peki Eminevim taksitleri nasıl hesaplanıyor? Eminevim taksit hesaplama haberimizde