Kentsel dönüşüm çalışmaları için riskli binaların yıkılıp yenilenmesi gerekiyor. Oturduğu binaya risk tespiti yaptırmak isteyenler fakat sürecin nasıl işlediğini bilmeyenler için riskli bina tespit sürecini derledik...
Kentsel dönüşüm çalışmaları için riskli binaların yıkılıp yenilenmesi gerekiyor. Oturduğu binaya risk tespiti yaptırmak isteyenler fakat sürecin nasıl işlediğini bilmeyenler için riskli bina tespit sürecini derledik...
Oturduğunuz binanın riskli olup olmadığını öğrenebilmeniz için deprem risk raporu almanız gerekiyor. Bu rapor için yapamanız gerekenler ise şöyle;
Riskli bina tespit süreci
Binanızın deprem riskini öğrenebilmeniz için ilk yapılması gereken uzman kuruluşlara başvurmak. Bu kuruluşlar şöyle sıralanıyor; Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Belediyeler, İl Özel İdareleri, Büyükşehirlerde büyükşehir belediyeleri, Bakanlıkça lisanslandırılan kurum ve kuruluşlar.
Riskli bina tespiti yaptırmak için çoğunluk aranmıyor. Binada oturan tek bir kişinin başvurusu ile tespit yapılabiliyor. Müracaat için ise tapu belgesinin ve kimlik belgesinin fotokopisi yeterli oluyor. Yapılan tespitler sonucunda riskli olduğu tespit edilen binalar, tespiti yapanlar tarafından Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü'ne bildiriliyor.
Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü'nde hazırlanan rapor inceleniyor. Raporda eksik ya da yanlış bilgi bulunursa raporlar ilgilisine iade ediliyor, diğer raporlarsa ilgili tapu müdürlüğüne bildiriliyor. Müdürlük tarafından tespit edilen eksit ya da yanlış bilgiler geri bildirim tarihinden itibaren 30 gün içerisinde düzenlenerek Müdürlüğe sunuluyor.
Yönetmeliğe uygun olarak hazırlanan raporlar kabul edilir ve sistem üzerinden onaylaması yapılır. İncelemeler sonucunda riskli olan yapı 10 iş günü içerisinde Tapu Müdürlüğü'ne bildirilir. Tapu Müdürlüğü, söz konusu bina ile ilgili tapu kütüğüne riskli yapı belirtmesi işaretler ve hak sahiplerine durum tebliğ edilir.
Riskli bina tespit süreci, Riskli bina tespitinden sonra, tespite karşı olan malikler on beş gün içerisinde dilekçe ile itiraz edebilir. İtirazlar teknik heyet tarafından incelenir. Riskli yapı tespitinin, itiraz ile değişmesi durumunda, durum aynı şekilde ilgili tapu müdürlüğüne bildirilir. Riskli yapı olarak tapu kütüğüne kaydedilen bina taşınmazların maliklerine ise, altmış günden az olmamak üzere süre verilerek binanın yıktırılması istenir.
Riskli yapının süre sonunda yıktırılıp yıktırılmadığı, Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü tarafından kontrol edilir ve riskli yapı yıktırılmamış ise, yapının idari makamlar tarafından yıktırılacağı belirtilerek otuz günden az olmamak üzere ek süre verilir ve tebligatta bulunulur.
Kargir ne demek? Kargir ev nedir?
Kargir ev terimi tapu kaydında, imar barışı kentsel dönüşümde ve belediyelerde, çok eski binalarda kullanılan avlulu yığma yapı Kagir ev ne demek detaylarıyla bu yazıda!
Metrobüs Hatları
Metrobüs hatları İstanbul'da 2007'de Topkapı-Küçükçekmece arasında hizmete başladı, bugün ise 45 durak arasında günlük 800 bin yolcu taşıyor.
Kartal metro durakları
26,5 kilometre hat üzerinde toplam 19 istasyondan meydana gelen Kartal metro hattı günde 18 saat hizmet veriyor. Kartal metro durakları, istasyonları, kartal metro saatleri ve daha fazlası bu yazımızda!
İZBAN durakları
İZBAN durakları, sefer saatleri, İZBAN durakları haritası ve İZBAN özelliklerine haberimiz detayından ulaşabilirsiniz
4. Levent nereye bağlı
İstanbul'un yoğun ve ana noktalarından birisi olan 4. Levent nereye bağlı? işte yanıtı
Eskihisar Topçular feribot saatleri ve ücretleri
Eskihisar Topçular feribotlarında 24 saat aralıksız olarak en fazla 20 dakika aralıklarla seferler yapılıyor. İşte Eskihisar Topçular feribot saatleri ve ücretleri...
Decathlon nerelerde var?
Türkiye'de her sene yeni mağaza açmaya devam eden Decathlon, 5 bölgede toplam 29 mağazaya sahip. Peki, Decathlon nerelerde var? Tüm detaylarıyla bu yazımızda!
Bershka Türkiye Mağazaları
Bershka Türkiye Mağazaları İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Eskişehir ve Mersin'de bulunuyor. Bershka Türkiye Mağazaları adres ve telefon numaraları haberimizde
Kelebekler Vadisi Konya Nerede, Nasıl Gidilir?
Konya Selçuklu Belediyesi tarafından hayata geçirilen Kelebekler Vadisi Konya nerede, nasıl gidilir? Giriş ücreti ne kadar? detaylar bu yazımızda!
Eminevim taksit hesaplama!
Eminevim ev sahibi yapıyor. Peki Eminevim taksitleri nasıl hesaplanıyor? Eminevim taksit hesaplama haberimizde