Ev dekorasyonunda retro tarzı kullanmak istiyor ancak nereden başlayacağınızı bilmiyorsanız bu yazımız tam size göre... İşte sizlere adım adım evlerde retro tarzı...
Ev dekorasyonunda kendi tarzını yaratmak herkesin hayalidir. Siz de ev dekorasyonunuzda retro tarzı kullanmak istiyorsanız ve nereden başlayacağınızı bilmiyorsanız doğru yerdesiniz. Evlerde retro tarzını adım adım oluşturabilirsiniz. Ama öncelikle retro dekorasyon nedir, nasıl yapılır? öğrenelim...
Geçmişe dönüşü ifade eden retro, belli bir döneme ait dekorasyon parçalarından meydana gelen, oldukça canlı ve parlak renklerin ön planda olduğu bir dekorasyon türüdür. Başka bir deyişle, geçmişteki mobilya ve aksesuarların, günümüze uyarlanmış halidir. Günümüzde pek çok ev dekorasyon çeşidi bulunuyor. Kişiler kendi zevklerine göre evlerinin nasıl gözükeceğine kadar veriyor. Burada önemli olan kısım ise her eşyanın birbiri ile uyum içerisinde olmasıdır. Retro dekorasyon için mobilya seçimi bütçenizi sarsacaksa sadece aksesuarlar ile de eve retro bir hava katabilirsiniz.
Retro dekorasyon tarzı 1950 ile 1980 yılları arasında sıkça kullanılan mobilyaların veya eşyaların eve taşınmasıdır. Bu yıllarda kullanılan malzemelerin günümüz teknolojisi ile birleşmesi ve evlerde yerlerini almasına retro dekorasyon denmektedir. Altını çizmek gerekir ki retro dekorasyon nostaljik eşyaların eve doldurulması demek değildir. Sadece geçmişten belli bir dönemi yansıtan ama canlılığın ön planda olduğu eşyaların günümüze uyarlanmış halidir.
Retro tarzını evlerde uyarlamak oldukça kolaydır. Bu tarza uygun mobilyalar gerçekten retro olsun istiyorsanuz o zaman eskicileri dolaşıp evinize uygun mobilyaları seçebilirsiniz. Bunun dışında da günümüzde popüler olan mobilyacılardan retro tarzına uygun monilyalar seçebilirsiniz. Retro dekorasyon tarzını görmek ve fikir edinmek isterseniz internette bu tarzla ilgili görsellere bakabilir ya da o dönemin filmlerini izleyebilirsiniz.
1. Retro tarzını evinizde yansıtmak istiyorsanız her dönemin kendine ait kumaş ve desenleri olduğunu unutmayın. Bu nedenle mobilya seçerken sevdiğiniz dönemi önceden belirleyin. Bu tarzda kullanılan renkler genellikle canlı renklerdir. Özellikle pembe, yeşil, kırmızı, turuncu gibi renkler çok kullanılmaktadır. Bu renklerin dışında ise hardal sarısı, mor, indigo mavisi gibi renkleri de kullanabilirsiniz.
2. Mobilyalarınızı seçerken evinizin de mimari yapısını göz ardı etmemelisiniz. Satın alacağınız mobilyaları evinizin mimari yapısına uygun olarak yerleştirmelisiniz. Retro eski yıllardan gelen bir tarz olduğu için genellikle eskitilmiş eşyalar kullanılır. Koltuk olarak patchwork kanepe modellerini tercih edilir. Koltuk yastıklarına ise renkli parlak ve motifli modeller tercih edebilirsiniz.
3. Koltuklar, perdeler, yastıklar oldukça renkli olmalıdır. Masa, sehpa gibi mobilyalarda ise ahşap rengi veya koyu kahverengi tercih edilmelidir. Halı seçiminiz de renkli olmalıdır.
4. Retro tarzını evinizde uygulayabileceğiniz tek alanın mobilyalarınız olmadığını unutmayın. Aksesuar seçimi de en az mobilyalar kadar önemlidir. Parlak çerçeveli aynalar, retro tarz saatler, vazolar...
5. Yatak odanıza da retro tarzı taşımak istiyorsanız, güçlü bir kontrast oluşturacak renk ve desende kumaşlar tercih etmelisiniz.
6. Mutfağınızda ise vintage görünümlü dolap ve beyaz eşyalar kullanmanız yeterli olacaktır. Yemek odanız için ise modern ve retro tarzı birleştiren masa ve sandalyeler kullanarak istediğiniz retro tarzı yansıtabilirsiniz.
7. Misafirlerinizi ağırladığınız, arkadaşlarınızla bir araya geldiğiniz salonlarda ise kullanılan malzeme çok önemlidir. Yani koltuklar misafirleriniz ve sizin için hem rahat olacak, hem de renkleri ile sıcacık bir hava katacaktır. Retro salonların olmazsa olmazı tabiki objelerdir. Yastıklar, süsler gibi küçük detaylar salonunuza canlılık ve neşe katacaktır.
Kargir ne demek? Kargir ev nedir?
Kargir ev terimi tapu kaydında, imar barışı kentsel dönüşümde ve belediyelerde, çok eski binalarda kullanılan avlulu yığma yapı Kagir ev ne demek detaylarıyla bu yazıda!
Metrobüs Hatları
Metrobüs hatları İstanbul'da 2007'de Topkapı-Küçükçekmece arasında hizmete başladı, bugün ise 45 durak arasında günlük 800 bin yolcu taşıyor.
Kartal metro durakları
26,5 kilometre hat üzerinde toplam 19 istasyondan meydana gelen Kartal metro hattı günde 18 saat hizmet veriyor. Kartal metro durakları, istasyonları, kartal metro saatleri ve daha fazlası bu yazımızda!
4. Levent nereye bağlı
İstanbul'un yoğun ve ana noktalarından birisi olan 4. Levent nereye bağlı? işte yanıtı
İZBAN durakları
İZBAN durakları, sefer saatleri, İZBAN durakları haritası ve İZBAN özelliklerine haberimiz detayından ulaşabilirsiniz
Eskihisar Topçular feribot saatleri ve ücretleri
Eskihisar Topçular feribotlarında 24 saat aralıksız olarak en fazla 20 dakika aralıklarla seferler yapılıyor. İşte Eskihisar Topçular feribot saatleri ve ücretleri...
Decathlon nerelerde var?
Türkiye'de her sene yeni mağaza açmaya devam eden Decathlon, 5 bölgede toplam 29 mağazaya sahip. Peki, Decathlon nerelerde var? Tüm detaylarıyla bu yazımızda!
Bershka Türkiye Mağazaları
Bershka Türkiye Mağazaları İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Eskişehir ve Mersin'de bulunuyor. Bershka Türkiye Mağazaları adres ve telefon numaraları haberimizde
Kelebekler Vadisi Konya Nerede, Nasıl Gidilir?
Konya Selçuklu Belediyesi tarafından hayata geçirilen Kelebekler Vadisi Konya nerede, nasıl gidilir? Giriş ücreti ne kadar? detaylar bu yazımızda!
Eminevim taksit hesaplama!
Eminevim ev sahibi yapıyor. Peki Eminevim taksitleri nasıl hesaplanıyor? Eminevim taksit hesaplama haberimizde