Türkiye Bankalar Birliği verilerine göre projelerin finansmanında kullandırılan kredilerin risk bakiyesi son bir yıl içinde yüzde 30 oranında yükseldi.
Son bir yıl içinde, projelerin finansmanında kullandırılan kredilerin risk bakiyesinde önemli bir artış kaydedildi. Türkiye Bankalar Birliği tarafından açıklanan rakamlara göre proje finansmanı kredilerindeki risk bakiyelerindeki artış son bir yılda yüzde 30 olarak gerçekleşti.
Aralık 2016 döneminde proje finansmanı kredilerindeki risk bakiyesinin 77 milyar dolar seviyesinde bulunduğunu dile getiren TBB verileri bu rakamın Haziran 2017 itibarıyla 83 milyar dolar seviyesine yükselmiş oldu. Risk artışındaki en yüksek pay ise yüzde 16 ile alt yapı sektöründe saptandı. Altyapı sektörünün risk bakiyesinin 13 milyar dolar seviyesinden 15 milyar dolar seviyesine çıktığı görüldü. Söz konusu dönemde risk bakiyesi dolar bazında gayrimenkul sektöründe yüzde 6 oranında yükselirken enerji sektöründeki artış yüzde 5 olarak saptandı. Diğer sektörlerdeki artış ise yüzde 4 oranında gerçekleşti.
Proje finansman kredilerindeki risk bakiyesinin Haziran 2017 itibarıyla son bir yıllık dönemde yüzde 30 oranındaki artışa paralel olarak 291 milyar TL yükseldiğine dikkat çeken Türkiye Bankalar Birliği Rakamları, risk bakiyesinin nakdi ve gayrinakdi kısımlarının rakamsal değerlerini de açıkladı. Buna göre risk bakiyesinin nakdi kısmı 259 milyar TL, gayrinakdi kısmı ise 32 milyar TL olarak belirlendi. Açıklanan verilere göre Aralıkayı itibarıyla toplam taahhüt miktarı 371 milyar TL yani 106 milyar dolar seviyesinden Haziran ayında 379 milyar TL'ye yani 108 milyar dolar düzeyine çıktı. Böylece dolar bazındaki artış da yüzde 2 olarak saptanmış oldu.
Türkiye genelinde proje finansmanı amacıyla kullandırılan kredilerin sektörlere göre dağılımında ise en yüksek payı enerji sektörünün aldığı görülüyor. Enerji sektörünün yüzde 48'lik payıne ek olarak ikinci sırada yer alan altyapı sektörünün yüzde 18 tutarında bir payı var. Diğer taraftan gayrimenkul sektönün payının ise yüzde 12 oranında gerçekleştiği görülüyor. Diğer kategorisindeki sektörler ise yüzde 22 oranında pay almış durumda.
Kargir ne demek? Kargir ev nedir?
Kargir ev terimi tapu kaydında, imar barışı kentsel dönüşümde ve belediyelerde, çok eski binalarda kullanılan avlulu yığma yapı Kagir ev ne demek detaylarıyla bu yazıda!
Metrobüs Hatları
Metrobüs hatları İstanbul'da 2007'de Topkapı-Küçükçekmece arasında hizmete başladı, bugün ise 45 durak arasında günlük 800 bin yolcu taşıyor.
Kartal metro durakları
26,5 kilometre hat üzerinde toplam 19 istasyondan meydana gelen Kartal metro hattı günde 18 saat hizmet veriyor. Kartal metro durakları, istasyonları, kartal metro saatleri ve daha fazlası bu yazımızda!
İZBAN durakları
İZBAN durakları, sefer saatleri, İZBAN durakları haritası ve İZBAN özelliklerine haberimiz detayından ulaşabilirsiniz
4. Levent nereye bağlı
İstanbul'un yoğun ve ana noktalarından birisi olan 4. Levent nereye bağlı? işte yanıtı
Eskihisar Topçular feribot saatleri ve ücretleri
Eskihisar Topçular feribotlarında 24 saat aralıksız olarak en fazla 20 dakika aralıklarla seferler yapılıyor. İşte Eskihisar Topçular feribot saatleri ve ücretleri...
Decathlon nerelerde var?
Türkiye'de her sene yeni mağaza açmaya devam eden Decathlon, 5 bölgede toplam 29 mağazaya sahip. Peki, Decathlon nerelerde var? Tüm detaylarıyla bu yazımızda!
Kelebekler Vadisi Konya Nerede, Nasıl Gidilir?
Konya Selçuklu Belediyesi tarafından hayata geçirilen Kelebekler Vadisi Konya nerede, nasıl gidilir? Giriş ücreti ne kadar? detaylar bu yazımızda!
Bershka Türkiye Mağazaları
Bershka Türkiye Mağazaları İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Eskişehir ve Mersin'de bulunuyor. Bershka Türkiye Mağazaları adres ve telefon numaraları haberimizde
Eminevim taksit hesaplama!
Eminevim ev sahibi yapıyor. Peki Eminevim taksitleri nasıl hesaplanıyor? Eminevim taksit hesaplama haberimizde